Поставите коментар

ФБР ДОПИСНИК И ГЕН. СЕКРЕТАР „УНИЈЕ МОНАРХИСТА“ В. ПЕТРОВИЋ ЖРТВА МОНТИРАНОГ ПРОЦЕСА ?


ПОЛИТИЧКО/СУДСКИ ПРОГОН ГЕН. СЕКРЕТАРА УНИЈЕ МОНАРХИСТА СРБИЈЕ

 

 

23 август 2013, СРБски ФБРрепортер

Владимир Петровић/Миодраг Новаковић

—————————————-

ВЛАДИМИР-ПЕТРОВИЋНашој редакцији се пре пар дана обратио наш проверени сарадник и дописник из Ниша, господин Владимир Петровић. Као што смо раније писали , господин Петровић је био изложен необичном полицијско-судском скрутинијуму и пратећој „режимској репресији“ од стране легалних режимских структура у Нишу, а све поводом баналног инцидента у фебруару ове године, у нишкој трговини, када је дошло до вербалног сукоба између г. Петровића и трговца „Идее“ који је нашем сараднику закинуо на цени хлеба.
У то време, наш сарадник г. Петровић је привођен у полицијску станицу и у Нишко тужилаштво, где му је била понуђена и „неортодксна трампа“– Наиме тужилац му је понудио (према тврдњи г. Петровића) да уплати своту од 100,000 динара у наводне хуманитарне сврхе, да би избегао затвор, што је г. Петровић одбио, јер сматра да је невин и да је током инцидента у „Идеи“, он би жртва а не кривац!?
Ових дана, тај по дубоком уверењу нашег сарадника, политички мотивисан процес, између осталог (г. Петровић је ген. секретар „Уније Монархиста Србије) и због његовог рада у нашој ФБР редакцији- добија свој епилог заказаним суђењем 30 септембра ове године. Г. Петровић је веома забринут развојем ових догађаја, и прибојава се да би режимски суд могао лако да га пошаље и у затвор поводом овог баналног инцидента, из тог разлога нас је замолио да јавности обелоданимо све детаље овог „неортодоскног“ режимског судског процеса.
Ми из редакције ћемо пажљиво пратити развој овог судског поступка, и обавестити јавност о новим детаљима, како нам постану доступни. У овим „вуненим временима“ када се и наша редакција нашла на удару режимског тужилаштва, по наводној приватној тужби једне ХО са Косова, још један „мутни“ судски процес против једног од наших најактивнијих сарадника на ФБР Монитору, г. Петровића- оставља неодољив утисак да се и овде ради о политички монтираним судским процесима, који су изгледа постали тренд, са доласком на власт (Западу до сада најлојалнијег) Српског режима!? 
Уводна реч- ФБР уредник М. Новаковић

*****

ПИТАЊА КОЈА ЋЕ БИТИ ПОКРЕНУТА НА СУЂЕЊУ ЗАКАЗАНОМ ЗА 30. СЕПТЕМБАР:

 

Да ли је наводно оштећени био члан неке странке од увођења вишепартијског система и да ли је 03.02.2013. био и данас јесте члан неке политичке странке?

 

– Чиме се тачно бавио наводно оштећени од 1990. Године до 5. октобра 2000. Године?

 

– Да ли је имао контакте са БИА, односно РДБ, односно СДБ?

 

– Како је примљен у хрватску фирму „Идеја“?

 

– Да ли је имао контакте са неком од страних обавештајних служби?

 

– У ком периоду је СДБ, РДБ и БИА скупљала информације о Владимиру Петровићу и да ли их и дан-данас скупља?

 

– Зашто је више од пола политичког досијеа у који је Владимир Петровић извршио увид у БИА 2001. године био прекривен непровидним белим папирима залепљеним селотејпом, уз претњу присутног оперативца БИА да ако покуша да погледа испод њих – одмах ће му бити одузет, ако је досије како се тврди на крају постао неактиван – неоперативан?

 

– Да ли је војна обавештајна служба у периоду од 1990. године до 5. октобра 2000. године водила досије о Владимиру Петровићу и то незаконито користећи технику којом је располагала?

 

– Да ли је дипломатска обавештајна служба СИД водила досије о Владимиру Петровићу и у ком периоду?

 

– Да ли су подаци из досијеа српских/југословенских тајних служби давани страним обавештајним службама и то када и којим?

 

– Да ли је коинциденција или налог да се на Владимира Петровића у објекту хрватског власника, господина Ивице Тодорића, „Идеје“ у Мокрањчевој улици врше провокације на политичкој основи, одмах по пристизању емигрантског српског листа „Србија“ који излази у Канади као лист Покрета Српских Четника Равне Горе, а чији је Председник био легендарни Војвода Динарске Четничке Дивизије у Другом светском рату Момчило Ђујић, а у том Божићном издању Владимир Петровић има објављену честитку која се завршава речима ДАБОГДА СЕ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ ВИДЕЛИ У СЛОБОДНОМ СРПСКОМ ГРАДУ КНИНУ?

 

ОСНОВНОМ СУДУ У НИШУ, Н И Ш

 

ПРЕДМЕТ: ДОПИС ПРЕДЛОГА ЗА ОДБАЦИВАЊЕ ОПТУЖНОГ ПРЕДЛОГА

 

ОСНОВНО ЈАВНО ТУЖИЛАШТВО у Нишу, заменик тужиоца, г. Иван Митровић, поднео је 26.06.2013. године (а заведено у Основном Суду 28.06.2013. године) ОПТУЖНИ ПРЕДЛОГ 3 КТ бр.1025/13, против мене, Петровић Владимира из Ниша, ул. Мокрањчева 2ц, рођеног 16.11.1970. у Нишу, ЈМБГ 1611970730020, у коме нема никаквих елемената за наведено кривично дело, а има неколико, благо речено, неистина. Као прво, увредљива је неистина да нисам служио војску, итекако јесам служио војни рок и то 1989/90, о чему сведочи фотокопија војне књижице, коју достављам уз овај допис, у прилогу. Као друго, оштећено лице у целом догађају код кога је изазван осећај страха, узнемирености и личне несигурности сам ураво ја, Петровић Владимир, а не, како се наводи, Здравковић Драган, радник трговинског ланца „Идеа“, јер ми је исти Здравковић Драган тог дана, 03.02.2013. године претио затварањем у психијатријску установу у Топоници, покушао да хлеб који је коштао 37 динара да наплати 46 динара, није ми издао фискални рачун, те ме је у више прилика пре тога, почев од 28.02.2013. до 03.02.2013. године у ТР „Идеа“ у Мокрањчевој број 31, сваког јутра психички малтретирао на политичкој основи, као политичког противника, иако сам га одмах упозорио да сам дошао у трговину, а не у политичку странку и то речима „за све сте ви криви који сте лупали у шерпе и лонце“ и „Мира Марковић је била мало дете према садашњим лоповима на власти“ чиме је изазвао страх, узнемиреност, осећај личне несигурности и психичку бол, с обзиром на чињеницу да сам као прoтивник режима више пута незаконито хапшен током диктатуре Слободана Милошевића и супруге му, о чему поседујем и досије МУП који ми је уручен након промена 2000. године. При томе је Здравковић Драган био потпуно свестан свих обележја и забрањености ових дела и хтео њихово извршење. Као треће, неистина је, како тужилац Митровић наводи, да сам извадио „пиштољ сиве боје“, већ пластични упаљач сребрне боје, за који би и мало дете видело да се ради о упаљачу, а не правом пиштољу, јер се ради о упаљачу, играчки у облику пиштоља, о чему прилажем потврду ПУ Црвени Крст, из које се види да се ради о пластичном пиштољу. Ту играчку, реплику, упаљач сам извукао како бих упалио цигарету, одмах по напуштању трговинског објекта. Као четврто, неистина су речи које се наводе као „озбиљна претња“ које се наводе у оптужном предлогу, јер сам рекао, цитирам : „радиш као да си неки усташа“ при чему сам алудирао на његово неиздавање фискалног рачуна, покушај наплаћивања веће цене од истакнуте за хлеб, као и свакодневно психичко малтретирање мене од стране Здравковић Драгана. На основу ових чињеница

 

П Р Е Д Л А Ж Е М

 

1. Да Основни Суд у Нишу ХИТНО одбаци оптужни предлог Заменика Јавног Тужиоца г. Ивана Митровића заведен под 3 КТ бр. 1025/13, примљен у Основном Суду у Нишу 28.06.2013., те да откаже као непотребан главни претрес заказан за 30.09.2013. године, у 10 часова, у судници 47, код Судије О. Паповић и о томе ме писмено извести мене, тужиоца и Здравковић Драгана.

 

2. Да се Здравковић Драган из Ниша, ул. Панталејска бр. 36 упути писмено да, уколико сматра да сам га увредио, задовољење може добити покретањем грађанске парнице пред редовним Судом.

 

У Нишу, 08.08.2013.

Владимир (Радована) Петровић

*****

 

Прилог:

1)Фотокопија војне књижице Мокрањчева 2Ц, 18000 Ниш

 

2) Фотокопија потрде ПУ“Црвени крст“ ЈМБГ

*****

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНАК: Ортодоксни “хуманитарни рад“ Нишког Тужилаштва- или неортодоксни притисак на ФБР сарадника ?

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: