Поставите коментар

ЈАВНА ПРИЗНАЊА АУТОРУ И ФБР РЕДАКЦИЈИ


САВЕЗ СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ И УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ КЊИЖЕВНИКА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ ДОДЕЛИЛИ ВРЕДНА ПРИЗНАЊА ЗА „АЛТЕРНАТИВНИ МЕДИЈСКИ РАД“ ФБР РЕДАКЦИЈИ-  НАШИМ ЗАСЛУЖНИМ УРЕДНИЦИМА, АУТОРИМА И ПРЕВОДИОЦИМА…

12 септембар 2012, СРБски ФБРепортер

РЕДАКЦИЈА

На слици: Главне уреднице ФБР блога Мира Радосављевић и Биљана Диковић (с лева на десно) са признањима Златно перо и редакцијском Златном плакетом…

УВОДНА РЕЧ ОСНИВАЧА БЛОГА И ФБР ГРУПЕ…

Као оснивачу, власнику и једном од уредника СРБског ФБРрепортера, независног алтернативног медијског гласила Слободне Србије, припала ми је изузетна част да обавестим све наше читаоце, сараднике и пријатеље, да су ових дана приспела (на више локација  наше „виртуелне редакције“) вредна признања у виду „златних плакета“ и признања „златно перо“ од стране наших пријатеља из ССДС и УСКС- а пре свега посредношћу и љубазношћу председника Савеза српске дијаспоре у Љубљани, уваженог књижевника, господина Саше Гајића

Пре десетак дана, 31 августа 2012, у великој дворани Друштвеног центра Љубљана- „Бежиград“ одржано је књижевно вече у склопу традиционалне годишње презентације ССДС под називом „Весели дани Српске дијаспоре Словеније“, и том приликом су додељене („уживо“) награде и признања за међународни песнички конкурс „Златно перо“. У оквиру те иницијативе нашој ФБР редакцији су (нешто раније) додељене: Две „Златне плакете“, и Једанаест књижевних награда „Златно перо“– за наш „алтернативни медијски рад“…

 Користим ову прилику да се захвалим свим члановима ССДС и УСКС, а нарочито председнику Савеза српске дијаспоре Словеније господину Саши Гајићу на тим вредним (и морам да признам првим званичним признањима) које је наш скромни алтернативни медиј добио овом приликом. Али пре свега желим да захвалим у име целе редакције свим члановима наше ФБ групе „Разбијмо режимски медијски мрак- будимо сви ФБ репортери“ (чији је члан и ССДС од њеног оснивања), члановима наше редакције,  и нарочито нашим верним читаоцима који су допринели да се „наша реч“ шири, не само широм Србије, већ и широм целе Српске дијаспоре…

Мојим редакцијским колегиницима и колегама честитам из срца на овим признањима,  за која верујем да ће сада свима нама послужити као још већа мотивација да истрајемо у овом нашем родољубивом и волонтерском пројекту- бар све док не дође до истинског ослобађања свих режимских и прорежимских медија, који нажалост још увек више облаче, него што ведре овом намученом и „проданом“ земљом Србијом…

Миодраг Новаковић

——————————————————————————————————-

ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА:

Златне плакете Савеза Српске Дијаспоре Словеније:

*Златна плакета Редакцији СРБског ФБРепортера (ФБ групи „Разбијмо режимски медијски мрак- будимо сви ФБ репортери“)
* Златна плакета власнику и оснивачу СРБског ФБРепортера Миодрагу Новаковићу, и

Златна пера од Удружења српских књижевника Словеније:

Миодраг Новаковић – власник и оснивач СРБског ФБРепортера,
Биљана Диковић – главни и одговорни уредник СРБског ФБРепортера,
Мира Радосављевић – главни уредник (ФБР на страним језицима),
Невена Ђукановић – један од оснивача блога на страним језицима,
Ања Филимонова – аутор (угледни публициста и члан Руске Академије Наука),
Драган Симовић – аутор,
Рајица Марковић – аутор,
Весна Веизовић – аутор,
Бранко Станић – аутор,
Маја Тешић – преводилац и
Љиљана Јовановић – преводилац

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ове вредне награде су пропраћене и писмом господина Гајића,  испред ССДС и УСКС…

Част ми је да Вам представим наш Савез српске дијаспоре Словеније…

Дакле, чињенично, једину чисту кровну организацију Срба из Словеније, која није везана за било коју секту, нити је удружена у било који други национални културни и верски савез Словеније. Са радом смо почели године 2007, а наша поједина друштва славиће ускоро и двадесети свој рођендан. Савез између осталих сачињавају стручњаци и научњаци из различних области: просвете, права, књижевности, медицине, машинства и културе. Наравно, поједина друштва удружују нашу децу и омладину, ђаке и студенте. 

Главни циљ нашега деловања своди се ка очувању националног идентитета, језика, културе и вере, где нам доста помажу и наши свештеници. Стручни сектори из Савеза нуде безплатну помоћ нашим популацијама, који су помоћи потребни. Доследно се боримо против различитих врста дискриминације, било то локалним или државним институцијама. Права, која већ уживају други желимо имати и ми, а уз Божију помоћ устрајаћемо. Своје младе популације учимо тако, да своје воле, а друге да разумеју, а уз то да стасају у достојне и поштене људе те поносне вернике.

Наш Савез српске дијаспоре тренутно броји 12 српских друштава и више од 6.500 придружених чланова те преко 1000.000 озбиљних симпатизера. Друштва у нашем саставу направила су заиста пуно; годишње културно-уметничке презентације у Српској »Петровдански сабор«, а у Словенији »Весели дани српске дијаспоре Словеније«, тих дана гостимо наше Србе, кроз које се види успешно повезивање младих из обе матице Српском и Србијом, као и другим републикама, где живе наши Срби.Те богате презентације српске културе уз договор и разумевање љубљанских свештеника један дан изводимо у порти храма Светог Ћирила и Методија у Љубљани, где нас пропрати велики број одушевљених верника. Беома добро сарађујемо са нашим црквеним општинама у Словенији.
Драги наши пријатељи, велика ми је част, да испред Савеза СДС честитам добитрницима и уручим ове заслужне плакете и признања.

Преносећи Вам срдачне поздраве водства Савеза са председником Сашом Гајићем, који је овога пута оправдано задржан…

———————————-

…и непосредно пред „штампање“ овог прилога, стигла нам је и додатна честитка господина Саше Гајића из Удружења српских књижевника Словеније:

Драги наши пријатељи, Ваша цењена редакција уз Ваш несебични рад заслужила је много више.

Ми се искрено надамо, да ће бар преостала наша дијаспора у другим земљама видети Ваше заједничке заслуге које сте у веома сложеном времену обављали, и у добробит Срба Косова и целокупне наше српске нације.

Дакле, правовремена истина и правда бар су медијски били обухваћени, управо тада када је и вођство државе деловало непријатељски. 

Уз срдачне поздраве- УСКС

———————————————————————————————————

ПРИЗНАЊА ПОЈЕДИНАЦА И ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА МЕДИЈСКИ РАД:

Никола Алексић

Објављено 2012/07/01 у 07:58

 

ПОШТОВАНИ Г. НОВАКОВИЋУ, ПОШТОВАНА РЕДАКЦИЈО СРБСКОГ ФБ РЕПОРТЕРА,
У име Еколошког покрета Новог Сада и у своје лично име упућујемо вам најсрдачније честитке поводом прве годишњице рада на ширењу истине и подизању свести о угрожености србског народа и државе Србије. Ваш допринос у разбијању медијског мрака у времену када су се сви други медији претворили у страначке билтене је непроцењив и остаће записан као врхунски патриотизам. Искрено вам желимо још већи успех и наставак борбе против окупације Србије и медијског простора.
Срдачни поздрав, Никола Алексић

———————————————————-

 

 1. Небојша каже: 
  јун 16, 2012 у 11:30

  Миодраже Новаковићу,

  Хвала ти што шириш истину на ФБ Репортеру, јер ова истина о нашем историјском постојању као писменог и културног народа, у добљој историји и прошлостти, је изузетно значајна да се објављује ради буђења и освешћивања СрБског народа, да се шири интернетом. Интернет нам је за сада једини информативни простор где можемо ширити истину, а колико видим све више људи се окреће интернету да нешто истинито сазна, јер су им се смучиле ове заглупљујуће манипулативне и строго контролисане велике телевизије!

  http://dzonson.wordpress.com/2012/06/15/rusi-obelodanjuju-istinu-o-poreklu-srba-putem-srbskog-obeliska-sa-zakonima-iz-osmog-veka-pre-hrista/

  ———————————————————–

 

Aleksandra Rajković 

 Истинито, јасно, без длаке на језику. Докле ће деспотизам, корупција и ћутање да гуше Србију. Нису Србија они који владају и не полажу никоме рачуне. Вашим радом ће се разбити баријере у комуникацији и страшна манипулација свешћу овог напаћеног народа, којем су сви медији окренули леђа, јер у њима има само запослених али нема храбрих  патриота.

—————————————————————————

Srpsko nacionalno veće severnog KiM

Najlepše vam hvala dragi prijatelji! Svaku vam sreću želimo! Vaš SNV!

——————————————————————————————————————————————–

Слободна Србија

Исто као и ви и ми се надамо да ћемо отерати мрак из Србије и дочекати толико жељену слободу. Захвални смо вам за вашу борбу. Пуно поздрава од Слободне Србије и професора Јована Деретића. ..  

Слободна Србија

 „Слободна Србија“ академика Др Јована И. Деретића као организација, која ће изаћи на изборе у 2012. години и која сарађује са великим бројем патриотских портала, подстакнута одличном, брзом, нецензурисаном и надасве поштеном сарадњом жели да Вам искаже дубоку захвалност и признање за Ваш рад. У Србији коју ћемо заједничким снагама ослободити будућност ће цветати уз родољубе као што сте ви. Хвала Вам.

 

—————————————————————————————————————————————————–

 Savez Srpske Dijaspore Slovenije

Cenjeni reporteri FBR i uredniče M. Novaković, prenosimo Vam iskrene čestitke i pohvale za Vaš trud oko izveštavanja. Dakle, bitnijih događaja povezanih sa severom Kosova. Naravno, smatramo to zajedničkom borbom za našu srpsku naciju, pošto se lažnim objavama jedino može dizati popularnost domaćim izdajnicima. Svakako, mi većinu Vaših objava objavljujemo u našim elektronskim medijima, a posebno Srpskoj dijaspori www.srpska-dijaspora.org Gledaćemo kasnije da Vama i onima aktivnijim uručimo i posebna naša priznanja sa plaketama. Srdačan pozdrav! Savez srpske dijaspore Slovenije – predsednik Saša Gajić.

——————————————————————————————————————————————————–

Зоран Јакшић: Честитамо! Мој дан почиње и завршава прегледом вести са ФБ репортера. У тренуцима потпуне медијске замрачености и кад су мислили да ће издаја „заборављеног“ Косова бити лагана и неприметна секвенца политичког живота Србије, ФБ Репортер је помогао свима нама да се освестимо и укључимо у догађања, а малу неприметну политичку секвенцу, претворио у величанствену битку која се не може добити … Не на начин како су они то замислили … Предстража Србства у овом чудном виртуелном свету у коме , такође, морамо прихватати и добијати битке … Захваљујем се у име своје породице и браћи из Словеније који на овај начин дају велику подршку и свима нама којима је судбина Србије искрено на срцу …

———————————————————————————————————————————————————–

Odnosi s javnošću

Kraljevski Dvor Beograd 11040,Srbija

Tel:  +381 11 306 4000 Fax: +381 11 306 4040

Posetite http://www.dvor.rs

16 јануар 2012

Поштована редакцијо ФБР,

Хвала Вам што сте објавили текст о посети ЊКВ Краљеву и Лесковцу.

У овом медијском мраку, Ви сте једини светионик Истине. Нико други није то објавио, па чак ни тзв. Јавни Медијски Сервис ,,Европске Србије,, који је дужан да грађане извести о томе, на њиховом веб сајту ни речи о томе. Толико о њиховој објективности и истинољубљу. Још једном сте пробили медијски мрак у Србији. Хвала Вам што постојите!!!

Владимир Петровић

————————————————————————————————————————————

Kosovo Metohija

Kako nije bilo prilike a kako se osećamo dužni, evo Vam jedna javna pohvala:      Hvala redakciji Fb grupe RAZBIJMO REŽIMSKI MEDIJSKI MRAK-POSTANIMO SVI FEJSBUK REPORTERI za izuzetan trud i napor i hvala za hrabrost koju ste pokazali kada je bilo baš rizično…Verujem da niste uskočili da info koja je bila važna prenesete dalje i sam tok dogadjaja na Kosovu i Metohiji bi bio neminovno drugačiji, moguće tragičniji. Hvala i samo napred, imate nas za saradnike. Pozdravljaju Vas admini na Fb Kosovo Metohija…

——————————————————————————————————————————————————-

1 јануар 2012 ,Зоран Јакшић:

Фејсбук репортер је заиста одрадио огроман посао и дугујемо вама и целој екипи велику захвалност за редовно и тачно извештавање, посебно у вези косовских догађаја, али и у погледу тема које је немогуће наћи у официјалним медијима. Честитке ћемо, међутим, сачувати за празнике који предстоје. Желим вама лично, вашим ближњима и свим сарадницима ФБ репортера , у име своје породице да проведете лепе и богоугодне предстојеће празнике. Живели!

——————————————————————————————————————————————————–

Објављено 2011/12/20 у 22:46 „МИЋКО“

Само наставите овако браћо и сестре. Ширите истину. Ако смо обавештени о истини, онда знамо шта нам је чинити. Информишите народ о размерама издаје. Прво се морамо ослободити изнутра, и скунути љагу са српског образа. Својим писањем нећете на прави пут навести оне који су скренули, али ћете помоћи нама који желимо да останемо на том путу да се окупимо и кренемо заједно. Хвала вам честити људи.

—————————————————————————————————————————————————

Здравко Војиновић

ХВАЛА ВАМ НА ТРУДУ ШТО НАС ОБАВЕШТАВАТЕ..

———————————————————————————————————————————————————

Drago mi je sto objavljujete i pratite desavanja u Republici Srpskoj. Danas je malo slobodnih i objektivnih medija a vi ste jedini te vrste koji su se usudili usprotiviti Tadicevoj rezimskoj Srbiji. Nastavite samo tako,pozdrav iz Bijeljine.

 Коментар од igorbn | 27. октобар 2011. <!– @ 13:46 –>

———————————————————————————————————————————————————-

Предраг

Објављено 2011/10/28 у 20:48Наши медији увелико јављају да је пала барикада ,па како их није срамота све сам олош ,људи свака Вам част на пожртвовању о Вама ће се учити у школама .Крај им је близу и то веома ,

————————————————————————————————————————————————————

Vladimir, 31. јануар 2012. @ 15:32

 Postovani g. Novakovicu, molim Vas da istrajete u Vasem radu i sjajnom projektu koji vodite. Dolazi nase vreme! Srbija je vecna dok su joj deca verna!

—————————————————————————————————————-

Advertisements

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: