6 коментара

2006 Тадић потписао НАТО окупацију Србије- 2009 Скупштина озаконила Велеиздају!


Према последњим информацијама из ауторових скупштинских извора- за овај издајнички акт којим се лезализује НАТО окупација Србије, и који је иницијално потписао Борис Тадић, је у то време гласала цела „српска“ Скуштина, са изузетком радикала(СРС), а на предлог тадашњег Министра спољних послова Вука Драшковића. 2009 исти велеиздајнички акт је озакоњен од стране Тадићеве владајуће коалиције и ЛДП-а у „Српској“ Скупштини!

ТАДИЋ ЛЕГАЛИЗОВАО НАТО ОКУПАЦИЈУ СРБИЈЕ 2006 ГОДИНЕ 

 

Миодраг Новаковић

14 јун 2011

ЗАСТАВА КОЈОЈ ЈЕ ВЕРНО СЛУЖИО ОД ДОЛАСКА НА ВЛАСТ(ово је слика са садашње НАТО конференције, за коју тврде да нема "ништа" са НАТО-ом)...

УВОД

…Ако и овај истинити политички хорор сценарио који произилази из наслова овог чланка није довољан, онда треба нагласити да је тај чин велеиздаје легализован у Народној Скупштини Србије 2009, од стране издајничке скупштинске већине, чиме је она озаконила рушење уставног поретка Србије- и то у форми овог Закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе САД о заштити статуса и приступу и коришћењу војне инфраструктуре у Републици Србији.  Све је то лепо заведено 29 маја 2009 у Службеном гласнику РС под ознаком 42-09.

У овом документу, који само на први поглед  изгледа као један од многобројних формалних споразума Владе Србије и других страних земаља, кључна реч, овог политичког и државног „самоубиства“ Србије,  је садржана у самом наслову документа: „о заштити статуса…“ Јер тај „статус“,  америчке агресоре(читај  НАТО),  у пракси  озакоњује у статусу окупатора, док велеиздајник Тадић без знања, и противно вољи већинског српског народа, озакоњује у Србији статус потпуне и безусловне капитулације, и то „без иједног испаљеног метка“.

Велеиздајник Тадић све то ради одмах по доласку на власт у Србији, док се још није ни осушило мастило на хартији његове свечане председничке заклетве- да ће штитити уставни поредак, територијални интегритет и војну неутралност државе Србије. Сви смо ми задњих година били неми сведоци „начина“ на који је он чувао те наше свете уставне тековине.  Сада, овај документ који је већ дуже у циркулацији али „испод радара“ и непознат широј српској јавности, представља крунски и веома материјализован доказ Тадићеве велеиздаје Српских националних интереса!

Иако сам ја писао доста на тему горњег, сада већ велеиздајничког патерна Тадићевог режима, и могао бих овде да још доста „разглабам“, и наводим безбројне документе и друге форме сведочанстава, који би само учврстили теорију тог осведоченог Тадићевог велеиздајничког патерна- одлучио сам се да ипак упутим потенцијално заинтересоване читаоце да моје текстове који се надовезују на горњу тему, сами прегледају на ауторовом блогу:www.srpski zurnal.wordpress.com, референца се налази у средњем стубцу насловне стране под садржајем блога. А сада ћемо прећи на анализу овог криминалног документа…

АНАЛИЗА ТАДИЋЕВОГ ЗАКОНА, КОЈИМ СЕ НАТО ОЗАКОЊУЈЕ КАО ОКУПАТОР…

Члан 1. Овај члан јасно упућује на то да се „припадници оружаних снага САД, цивилно особље Министарства одбране  и сва имовина, опрема и средства Оружаних снага САД“- већ налазе на територији Србији!?

Како ћете касније сазнати, овај закон даје пун дипломатски имунитет окупатору, и забрањује српској држави и грађанима Србије да туже окупаторске америчке НАТО војнике, за било која кривична и прекршајна дела, укључујући најтежа попут: убистава и силовања… У овом члану се јасно наводи да одредбе тог закона о имунитету, важе не само за америчко војно особље, већ и за све њихове иностране „партнере“, укључујући запослене из суседних антисрпских , квазидржавних ентитета.

Овај члан такође дефинише надлежне органе за спровођење америчке НАТО окупације Србије: Министарство одбране Србије на челу са Шутановцем и америчко Министарство одбране.

Члан 2. Овај члан је кратак, али јасно указује да поред такозваног Програма међудржавног партнерства (читај окупације),  овај „закон“ отвара сиву зону у форми „других активности“ НАТО окупатора, које се овде не дефинишу, и самим тим дозвољавају НАТО окупаторима да раде некажњено и неконтролисано шта год хоће у нашој отаџбини.  Такође овде се наводи веома понижавајућа и економски, по Србију, поражавајућа клаузула-  да се окупаторима даје (бесплатно) право, следи цитат: „ на превоз, магацине и објекте за обуку“.

Приступ и коришћење ових објеката биће омогућени без икакве накнаде.“ Дакле не само да амерички окупатори имају право да вршљају војним возилима, ваздухопловима и речним пловилима по Србији, и да користе како им се „ћефне“ наше касарне,  магацине и полигоне- него ће то радити на штету и грбачу, овог већ  опљачканог до голе коже, народа- абсолутно без икакве накнаде!?

Члан 4. „Наш“ председник Тадић је дозволио америчким НАТО окупаторима да улазе, излазе и вршљају по нашој отаџбини, само са личним америчким документима и обичним путним налозима.

Овај члан наглашава да амерички НАТО окупатори имају право да се крећу слободно по Србији без икаквих рестрикција. Скандалозно!?  Од наших обичних српских грађана са двојним држављанством, се захтева да се уредно пријаве полицији одмах по доласку у отаџбину- док се овим окупаторима што су нам унаказили отаџбину 1999,  не само дозвољава да вршљају како хоће, већ се нашим органима забрањује и било каква контрола над њима.

Потом се нашим државним органима наређује да морају да прихвате америчке возачке дозволе, или чак уверења издата од америчких каубојских општина да амерички окупатори „знају да возе“, и ако ту није било доста националног понижења- нашим органима се забрањује да америчким НАТО окупаторима наплате било какве возачке и аутомобилске таксе и порезе. Дакле од Србије праве проститутку којој наређују да се подаје џабе!

Члан 5. Јесте кратак, али катастрофалан за наш национални суверенитет, и има потенцијал за веома тешке импликације по нашу колективну и личну безбедност у властитој земљи.  Овим чланом се америчком особљу- дакле не само америчким НАТО оружаним снагама, већ свом америчком особљу, укључујући „партнере“ и њихово особље (врло вероватно из околних антисрпских ентитета) даје потпун дипломатски имунитет, како то овај члан овде дословце наводи: „у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима…“

Другим речима, ово значи, да када ови Тадићеви пријатељи, убију неког, силују нечије дете, или згазе нечију мајку на пешачком прелазу, наша полиција неће смети нити да их саслуша, а камоли да их  ухапси. Наравно у таквим случајевима никада неће ни доћи до судског поступка пред нашим судовима! Истовремено, на другој страни наш однарођени режим нема никаквих проблема са против-уставним хапшењима и испоручивањима нелегалном хашком суду не само обичних српских грађана, већ и доказаних националних хероја попут Радована Караџића и Ратка Младића, да не спомињемо срамну испоруку комплетног бившег српског државног врха!?

Члан 6. Јесте такође кратак као и претходни, али истоветно „убитачан“. Њиме се америчким НАТО окупаторима даје право да вршљају по Србији у униформама војске САД, и да са собом носе оружје без икаквих рестрикција. И да понижење буде потпуно, у овом члану се наређује српским државним органима да пруже додатну безбедност и помоћ америчким НАТО окупаторима.

Шта то у пракси значи? Ако се рецимо, неки грађанин, или група грађана одлуче (хипотетички) да се наоружаном НАТО окупатору супроставе оружјем на територији Србије, што би уосталом било њихово уставно право и обавеза (нарочито у ситуацији када то сама држава не чини)- дакле у таквом хипотетичком случају, овај Тадићев закон „наређује“ нашим полицијским и војним органима, да оружано заштите НАТО окупаторе- другим речима да им помогну, ако треба, и у физичкој ликвидацији, ових  (хипотетичких) наоружаних патриота. Опет другим речима, овај члан озакоњује потенцијална убиства српских грађана, не само од стране окупатора, већ и „наших“ српских  државних органа!?

Члан 7. Овај члан наноси додатно понижење, нашој већ економски пониженој и унакаженој држави. Дакле овде се јасно каже да су амерички НАТО окупатори ослобођени плаћања свих пореза и дажбина које су важеће по српским законима (очигледно нису важеће за Тадићеве окупаторске пријатеље).

Али оно што је најопасније по наш национални интерес у овом члану, јесте  да се америчким НАТО окупаторима овде даје зелено светло да могу да увозе и извозе из Србије, сва могућа средства, опрему, укључујући борбена средства, попут наоружања, муниције, бојних отрова и оружја за масовно уништење… Иако то све није појединачно именовано у овом члану, узимајући обзир да члан не поставља никакве рестрикције на увоз и извоз борбених средстава и технологије- такав закључак се логично намеће.

Такође веома опасан елемент овог члана јесте садржан у одредби да се српским државним органима забрањује било каква инспекција, царина или контрола „средстава и технологија“, које ови амерички окупатори,  уз Тадићев благослов, имају право да унесу у Србију, ваздушним, речним или копненим путем. По мени потенцијално најстрашнији сценарио, те одредбе је у томе, што ови окупатори овом одредбом добијају одрешене руке да опљачкају и извезу наше национално благо, па чак и некажњено киднапују наше грађане, потпуно неометано од српских државних органа, којима је управо посао да тако нешто спрече….

Овај члан такође дозвољава неограничену употребу свих српских аеродрома, речних лука, и то потпуно бесплатно,  уз изричиту забрану наплаћивања такси и дажбина.  Америчким НАТО окупаторима не само да се дозвољава неограничени прелет ратном авијацијом кроз српски ваздушни простор, већ се од наших органа захтева да им за то пруже асистенцију у навигацији и коришћењу терминала и аеродрома- наравно све бесплатно. Истовремено се нашим државним органима изричито забрањује да обављају било какву инспекцију над „ваздухопловима, возилима и пловилима САД“!? Да ли се такве окупационе одредбе примењују било другде у свету, према било којој слободној и независној нацији? По мени, ово је најцрњи окупациони сценарио, који је, да зло буде горе, озаконила управо наша издајничка влада и такозвана „народна скупштина“!

Члан 8. Дефинише даљу примену овог „окупационог споразума“ у погледу других партнера америчког НАТО окупатора- и наглашава да  у том погледу не постоје никаква ограничења за САД. Окупатору с е дозвољава да све протоколе „употребе“ партнера и контрактора, као и релевантних материјала и опреме, спроводи искључиво по свом ћефу и „у складу са законима и прописима САД.“ Овде се опет наглашава да сва добра и услуге које користе окупатори не подлежу било каквим царинским санкцијама, порезима или дажбинама државе Србије.  Ако и све ово није било довољно- окупатору се у наставку овог члана дају одрешене руке да по Србији гради властите објекте, и ту сврху доводи „иностране контракоре“, који се такође стављају изнад свих српских закона, и тек евентуално подлежу законима САД. Можете ли да замислите тај сценарио да по Србији вршљају у форми контрактора САД, хрватске, шиптарске или бошњачке фирме, и да још буду стављене „изнад српских закона“.

Дакле, не само да је америчка оружана окупаторска НАТО сила, изузета од свих дажбина, царина, инспекција  и рестрикција у увозу и извозу „добара“ и опреме, већ се то у овом члану примењује на „партнере“. Такође „партнери“ имају право да вршљају по Србији без пасоша, и да користе властите возачке дозволе и друга локална документа из матичних земаља. Ово би требало да буде веома забрињавајуће за све нас, ако нам је позната чињеница, да је у друге земље (за разлику од Србије, где је окупација прикривена) под отвореном америчком окупацијом, управо под маском „партнера“ увожена ЦИА агентура и војни котрактори- „пси рата“…

Члан 9. Ако се неко надао, да како идемо даље, нашег националног понижења ће бити мање, онда се грдно преварио.  Девети члан, дефакто наређује Српској страни да се одрекне свих права на накнаду „у вези са штетом, губитком или уништењем имовине од друге Стране(НАТО окупатора), или услед повреде или смрти особља једне од Страна(овде није тешко закључити да се од законских санкција изузима само окупатор) насталих приликом обављања службених дужности у складу са овим споразумом.“ Овде се појављује још једна „црна рупа“  у овом споразуму- наиме нигде се не наводи које су то тачно „службене дужности“ америчког НАТО окупатора, које овај спроводи у „независној и слободној“ држави  Србији!?

У наставку се,  готово цинично, српском законодавству одузима надлежност над властитом територијом , уз образложење да је за евентуалну накнаду за материјалне или људске губитке, и могуће сабсеквентне захтеве „трећих лица“ за накнаду, искључиво надлежно законодавство САД. Напомена- овде се искључиво говори о материјалној одговороности. Како смо претходно показали и доказали, амерички НАТО окупатори и њихови партнери и контрактори су изузети од било какве кривичне или прекршајне одговорности за почињена (не)дела на територији Србије.

Члан 10. Понижењима нема краја. Овај члан децидирано наводи да амерички НАТО окупатори и њихови „партнери“ имају право да користе воду, струју и друге комуналије  под истоветним условима који важе за Војску Србије. Другим речима, пошто су  горе поменути трошкови наше војске субвенционирани од стране државе- овим чланом се дакле, наша,  већ економски и финансијски опустошена држава, обавезује да субвенционира и горње трошкове америчких НАТО окупатора!?

У наставку се Србија обавезује да америчим НАТО окупаторима бесплатно уступи и државне радио фреквенције. На овај начин „наша“ држава не само да уступа бесплатно државне радио фреквенције, већ и тим чињењем омогућава америчким НАТО окупаторима да неометано пришлушкују, и када нађу за сходно онеспособе наше комуникације, својом супериорном технологијом!

Члан 13. Овај члан је веома произвољан, и практично даје „супериорност“ овом споразумом над свим другим сличним споразумима у будућности. Другим речима- ако на пример Србија одлучи да ступи у сличан „споразум“ са братском Русијом- овај „окупаторски споразум“ то изричито забрањује!?

Члан 14. Практично обезбеђује бесмртност овог окупаторског споразума, јер изричито каже  да ће након истека периода од годину дана, уколико се исти не откаже дипломатским путем, наставити да се примењује аутоматски…

ЗАКЉУЧАК

Морам да признам, да сам се у тумачењу овог документа, као и много пута пре приликом анализа политичких докумената, и овде користио својом „способношћу“ читања између редова,те сам на тај начин и овом приликом покушао да презентујем читаоцима све могуће сценарије, који могу да произађу из овог, очигледно озакоњеног америчког (НАТО) окупаторског статуса,  уз велеиздајнички благослов „нашег“ председника Тадића.

Наравно, да се ова тиха америчка НАТО окупација одвија у Србији, још од издајничког петооктобарског преврата пре више од  једне деценије, и да је не само издајничком српском режиму, већ и НАТО окупатору јасно веома негативно расположење српског народа према НАТО-у- те су из истог разлога сво време те „тихе окупације“ одржавали низак профил… Али ето из овог документа сазнајемо црно на бело да је НАТО окупатор сво време био међу нама.

Оно што нису успели да постигну бомбардовањем Србије 1999, као и све оно што је Милошевићев режим  спречио „Кумановским споразумом „ и сабсеквентном резолуцијом 1244 УН-а,  у пракси је поништио Тадићев издајнички режим. Иако је сва досадашња издаја Тадићевог режима добро документована и позната јавности- овај документ („окупаторски споразум“) је веома опипљив и недвосмислени доказ те велеиздаје. Његово обелодањивање у јавности, би по мени требало да иницира аутоматско дипломатско поништавање такве озакоњене окупације и капитулације Србије (горњег инкриминисаног споразума), опозив председника Тадића, а потом и кривичног гоњење, не само председника Тадића, већ и свих других који су учествовали у овој (добро документованој) издаји националних интереса Србије,  укључујући и све народне посланике, који су изгласали тај велеиздајнички акт!

За све „неверне томе“ који и даље цокћу и врте главом, у наставку овог текста је оригиналан транскрипт тог „капитулацијског споразума“. Прочитајте га сами, и потом изведите властите закључке.

Завршићу овај текст са , у данашње време веома актуелним, цитатом А. Шантића: „Волови јарам трпе а не људи- Бог је слободу дао за човјека!“…  Људи ли смо, ил смо волови, браћо Срби?

ТРАНСКРИПТ „ЗАКОНА О ПОТВРЂИВАЊУ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ВЛАДЕ СЈЕДИЊЕНИХ АМЕРИЧКИХ ДРЖАВА О ЗАШТИТИ СТАТУСА И ПРИСТУПУ И КОРИШЋЕЊУ ВОЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ“:

Члан 1.

            Потврђује се Споразум између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Америчких Држава о заштити статуса и приступу и коришћењу војне инфраструктуре у Републици Србији, који је потписан у Вашингтону, 7. септембра 2006. године, у оригиналу на српском и енглеском језику.

Члан 2.

            Текст Споразума у оригиналу на српском језику гласи:

                                                                                                                           Споразум

                                                                                                      између Владе Републике Србије

и

Владе Сједињених Америчких Држава

о

заштити статуса и приступу и коришћењу

војне инфраструктуре у

Републици Србији

Влада Републике Србије (у даљем тексту: Србија) и Влада Сједињених Америчких Држава (у даљем тексту: Сједињене Државе), у даљем тексту под заједничким називом: Стране, у жељи да закључе споразум о унапређењу сарадње у области одбране између Србије и Сједињених Држава, потврђујући да је ова сарадња заснована на потпуном поштовању суверенитета Страна и Повеље Уједињених нација, имајући у виду жељу Страна да поделе одговорност за подршку оним снагама Сједињених Држава које би могле да бораве у Републици Србији, у складу са овом сарадњом, и имајући у виду потребу за унапређењем заједничке безбедности, доприносом међународном миру и изградњом ближе сарадње, сагласиле су се о следећем:

Члан 1.

Дефиниције

 1. 1.    Оружане снаге Сједињених Држава – ентитет кога чине припадници оружаних снага, цивилно особље Министарства одбране и сва имовина, опрема и средства Оружаних снага Сједињених Држава који се налазе у Републици Србији.
 2. Особље Сједињених Држава – припадници Оружаних снага Сједињених Држава и цивилно особље Министарства одбране Сједињених Држава који би могли да привремено бораве у Републици Србији у складу са активностима које произилазе из овог споразума.
 3. 3.    Партнери Сједињених Држава – компаније и фирме које нису регистроване у Републици Србији и њихови запослени који нису држављани Републике Србије, а који би на основу уговора са Министарством одбране Сједињених Држава могли привремено да бораве у Републици Србији у складу са активностима које произилазе из овог споразума.
 4. Надлежни органи: за Србију: Министарство одбране Србије; за Сједињене Државе: Министарство одбране Сједињених Држава.

Члан 2.

Циљеви Споразума

Србија ће омогућити Сједињеним Државама приступ и коришћење оних објеката, који би могли бити потребни за спровођење Програма међудржавног партнерства и других активности о којима Стране постигну сагласност, укључујући, али не ограничавајући се на превоз, магацине и објекте за обуку. Приступ и коришћење ових објеката биће омогућени без накнаде.

Члан 3.

Поштовање закона

Особље Сједињених Држава се обавезује да поштује законе, прописе и обичаје Републике Србије, као и да се не меша у унутрашње ствари Републике Србије.

 

Члан 4.

Улазак, излазак, кретање и возачке дозволе

 1. 1.    Особље Сједињених Држава може да улази у и да напушта Републику Србију са личним документима издатим од Сједињених Држава и путним налозима за колективна и појединачна путовања.
 1. 2.    У циљу спровођења овог споразума, особље Сједињених Држава има право на слободу кретања у Републици Србији.
 1. Органи Републике Србије ће прихватити као пуноважне, без полагања возачког испита или обавезе плаћања такси, возачке дозволе или уверења за управљање возилима које су особљу Сједињених Држава издали одговарајући органи Сједињених Држава.

 

Члан 5.

Статус особља Сједињених Држава

Статус особља Сједињених Држава биће еквивалентан статусу административног и техничког особља Амбасаде Сједињених Држава у складу са Бечком конвенцијом о дипломатским односима од 18. априла 1961. године.

 

Члан 6.

Ношење оружја и униформе

Особље Сједињених Држава овлашћено је да носи униформу за време обављања службених дужности у вези са активностима у складу са овим споразумом и да носи оружје док је на дужности уколико је на то овлашћено сопственим наредбама. Стране ће сарађивати у предузимању неопходних мера ради пружања безбедности особљу Сједињених Држава и имовини у Републици Србији.

Члан 7.

Порези, царине и таксе

 1. Оружане снаге Сједињених Држава и особље Сједињених Држава ослобођено је од плаћања пореза и других сличних дажбина које се примењују у Републици Србији. Оружане снаге Сједињених Држава и особље Сједињених Држава могу да увозе, извозе и користе у Републици Србији личну имовину, опрему, залихе, материјале, технологије, спроводе обуку и пружају услуге ради извршавања овог споразума. Такав увоз, извоз и коришћење биће изузети од поступака инспекције, дозвола, других ограничења, плаћања царина, пореза и других дажбина које се примењују у Републици Србији. 
 1. 2.    Пловила и ваздухоплови који су у власништву или којима управљају или служе искључиво за потребе Oружаних снага Сједињених Држава биће ослобођени плаћања аеродромских и лучких такси, такси за паркирање, накнада за лучку пилотажу и услуге лучких реморкера и других сличних такси у објектима који су у власништву и којима управља Република Србија. Ваздухоплови који су у власништву или којима управљају или служе искључиво за потребе Oружаних снага Сједињених Држава не подлежу плаћању такси за навигацију, прелет, коришћење терминала или сличних такси када су у Републици Србији. Оружане снаге Сједињених Држава платиће одговарајуће накнаде за тражене и пружене услуге у износу не мање повољном од оног који плаћа Војска Србије. Ваздухоплови, возила и пловила Сједињених Држава ће бити изузети од поступка инспекције.

Члан 8.

Уговори

 1. 1.    За потребе спровођења овог споразума и техничких аранжмана Министарство одбране Сједињених Држава може да закључује уговоре који се односе на испоруку материјала, залиха и опреме, као и пружање услуга (укључујући и изградњу) у Републици Србији без ограничења у погледу избора партнера, добављача и лица која обезбеђују робу или пружају услуге. Ови уговори се потражују, додељују и реализују у складу са законима и прописима Сједињених Држава. Набавке добара и вршење услуга у Републици Србији од стране или у име Сједињених Држава ради спровођења овог споразума не подлежу опорезивању, плаћању царина и сличних дажбина у Републици Србији.
 1. 2.    Партнери Сједињених Држава биће изузети од плаћања пореза или сличних дажбина које се примењују у Републици Србији и могу да увозе, извозе и користе у Републици Србији личну имовину, опрему, залихе, материјале, технологију, спроводе обуку и пружају услуге које се односе на извршење уговора са Сједињеним Државама у складу са овим споразумом. Такав увоз, извоз и коришћење биће изузети од поступка одобрења, других ограничења, плаћања царина, пореза и других  дажбина у Републици Србији.
 1. 3.    Статус возачких дозвола партнера Сједињених Држава биће уподобљен статусу возачких дозвола особља Сједињених Држава, у складу са чланом 4. овог споразума.

 

 1. Да би се олакшала имплементација овог члана, надлежни орган Сједињених Држава благовремено ће обавестити надлежни орган Србије о називима партнера са којима су закључени уговори, укључујући и датум њиховог истека.

Члан 9.

Захтеви за накнаду штете

 1. 1.    Осим захтева за накнаду штете који произлазе из уговора, Стране се одричу права да подносе захтеве у вези са штетом, губитком или уништењем имовине друге Стране или услед повреде или смрти особља једне од Страна насталих приликом обављања службених дужности у складу са овим споразумом.
 1. 2.    Захтеви трећих лица који се односе на штету или губитак које је проузроковало особље Сједињених Држава решаваће Сједињене Државе у складу са законима и прописима Сједињених Држава.
 1. Захтеви за накнаду штете (осим захтева који произилазе из уговора) који се не реше у складу са ставом 2. овог члана могу се поднети надлежном суду Републике Србије.

Члан 10.

Комуналне услуге и комуникације

 1. Оружане снаге и партнери Сједињених Држава могу користити воду, струју и друге јавне комуналне услуге под условима не мање повољним, укључујући цене и дажбине које важе за Војску Србије у сличним околностима, уколико другачије није договорено и њихови трошкови биће једнаки њиховом сразмерном учешћу у коришћењу датих комуналних услуга.
 1. Србија је сагласна са могућношћу потребе да Oружане снаге Сједињених Држава користе радио-фреквенцијски спектар. Оружане снаге Сједињених Држава су овлашћене да управљају сопственим системима за телекомуникацију (на начин на који су телекомуникације дефинисане Уставом Међународне уније за телекомуникације из 1992. године). Овај начин подразумева право на коришћење захтеваних средстава и услуга ради обезбеђења свих услова за управљање телекомуникационим системима и право на коришћење неопходног радио-фреквенцијског спектра у наведену сврху. Надлежни орган Сједињених Држава ће координирати са надлежним органом Србије употребу фреквенција од стране Oружаних снага Сједињених Држава. Оружане снаге Сједињених Држава имају право на бесплатно коришћење радио-фреквенцијског спектра.

 

Члан 11.

Технички аранжмани

Стране и њихови надлежни органи могу да закључе детаљније техничке аранжмане ради спровођења одредаба овог споразума.

Члан 12.

Измене

Овај споразум може бити измењен уз обострану писану сагласност Страна.

 

Члан 13.

Тумачење

 1. Стране ће консултацијама или уколико је потребно дипломатским путем, решити било који спор у вези са применом или спровођењем овог споразума или техничких аранжмана и неће спорове уступати суду или трећим странама на решавање.
 1. 2.    У случају да обе Стране у будућности постану чланице сличних споразума који садрже одредбе које су у супротности са одредбама овог споразума, примењиваће се одредбе овог споразума.

 

Члан 14.

Ступање на снагу, трајање и престанак

Овај споразум ће се привремено примењивати од датума потписивања и ступиће на снагу даном пријема обавештења којим Србија дипломатским каналима обавештава Сједињене Државе да је у складу са својим националним законодавством спровела поступак који је неопходан за ступање на снагу Споразума. Овај споразум се закључује на почетни период од годину дана. Након истека наведеног периода, овај споразум ће наставити да се примењује, осим ако га Стране не откажу дипломатским путем, у року од 180 дана од пријема писаног обавештења о намери отказивања.

Потврђујући ово, доле потписани са овлашћењима својих влада потписали су овај споразум.

Потписано у Вашингтону, 7. септембра 2006. године, у два истоветна примерка на српском и енглеском језику, при чему су оба текста подједнако аутентична.

                      За Владу                                                              За Владу

              Републике Србије                                   Сједињених Америчких Држава

 

    председник Републике Србије                                    државни секретар

              Борис Тадић, с. р.                                           Condoleeza  Rice, с. р.

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.bazapropisa.net/sr/me-ugovori/647-zakon-o-potvrivanju-sporazuma-izmeu-vlade-republike-srbije-i-vlade-sjedinjenih-amerikih-drava-o-zatiti-statusa-i-pristupu-i-korienju-vojne-infrastrukture-u-republici-srbiji.html

http://www.podaci.net/_zakon/propis/Zakon_o_potvrdjivanju/Z-psivrs03v0942.html

http://www.parlament.rs/content/lat/akta/akta_detalji.asp?Id=643&t=Z

Advertisements

6 comments on “2006 Тадић потписао НАТО окупацију Србије- 2009 Скупштина озаконила Велеиздају!

 1. Nadam se da admin. prati komentare. Voleo bih da mi neko objasni ovo :
  Пос’о с’ револуцијама : http://www.youtube.com/watch?v=5svj7nEj1ww
  sto je zapravo odlomak iz ovoga:
  The Revolution Business : http://www.youtube.com/watch?v=lpXbA6yZY-8
  a sa citavom stvari me je upoznao autor ovog bloga u tekstu naslovljenom :
  Fake Revolutions : http://landdestroyer.blogspot.com/2011/06/fake-revolutions.html
  …..nije li pomalo opasno da se S.Popovic hvali kako je i gde organizovao „obojene revolucije“,da se razmece time kako on i OTPOR pripremaju sledecu u RF??? Nisu li onaj kokainoman Slobodan Homen i sprzeni Cedomir Jovanovic takodje OTPOR i ima li ovde (u priznanju dokumentovanom dokumentarnim filmom) ikakvih osnova za optuzbu za recimo medjunarodni terorizam????

  • Поштовани читаоче,

   Као што сте то приметили, ја сам о свему томе опширно писао у више текстова- последњи је био „Пуковник Р. Хевли: Како смо Србима подметнули Отпор“. На жалост те чињенице нису познате широј јавности,нарочито не у Србији, осим малобројнима који читају независне медије на интернету. Ниједна од оваквих тема није могла да пробије режимску медијску блокаду и осване на неком од водећих медија. То је разумљиво са становишта режима, јер исти је на власт дошао кроз терористичку обавештајно-субверзивну активност западних служби, давног петог октобра, али не само путем ЦИА контрактора Отпора, већ и путем других институција и појединаца. Јавно обелодањивање тих чињеница би само убрзало њихов одлазак са власти, и потом, након успостављана независне националне владе у ослобођеној Србији, сигурно би били суђени за злочине Велеиздаје, подстицање грађанског рата (јер пети октобар јесте био грађански рат у иницијалној фази) и тероризма против властите државе.

   Нажалост, данас у Србији, и у свим горе побројаним земљама са линкова из Ваше поште- Западне силе, пре свега Америка, данас чврсто контролишу полуге власти, и спречавају, не само правоснажне судске поступке против велеиздајника, већ и обелодањивање чињеница- из једног простог разлога, њихов посао овде још увек није завршен. Ако неко мисли да је ово што имамо данас Србији, најгоре што је могло да се нам деси, онда се вара. Најгоре нам тек предстоји. Ако сте пажљиво погледали списак земаља у којима је увезена и потом успешно изведена „отпор револуција“, као и списак земаља у којима је пропала, или се тек планира- приметићете да су то последње независне и слободне нације на планети (овде не говорим о степену личних слобода у тим земљама, већ о нацијама независним од нео-колонијалног глобалног поретка, као и великих војно-политичких и економских блокова).

   Зашто мислим да нама тек предстоји најгоре- управо зато што су највећа сметња том новом глобалистичком поретку, независне нације. Ми очигледно, под оваквом „тихом“ НАТО окупацијом и под оваквом про-западном издајничком влашћу, нисмо независна нација. Али такође очигледно, још увек јесмо нација, и из тог разлога смо и даље претња том поретку, јер увек постоји „опасност“ да се, иако тренутно разбијена и ошамућена нација (планери тог поретка то веома добро знају из наше крваве и слободољубиве историје), организујемо и ослободимо те „тихе“ окупације, и тиме помрсимо рачуницу Западним империјалистима. Управо зато њихов посао није завршен, све док не „заврше“ са нама као нацијом. Другим речима, све док нас потпуно не „укину“ као нацију, или боље речено, народ. Управо зато се над нама у овом тренутку спроводе процеси: интензивног испирања мозга, негирања вере, традиције, културе и језика; Фалсификовања историје, и пре свега негирања нације. Све се то ради веома перфидно, семе зла је већ убачено међу нас- ми смо данас подељена нација, и нове поделе кроз регионализацију, аутономашења и стварања нових квази-нација из већ умртвљеног и уситњеног српског национа- нам тек предстоје.

   Који је излаз из свега тога- нисам сигуран. Не верујем да овај народ има довољно снажну националну свест у ширим слојевима, нити да је свестан (нарочито не, живећи у оваквом стерилизованом режимском медијском карантину) опасности која се надвија над њим и будућим покољењима, за које једноставно (опет према планерима новог поретка) неће бити никакве „националне будућности“, у властитој земљи. Поред обичног народа, данас је хипокризија морала и националне свести, присутна и код већинске српске интелектуалне и духовне елите, који нажалост још увек држе главе у песку, у страху да не изгубе и оно мало друштвених привилегија које им режим даје на кашичицу, иако су они много више свесни свега овога о чему данас разговарамо.

   Што се тиче дела Вашег питања, да ли ће икада и игде у свету, издајници из Отпора бити суђени за међународно дело тероризма? Не верујем да ће се то икада десити у земљама Западне политичке хемисфере, нити под петоколонашким режимама у земљама где се недавно „спонтано догодио Отпор (попут данашњег српског режима).
   Али зато, у још увек независним земљама, где је покушај увожења револуције, у режији Отпора и под спонзорством америчке ЦИА-е, пропао- то је врло могуће. Уосталом на видео снимку, чији линк сте Ви приложили у вашем коментару, се јасно види како венецуелански председник Чавез, држи слику са два идентична симбола: српског и венецуеланског Отпора- што значи да му је добро познато са које стране му је империјалистички ветар донео пропали покушај „спонтане отпорашке револуције“. Уосталом, на иницијативу председника Чавеза, недавно је основан независтан Међународни трибунал за ратне злочине и тероризам, у оквиру Јужне Америке, који је замишљен као „еквивалент“ слободног света, запано-империјалистичком трибуналу у Хагу, и који ће судити правим ратним злочиницима, пре свега из редова НАТО земаља и њиховим „папет“ режимима и најамницима попут Отпора.

   Е, још само да се господин Чавез дочепа Срђе Поповића, Слободана Хомена, Чеде Јовановића и још многих других, па да им пресуди како ваља. Можда би и ми могли да му помогнемо у свему томе? Рецимо тако, што би му дојавили, када су дотични издајници у близини његове јурисдикције…

   М. Новаковић

 2. Тадићу свака част, рука ти се позлатила ….. имаш мој глас на изборима.

 3. Narode nisam siguran dali imam istomisljenika pa postavljam pitanja u moje ime
  posto se puno prica o evropskoj zajednici a mnogo razlicitih misljenja usli bi u zajednicu ili ne, oce u nato ili ne o
  ali kada se traze pozajmice u po evropskim bankama i ostatku sveta jos se niko nije podigao pa da kaze mi Srbi necemu evropu i necemo njihove pozajmice ,ulaganja i td

  • Па господине Симићу, управо сте лепо описали концепцију преживљавања одрнарођеног српског режима. Од позајмице до позајмице, од ИМФ-а до ИМФ-а, од залога до залога- а све то без улога, без стварног труда, без перспективе за своју отаџбину, нарочито без икакве перспективе за отаџбину ван ЕУ- па замислите да након силног моралног, територијалног и економског самоосакаћивања и уђемо у ЕУ, осакаћени и неспособни за „самосталан живот“ и ЕУ се убрзо распадне!? Па где ћемо онда, у које ћемо то границе назад, у коју ћемо то независну економију, када је немамо, на које ћемо то своје пољопривредне поседе назад, када нам ЕУ још сада и пре уласка у ЕУ наређује да морамо да ставимо најплоднију земљу на белосветску берзу (замислите друге чланице ЕУ потписују специјалне клаузуле, да би спречили да им ЕУ и други покупују земљу,најмање 10 год. по уласку у ЕУ- ми то дајемо унапред, иако вероватно никада нећемо ни ући у ЕУ) Зато и пропадамо не само политички, већ и економски целу задњу деценију, јер нам је у име неког елитног европизма, и у име режимски прихваћене провинцијске инфериорности и националне понизности- понуђена ЕУ, као уточиште и решење свих проблема. И у име тог циља, режим се одриче и наших територија, и распродаје наше природне и индустријске ресурсе будзашто… У ствари, ЕУ нас управо такве неће, већ је све то део „игре“- зато су уосталом немци покренули озбиљну иницијативу за избацивање Грчке из ЕУ, продужили карантинско стање Румуније и Бугарске на неограничено, и немци су веома јасно ставили до знања да Турску и Србију не желе да виде ни на пушкомет од ЕУ, и то никакада. Наравно то им не смета да се са ЕУ фатаморганом служе као мамцем, да би остварили стару расистичку Бизмаркову теорију, уништења српске државе… Немојте да верујете шта причају немачки педери, ако су у стању да дају дупе, даће лако и образ, код њих то уосталом личи једно на друго(немају длакаве балканске гузице ко ми). Па побогу, ни под Милошевићем, и то под једним од наоштријих режима нехуманих санкција у модерној људској историји који је примењен према Србији(тада Југославији, али скоро искључиво према српском народу)- (када су нам бебе умирале у инкубаторима због санкција) није се тако несигурно живело, и није се чак живело ни горе него сада. Економисти су управо израчунали, да нас Тадић није одвео у Европу, али нас је зато одвео назад на економски ниво из 1971 год. Једино што је онда (у време Милошевића) било више несташица, али бар нико није морао да плаћа за социјалне сервисе, и никоме нису одузимали станове и куће због неплаћених рачуна за Тијанићеву ТВ…. Тадић једино уме да се повија и понаша као губитник (погледајте шта су му са мало претње урадили сељаци и крагујевачки оружари), нисам сигуран да све то што ради ради намерно, или је можда просто некомпетентан и сам верује у све то, али сам сигуран да је губитник- а губитнике нико не воли- па чак ни спољни фактори који га одржавају на власти из својих интереса, оног момента када схвате да му је рок употребе прошао оставиће га на цедилу, сами ће га докусурити (као и пре њега Милошевића, Ђинђића, Караџића…). Ипак он је за нас Србе опаснији, не као неко који све то ради намерно, већ као неко ко то ради несвесно- јер за људе који греше свесно, увек постоји нада да ће увидети грешку, покајати се и кориговати. Они који греше из убеђења су најопаснији, јер нису способни да увиде грешку и промене курс, тако да себе и све друге око њих воде право у пропаст (у ти у ону огромну „рупу“ која постоји већ вековима између нас и декадентне ЕУ)…

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: