Поставите коментар

РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ БИЛ КЛИНТОН: НЕМА УЛАСКА У ЕВРОПУ(ЕУ) БЕЗ ИНТЕГРАЦИЈЕ У НАТО!?


РАТНИ ЗЛОЧИНАЦ БИЛ КЛИНТОН У СРЕБРЕНИЦИ ОДАЈЕ ПОШТУ АРАПСКИМ МУЏАХЕДИНИМА-ИСЛАМСКИМ ЕКСТРЕМИСТИМА(АЛ-КАИДА),  ЛИКВИДИРАНИМ ОД СТРАНЕ ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. НА СЛИЦИ СЕ ЈАСНО ВИДИ НАДГРОБНИ ИСЛАМСКИ РЕЛИГИОЗНИ САДРЖАЈ НА АРАПСКОМ. ДА ЛИ СУ ОВУ СЛИКУ ВИДЕЛИ И АМЕРИЧКИ ГРАЂАНИ ЧИЈИ СУ НАЈМИЛИЈИ УБИЈЕНИ ОД СТРАНЕ ИСТИХ ТЕРОРИСТА 11 СЕПТЕМБРА 2001?

Бивши амерички председник Бил Клинтон поручио је данас у Бечићима да регион Балкана треба да буде интегрисан у Европу, преко Европске уније и НАТО.

Он је, учествујући на инаугуралној конференцији Балканске иницијативе за јачање друштва југоисточне Европе, рекао и да је неопходно
наставити посао на интерној интеграцији балканског региона.

Клинтон је подсетио да је распад бивше Југославије произвео питање каква ће бити будућност и да ли ће етничке, верске и политичке разлике овог региона довести до интеграције или дезинтеграције, односно бојног поља.

Према његовим речима, исто питање се поставља и данас на Блиском истоку.

„Имали смо рат у Босни и након тога сукоб на Косову. Било је потребно донети велики број одлука које, када их сада посматрамо, можда се може учинити да су биле очигледне, али нису;, рекао је бивши амерички председник.

Он је казао да жели да искаже поштовање свим људима који су тада на различит начине морали да се сложе са питањем како ће изгледати 21.век. Било је питање да ли ће новостворене границе, које више нису тако јасне, бити добре или лоше, да ли ће, како је рекао, превладати позитивне или негативне силе.

Клинтон је рекао да Европу види као јединствени континент који ће живети у миру и демократији са фунционаним владама које ће развијати своју солидарности.

Зато је, како је рекао, након одласка са функције америчког председника он одлучио да оснује Фондацију која ће се бавити умрежавањем, а то значи коришћење најбољег како бисмо, како је рекао, сви заједно најбоље функционисали, јер мреже саме по себи оснажују друштвену солидарност.

Он је у једночасовном обраћању поручио да у животу не постоје једноставни одговори и да нико не зна шта ће се заправо догодити.

Зато је, према његовим речима, неопходно умрежавање, ради заједничке сарадње у савладавању будућности.

Говорећи о Босни, Клинтон је подсетио да постоји Дејтонски споразум који дозвољава људима да буду на афункцијама, да добијају на изборима, стално их, како је рекао, на оно лоше што се догодило. Истовремено тај споразум им омогућује да спрече друге да реализују своје аспирације.

„Молим се да Босна пређе преко тога и крене даље“, рекао је Клинтон.

Раније данас Клинтон је одржао предавање студентима барског Универзитета Медитеран; где му је уручен и почасни докторат тог универзитета.

Докторат му је уручио председник Атлас групе Душко Кнежевић.

Клинтон је студентима говорио о глобалној нестабилности, неједнакости и климатским променама што, како је рекао, има велики значај у развоју светског туризма.

Конференцију у Сплендиду је отворио Кнежевић који је рекао да Клинтон фондација тражи решење за најтеже светске проблеме и изазове, те да је ова конференција заснована на идеји да се проблеми могу решавати искључиво партнерством заснованим на заједничким вредностима и интересима.

Председник Владе Црне Горе Игор Лукшић је поздравио учеснике скупа истакавси да су основни спољнополитички проритети те земље добросуседска сарадња и евроатлантске интеграције.

Он је подсетио да је Црна Гора постала кандидат за чланство у ЕУ и да је посвећена испуњењу седам услова за добијање предприступних
преговора.

Лукшић је рекао и да је захваљујући конзистентној политичи Црна Гора препозната као кредибилан и конструктиван партнер у региону.

КРИТИКЕ ЗБОГ ДОЛАСКА КЛИНТОНА

Српски национални савет (СНС) у Црној Гори и Демократска српска странка критковали су данас црногорску власт због доласка бившег
америчког председника Била Клинтона у Будву, зато што је он, како су истакли, био један од главних налогодаваца НАТО бомбардовавања СРЈ 1999. године.

У саопштењу достављеном Танјугу, СНС подсећа на жртве тог бомбардовања, посебно истичући да је међу њима било деце.

СНС констатује да је Клинтон дошао у Београд, али да није имао храбрости да се, како се наводи, одшета до Мурина, Грдаличке клисуре,
Београда и бројних других места широм бивше СРЈ: којe је завио у црно. (ТАЊУГ)

Advertisements

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: