6 коментара

СЛОВЕНАЧКИ НОВИНАРИ ДОКАЗАЛИ ЗАПАДНИ "ЗЛОЧИН ПРОТИВ МИРА" НА ТЕРИТОРИЈИ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ!!!


СКАНДАЛОЗНИ ДОКАЗИ: ЕВРОПА ПОДСТАКЛА КРВАВИ ГРАЂАНСКИ РАТ У БИВШОЈ ЈУГОСЛАВИЈИ!!!

15 новембар 2011, ФБР

Пише: Миодраг Новаковић

Пре пар недеља у Љубљани је публикована друга књига из трилогије „У име државе“, двојице словеначких аутора. Позната новинарка из Копенхагена, Брижит Алфтер је објавила интерсантну анализу те књиге на енглеском језику, на сајту ЕУ Обзервера- но пођимо редом…

Та књига је у ствари тешка оптужба, углавном против Западних сила, чланица ЕУ и НАТО пакта- које се у књизи документовано оптужују за потпиривање ратних сукоба и ратно профитерство остварено продајом оружја и муниције зараћеним странама бивше Југославије, углавном сецесионистима- док су са друге стране глумили миротворце и добронамерне посреднике.

Аутор Алфтер наводи да су одређене земље оствариле милионске профите (у америчким доларима) продајући оружје зараћеним странама, свесно кршећи ембарго УН-а и важеће међународне прописе. Она конкретно оптужује: Велику Британију, Немачку, Аустрију, Панаму, Бугарску, Пољску, Украјину, Румунију и Русију. Као центар логистичких операција за овај прљави посао наводи Беч у Аустрији, а као једну од главних „трансферних“ земаља Панаму…

Један део докумената који доказују ове криминалне радње је откривен у Словенији, кроз Словеначки Закон о слободи информисања, други део докумената је пронађен у једном броју горе наведених земаља, служећи се сличним законима о слободи информисања, као и кроз друге изворе…

У књизи се истиче да у свету постоји велика предрасуда према узроцима рата на Балкану и стварног узрока распада југословенске федерације, за које се неутемељено окривљују искључиво балканске нације- док с друге стране чврсти докази указују на то да су главни узрочник ратова на Балкану биле пре свега „неке“ европске земље!? Земље, које су према ауторки Алфтер несебично наоружавале зараћене стране, ради остваривања профита и властитих политичких циљева. У овим књигама(3) се не само наводе детаљи, већ и приказују оригинални документи, попут: лучких фактура, телеграфских порука, оригиналних рачуна и разних службених докумената, који у детаље описију канале којима су „путовали и новац и оружје…

Само у току 1991 и 1992, више од 12 великих бродова претоварених са шверцованим оружјем су искрцали своји смртоносни товар у словеначкој луци Копар, да би ти товари оружја били одмах упућени хрватској и муслиманској сепаратистичкој војсци у Хрватској и БиХ. Овим документима се доказује и учешће западних цивилних и војних обавештајних служби у тим „операцијама“. Такође има доказа да је у тај прљави посао била умешана италијанска, албанска и руска мафија…

Највише заслужни за откривање овог скандала, још неслућених размера који допире до самог врха евроатлатнске елите, су словеначки новинари Матеј Шурц и Блаж Згага- који су на том задатку провели више од три године- истражујући и анализирајући хиљаде декласификованих службених докумената, до којих су дошли кроз Словеначки закон о слободи информисања… Са њима са сарађивали и новинари из шест разних земаља- у овој дефакто интернационалној новинарској истрази.

У овим књигама се наводе најситнији детаљи описа шверцерских канала и трансфера прљавог новца… Прва стратешки важна пошиљка наоружања је стигла у Словенију из Бугарске у јуну 1991, свега недељу дана након првих напада словеначких сепаратиста на јединице ЈНА у Словенији. Пошиљка је стигла бродом који је пловио под данском заставом. Садржај пошиљке је био следећи: 5 хиљада аутоматских пушака, милиони метака- али оно што је најважније: протуавионске  и противоклопне ракете- у вредности од 7.8 милиона немачких марака! Пошиљку је из Бугарске отпремио један бугарски држављанин, али налог за пошиљку и осталу логистику је обезбедила једна аустријска компанија. Истовремено, скоро симултано са овом пошиљком једна енглеска компанија је послала Словенији модерне војне радио станице са „крипто заштитом“, у вредности од 5 милиона енглеских фунти!

Поред ове две компаније(аустријске и енглеске) на шверцерску балканску берзу смрти ступа и одређени грчки држављанин, власник фирме регистроване у Панами, са представништвом на бечком аеродрому, за кога ће ова истрага установити да је био један од главних илегалних снабдевача оружјем- само документи који су откривени у једној банци у Будимпешти су открили да је овај трговац смрти зарадио од илегалне продаје оружја Словенији, Хрватској и Муслиманској федерацији (БиХ) преко 80 милиона долара!

Ова књига нам такође открива учешће одређених пољских држављана, који су имали приступ бившим совјетским војним магацинима у тој земљи, из којих су упутили огромне транспорте оружја и муниције у разне луке на Јадрану, током оружаних сукоба 90-их година.

Вероватно највећа илегална пошиљка оружја и муниције, је упућена из једне украјинске луке, намењена хрватским сецесионистима. Декласификовани документи показују да су ту била у питању два брода који су стигли у Копарску луку у Словенији натоварени са 96 великих контејнера пуних оружја, у октобру и новембру 1992. Сав тај товар је пребачен на разне локације у Хрватској, друмовима у транспортним камионима. У књизи су презентовани купопродајни уговори за то оружје између илегалне хрватске владе и овог украјинског трговца смрти(највероватније саме украјинске владе, јер тешко је поверовати да је таква количина наоружања могла да се покрене из земље без знања владе), у вредности од 60 милиона долара- истовремено је извршена уплата за још 40 милиона долара илегалног оружја- све укупно преко 100 милиона долара вредног наоружања из бивших совјетских војних магацина у Украјини!

Приликом последње поморске пошиљке од осам бродова, један брод је пресретнут од стране НАТО флоте, 1994 године. Брод је заплењен, а посада је изведена пред суд у италијанском граду Турину, али су сви ослобођени оптужбе. Ова скандалозна пресуда је изречена, упркос томе да су и тада постојали документи (објављени у овој књизи) који су доказали да је коловођа ове шверцерске групе продао словеначкој влади руске противоклопне и противавионске ракетне системе у вредности од 33,3 милиона долара (током 1991 и 1992). Чак је нудио словенцима тада врло модерне против-ваздушне системе СА-8 Гецко, у јануару 1992, али су штедљиви словенци отказали тај „дил“.

У Словенији је излазак ове књиге већ изазвао праву политичку буру, и прозивке у државном врху, јер се у књизи документује црно на бело учешће словеначког политичког естаблишмента у свим овим прљавим радњама. Несумњиво је да ће сада пасти и „неке главе“- поред Јанеза Јанше, спомињу се и нека друга звучна имена.

Шта ће се десити, и да ли ће се ишта десити у неким водећим земљама Евроуније и НАТО пакта, чије је учешће овде такође недвосмислено доказано остаје нам да видимо. Што се тиче нашег корумпираног и издајничког Српског „политичког естаблишмента“ изгледа да су им такви- евроатлантски, криминални и морални девијанти- и даље узор…

Референца: http://blogs.euobserver.com/alfter/(02.11.2011)

Advertisements

6 comments on “СЛОВЕНАЧКИ НОВИНАРИ ДОКАЗАЛИ ЗАПАДНИ "ЗЛОЧИН ПРОТИВ МИРА" НА ТЕРИТОРИЈИ БИВШЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ!!!

  1. Jedino srbiju nisu uspeli da zavedu… sve ostale jesu… samo srbi nisu krivi za rastur juge! svi ostali su to hteli! ne saradjujuci sa svojom bracom! vec sa dusmaninim! nemcem,turcinom itd! e eto im sad! sada ce ovi na izborima da izgube i onda ce da pobede drugi1 ati drugi ce dovesti ruse! i eto sipak zapadu… neka lupa glavu…

  2. Ово је још један од доказа, који нам говоре о томе шта је све АМЕРИЧКА и ЗАПАДНОЕВРОПСКА БАГРА урадила на разбијању СФРЈ, гледајући искључиво сопствене интересе. А народ – Срби, Хрвати, Муслимани и остали… КО ИХ ШИША.

    Ајде што о народима са ових простора нису водили бригу они који су разбијали Југославију, него што то исто раде и политичари који су на власти протекла два века. Б р у к а.

  3. Vuk Draskovic

    Mene ste zaboravili i ja trljam ruke hehe.

  4. REagujem sa malim zadocnenjem. Jutros sam gledao na TV Beogradu kako su u Vršcu dočekNI Slovenci, a u Nišu Makedonci. Svi oni koji optužuju cele narode za raspad Jugoslavije su krajnje zlonamerni i šovinistički fanatici. Raspad Jugoslavije je rezultat koordinisanog rada agenata CIA koji su bili na čelu jugoslovenskih republika ili su bili u Predsedništvu SFRJ. Ja ne patim od manije gonjenja i ne forsiram teoriju izdaje. Samo logiciram i sredjujem kockice. Više tajnih susreta Milošević – Tudjman, dogovori oko podele BiH i sijaset drugih stvari pokazuju da smo nastradali “od mangupa u našim redovima“.

  5. Svima preporučujem da pogledate na youtube.com/bebamur2, epizodu sa ruske tv, pod nazivom „Tajni dosijei-kama sutra za bankare“. Sve ovo o čemu pišete-pišemo je samo deo nečeg mnogo većeg što prevazilazi ove naše živote. Sinoć je kod Marića u „ćirilici“ gost bio Zmago Jelinčić koji je pričao o rasturanju naše Juge. Veći Srbin od Srba, kako je pisalo na tv-u. Lepo je kad istina počne da izlazi na videlo. Eto i braća Slovenci se bore umesto nas za nas.

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: