6 коментара

„Посао“ министра одбране је да осигура да Србија нема одбрану!?


"Ми смо своје обавили- сад је ред на НАТО-у"

Дакле овај извештај потврђује поражавајућу чињеницу, а то је да Србија уопште нема ратни и мобилизацијски план, шта више, никада није ни спроведен мобилизацијски попис, нити пројектован резервни састав Војске Србије. У оквиру државних органа и институција не постоји „ратна организација“ , нити планови одбране. Кадрови који су формално задужени за исте, су некомпетентни, и бирани су, не по стручности, већ морално-политичкој подобности. Строго поверљиви одбрамбени документи и планови одбране се чувају у незаштићеним објектима, ван свих протокола безбедности, и буквално су доступни свакоме.

 
 
Миодраг Новаковић

23 јун 2011

Много воли да се вози хеликоптером...

СВЕСНО ПОДРИВАЊЕ ОДБРАМБЕНЕ МОЋИ ЗЕМЉЕ

Управо такав закључак се намеће из извештаја Владе Србије,  о коме су посланици Народне скупштине расправљали пре недељу дана иза затворених врата. Тај извештај само потврђује ( и то у најмрачнијој верзији) све наводе које је изнела група српских официра у свом отвореном писму министру Шутановцу, а које сам објавио недавно на страницама Српског Журнала, под називом „Отворено писмо српских официра министру одбране Шутановцу“.

Количина дилетантизма, неодговорности, некомпетентности и неизвршавања својих законских и уставних обавеза, од стране Владе Србије и Министарства одбране, је толико огромна и систематична у понављању, да никако више не може да буде обична грешка или случајност. ..

Овде се наиме ради о свесном и издајничком подривању одбрамбеног система Србије, пре свега од стране домаћих издајничких режимских елемената, и то у спрези са страним чиниоцима. Ти страни чиниоци су пре свега САД и НАТО. Мислим да је сувишно да наводим поименично горње домаће издајничке режимске елементе.

НЕ ПОСТОЈЕ РАТНИ ПЛАНОВИ, НИТИ ЈЕ СПРОВЕДЕН МОБИЛИЗАЦИЈСКИ ПОПИС

Дакле овај извештај потврђује поражавајућу чињеницу, а то је да Србија уопште нема  ратни и  мобилизацијски план, шта више, никада није ни спроведен мобилизацијски попис, нити пројектован резервни састав Војске Србије.

У оквиру државних органа и институција не постоји „ратна организација“ , нити планови одбране. Кадрови који су формално задужени за  исте, су некомпетентни, и бирани су, не по стручности, већ морално-политичкој подобности. Строго поверљиви одбрамбени документи и планови одбране се чувају у незаштићеним објектима, ван свих протокола безбедности, и буквално су доступни свакоме.

У наставку извештаја, Влада Србије се „жали“ на недостатак сарадње са већим привредним системима и јавним предућима у земљи, потенцирајући на тај начин властити инфериорни однос према „тајкунима“. Влада иде чак толико далеко да властиту катастрофалну неспособност у области одбране земље оправдава „утицајем криминалних група и елементарних непогода“. У овом извештају, који обилује Владином „кукњавом“, се потом наводи, да је влада покушала да изврши мобилизацијски попис, али да је исти саботиран од стране подређених (Влади?) министарстава и некооперативних општина и градова (овде није тешко наслутити да се ради о деловима Војводине, Санџака, Прешевске котлине…)

ВОЈНА ТЕХНИКА У СТАЊУ РАСПАДАЊА, СКОРО СВЕМУ ИСТЕКАО РОК УПОТРЕБЕ

Потом влада наставља своју кукњаву, и поново додатно потврђује наводе из „отвореног писма српских официра“, наводећи да им је практично сва опрема и наоружање технолошки застарело, и добрим делом у стању распадања,  да складиште бојева средства на отвореном и у небезбедним условима, да више нису у стању да одржавају радарске системе  и ваздухопловна средства и опрему, да за ратну опрему коју поседују, више се не производе резервни делови… Ако и то није довољно, влада наводи да је наоружању и војној опреми у војним магацинима одавно истекао рок, а онај део војне технике који се чува на отвореном је већ добрим делом деградирао. Моторна возила, која су углавном стара преко 20 година, су такође углавном у фази распадања, и веома небезбедна за транспорт војног персонала. Да не говоримо какву опасност представљају за јавни саобраћај на друмовима Србије.

НАТО ОТВОРЕНО ВРБУЈЕ ОСОБЉЕ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Интересантан је део извештаја у коме влада стидљиво наглашава неутралност Србије и да „сходно томе не претендује на чланство у НАТО савезу“, али истовремено се нигде не дистанцира отворено против чланства у овој фашистичкој алијанси (уз чију заставу, обожава да се слика „наш“ министар Шутановац).

Но, већ следећи пасус указује на отворено мешање у унутрашње (нарочито безбедносне и одбрамбене) послове Србије од стране НАТО-а: „…појачано је интересовање страног фактора према систему одбране и на истраживање опредељености и ставова припадника министарства одбране и Војске Србије у вези укључења у евроатлантске интеграције“.

ВОЈНИЦИ И СТАРЕШИНЕ „БОСИ“- МИНИСТАР ОДБРАНЕ СЕ ПРЕВОЗИ ИЗМЕЂУ БЕОГРАДА И ПАНЧЕВА ВОЈНИМ ХЕЛИКОПТЕРОМ!?

Овај „монтипајтијевски“ извештај Владе Србије не би био потпун, ако га не би допунили једним бизарним детаљем, који само потврђује сву неспособност и вероватно малициозност  ове назови владе- наиме, горњи извештај, који носи ознаку „строге поверљивости“,  је послат на кућне адресе народних посланика, и то обичном поштом!?

Овај извештај је, по мени, само врх леденог брега, и вероватно да је ова сурова реалност непостојећег одбрамбеног система Србије, још суровија, и то у смислу да и такав очигледно онеспособљен систем одбране, више није у српским рукама. На крају уместо закључка, ево још једне мрачне илустрације горњих навода- у ситуацији када српски војници, поред плански саботираног наоружања и опреме, немају ни адекватну обућу и униформе, да не спомињемо бедне плате и недостатак станова- „пронатовски“ министар одбране Шутановац се између Београда  и Панчева превози у војном хеликоптеру (као што је то документовано почетком јуна- http://www.alo.rs/vesti/39135/Sutanovac_preleteo_traktoriste )!?

(Српски Журнал:  из поверљивих скупштинских извора)

Advertisements

6 comments on “„Посао“ министра одбране је да осигура да Србија нема одбрану!?

  1. Jasno je da je plan, da se vojska toliko oslabi, da ce posle, prosto „morati“ da udje pod kisobran NATO-a ! Koje i kakve tajne, kad nam stranci vrsljaju po drzavi !?! A, da… Da li je i gde ministar SuNATOvac odsluzio vojni rok ???

  2. Sa kojim parama da uđemo u NATO pakt? Pa ne bi nam oni kupili opremu i oružije. Naravno da bi nam je rado prodali ali nemamo mi te pare.

    • Dragi Edvarde,oni nemaju ni najmanju nameru da nesto kupe, vec da nam prodaju! A, pare? Drzava se zaduzuje (obicno po vrlo nepovoljnim kamatama),cak i nasi praunuci to nece moci da vrate…i tako polako postajemo roblje koje mora da slusa i da ratuje,kao topovsko meso, svud po svetu zarad njhovih interesa !!!

  3. Сташно какве издајничке хуље нам управљају државом!

  4. Strasno jeste ali svaki pravi Srbin ce zivot dati za svoju zemlju!!!Jebes Nato i EU!

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: