83 коментара

САМОВОЉА ОЦА ПАНТЕЛЕЈМОНА- ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ПРИЧЕ О „БАДЊАКУ СЛОГЕ НА АФРИЧКОМ СУНЦУ“ !?


И можда би неко поверовао да се овде ради о невином речнику „где се пастир просто стара о своме стаду“, и да овде није у питању тамо неко „испирање мозга и злонамерно навођење верника како да мисле“, да на крају овог „памфлета“ не стоји упозорење  „високом ценом“, коју је према Оцу Пантелејмону пре две деценије платила група „наших заблуделих сународника- сличних овим данашњим“ дрзнувши се да устану против СПЦ и „институције“ свештеника…

*****

САМОВОЉА ОЦА ПАНТЕЛЕЈМОНА- ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ПРИЧЕ О „БАДЊАКУ СЛОГЕ НА АФРИЧКОМ СУНЦУ“ !?

8 јануар 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

——————————

 890476-38

ОТАЦ ПАНТЕЛЕЈМОН

Нашој редакцији се пре неколико дана обратило више представника Српске дијаспоре и верника (парохијана) цркве „Свети Тома“ у Јоханесбургу, у Јужној Африци- са захтевом да јавно обелоданимо њихову петицију Српској Патријаршији, а поводом самовоље и корумпираног понашања монаха Пантелејмона, који је и старешина цркве „Свети Тома“.

Ова последња петиција групе од преко две стотине (240) парохијана је упућена Патријаршији у априлу прошле године, али на ову, као ни на претходну из 2005 (коју је тада потписало 146 парохијана), према нашим саговорницима, СПЦ се није удостојила ни да одговори.

 Једини који су потврдили пријем жалбе наших сународника, по овом питању, су били одговорни из Министарства за дијаспору, Републике Србије.

Некако „случајно“ ових дана су осванули симултани чланци у водећим медијима у Србији, о наводној хармонији између Оца Панетелејмона и његових јоханесбуршких парохијана. Тешко је претпоставити да би Отац Пантелејмон доспео у овакву медијску жижу без претходног благослова из Патријаршије СПЦ- дакле истог врховног црквеног тела које игнорише жалбу и незадовољство велике групе својих верника из Јоханесбурга. Ако узмемо у обзир да у самом Јонахесбургу живи свега пар хиљада српских душа (према нашим саговорницима), онда је број од 240 незадовољних потписника петиције импозантан и требао би да буде веома забрињавајући за одговорне у СПЦ.

Ако се послужимо простом логиком, да просечна српска породица броји 4 члана, онда долазимо до неких 500 српских домаћинстава у самом Јоханесбургу, и ако увидом у петицију сазнамо да је из већине домаћинстава петицију потписала једна особа, углавном домаћин- онда можемо да закључимо да се отприлике једна трећина верника одлучила да овим путем јавно изрази своје незадовољство „радом“ Оца Пантелејмона (наравно ова рачуница је произвољна и није заснована на фактичкој статистици- али нам омогућава да сагледамо размеру незадовољства наших сународника из овог града на „рогу“ Африке….

———————————–

Да се вратимо овом наглом и „спонтаном“ интересу водећих медија за „бадњачку слогу“ на југу Африке- Мојом претрагом натписа на ову тему, дошао сам до до три идентична текста, на следећим медијима: РТС, АЛО и Вечерњним новостима.

Интересентан је детаљ да коментари нису публиковани уопште на РТС и АЛО медију (претпостављам да нису ни дозвољени?), док су једино публиковани на сајту Новости.

Од 11 постојећих коментара грађана (појединаца) сви до једног су изузетно негативни у односу на Оца Пантелејмона и може се рећи да безрезервно подржавају наводе из петиције верника из Јоханесбурга. Поред ових једанаест коментара грађана постоје и два коментара који су потписани као „Црквени одбор Јоханесбург“ и та два наравно стају у одбрану Оца Пантелејмона.

Овде наравно, није тешко извући закључке…

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

—————————————

Нашој редакцији је такође (поред у наставку приложених петиција верника из Јоханесбурга и демантија Оца Пантелејмона – Црквеног одбора) стигло и додатно појашњење наводних малверзација  и насилничког понашања Оца Пантелејмона. Овде прилажемо препис оригинала тог писма:

4 јан 2014          

Шта је Пантелејмон урадио од како је дошао  2002. године

 

 1. Распустио је Коло Српских Сестара (које је увек постојало), нико НИКАДА није распустио Коло Србских сестара
 2. Распустио је Црквени одбор – Нико НИКАДА није распустио Црквени одбор
 3. Отерао је фудбалски клуб Бели Орлови
 4. Демолирао је фудбалски терен, поскидао голове и исте продао – модификовао терен за паркинг . Тај терен су срби направили и само Пантелејмон је успео да га демолира
 5. Блокирао рад свих активности Срба
 6. Једини свештеник на свету са 4 пуна месеца одмора годишње у којој нема чак ни замене
 7. Сада и у србској школи Св Сава блокира нормалан рад исте, покушава други пут да их истера да не користе учионице
 8. Украо је 5000е које је министарство образовања по министарству дијаспоре ЛИЧНО њему дало у руке (да исти новац ДА Виолети учитељици), за то постоје докази НАПИСМЕНО да је узео тај новац и потрошио га у изградњи ЊЕМУ нове куће у Чачку, иначе смо сазнали да је власник 2,3 стана у Београду
 9. ЈАВНО маилује целој комуни приватне делатности, поверљиве информације ВЕРНИКА који се исповеде (што је птотив било ког Црквеног закона)
 10. Анти србин је и ради 100% против народа
 11. Не прекрштава, венчава, сахрањује србе, одбија да то чини и много чак не желе, приморани су да иду у друге Цркве
 12. Исмејава нас у новинама и настоји да докаже да има парохију, примајући у салу анти србе (КУД АБАЛКАН ) док је СКУД Африка (једино регистровано србско културно друштво африка избацио)
 13. Истерао новог свештеника на улицу, није му дао интернет, телефон, плату (нашли смо човека у тржном центру као залуталог пса)
 14. Запалио је НАМЕРНО Цркву у сред пола дана, где је на имању било само 5 људи,  и покупио новац од осигурања за себе
 15. Напао је физички новог ПОПА Исаила, инцидент који је документован
 16. Назива народ погрним именима, којима само ОН припада

Информативни центар

Србска Дијаспора – Јужна Африка

————————————-

Такође, оно што су наши саговорници документовали и што би свакако требало да забрине одговорне СПЦ јесте чињеница да све већи број верника бојкотује присуство Оца Пантелејмона и шта више сахране православних Срба се врше у другим православним црквама, а не у Српској:

„Поштовани 

Дакле битно је ЛАЖНО представљање о Пантелејмона као то Боже ОГРОМНОГ и ВЕЛИКОГ мисионара, док јадни срби се сахрањују по Грчким Црквама.

Погледајте слике ДАНАШЊЕ сахране где Пантелејмона нема нигде, као ни у једној од 5 задњих сахрана. Битно је да је исти заует да се слика за кесицу бомбона са црнцима, и то Боже да их пребацује у православце. А ви Срби, ко вас шиша, вашу петицију од 2005 и ову сада 2013 коју сте написали.

Срамота за србски народ да му је свештеник мисионар а уједно анти србин који је чак запалио Цркву, како нови свештеник не би слушио литургију и народ се не би скупљао.

Анти србство се наставља на истом том континенту где се Пантелејмон хвали како је он мисионар.

Данас у Грчкој Цркви је вршено опело Мише Михаљевића уз службу о Симе и новог о Исаила. Било је близу 400 душа на сахрани СЕМ Пантелејмона.

 

Информативни центар

Србска Дијаспора“

 ————————–

Наш саговорник нам је такође послао видео линк снимка Српског манастира у Преторији, за који тврди следеће: „Овде је линк, Србског Манастира у Преторији (Јужна Африка), доказ да хвала Богу није једина светиња Св Тома, како то Пантелејмон на сва уста хвали. Вешто крије ову светињу од народа- 95% срба овде не зна за ову светињу!“

СЛИКЕ СРПСКОГ МАНАСТИРА У ПРЕТОРИЈИ:

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

——————————-

Међутим оно што је мене као аналитичара овде највише заинтригирало јесу јавно документовани наступи Оца Пантелејмона који директно или индиректно потврђују наводе из петиција и писама забринутих верника из Јоханесбурга.

Наш саговорник нам је послао видео клип инцидента од 20 децембра прошле године, на црквеном имању „Светог Томе“ где је и резиденција Оца Пантелејмона и новог свештеника Исаила. Како овај видео (који прилажемо у наставку) описује, тог дана је на црквено имање позвана полиција због физичког и вербалног напада Оца Пантелејмона на Оца Исаила. Ви ћете наравно сами извући своје закључке након што одгледате овај видео, али ја бих желео пре тога само да укажем на неке „интересантне детаље“:

          04:25 минут видеа, Отац Пантелејмон каже за свог „колегу“ Оца Исаила: „Тај свештеник је заједно са овим људима“,  сугеришући полицији неку „уроту“ између Оца Исаила и забринутих верника који су испред закључане капије цркве „Свети Тома“ чекали интервенцију полиције. По мени, једна веома произвољна и неутемељена оптужба?

          05:20 минут видеа, На захтев полицајца Мутаба да одмах види свештеника Исаила и увери се да је он у реду, Отац Пантелејмон одуговлачи и позива се на инспектора Мабута, који по њему „зна истину“, тек потом се слаже да дозволи полицајцима да виде Оца Исаила, али поново отеже?

          07:30 минут видеа, Отац Пантелејмон пред присутним полицајцима назива сниматеља прилога Милана Лакића и остале српске вернике који су се окупили пред црквом „криминалцима“?

          08:01 минут видеа, Отац Пантелејмон, иако неиспровоциран „губи контролу“ (мада је на мене то оставило утисак глуме, да би испровоцирао полицијску интервенцију) физички насрће на Милана (гурајући га) и вриштећи „Напоље, напоље, криминалци“?

          08:35 минут видеа, По мени најверодостојније сведочанство карактера и понашања Оца Пантелејмено је пружио Отац Исаило (који је иначе веома омиљен од стране верника, али према нашим саговорнцима и доведен у потпуно подређен положај од стране Пантелејемона). Наиме Отац Исаило је изјавио да се хистерични  и насилно понашање Оца Пантелејмона понавља редовно, нарочито током недељне службе, када по речима Оца Исаила, Пантелејмон неконтролисано виче на вернике, децу, па чак и на на нашег амбасадора у Ј. Африци. Отац Исаило такође наводи да је он лично практично стално мета напада Оца Пантелејмона!?

          10:55 минут видеа, Ако је неко могао и ова сведочанства да припише „пристраности“ наше заједнице, по мени је врло убедљиво сведочанство црнца, баштована цркве „Свети Тома“, који пред камером описује својим речима насилничко понашање Оца Пантелејмона, који се према њему стално дере на присутне!?

——————–

У наставку овог чланка имаћете прилику да прочитате комплетан текст обе петиције и демантија који је потписано од стране Црквеног одбора, али иза кога очигледно стоји Отац Пантелејмон. Мени су привукли пажњу неки детаљи тог демантија који указују на ставове и речник недостојан не само једног свештеног лица, већ и „уважених“ чланова Црквеног одбора…

ЗА ПАНТЕЛЕЈМОНА ЈЕ СЛУЖБА БОГУ И ВЕРНИЦИМА ВЛАСТ

Рецимо у овом изводу се тврди да је циљ „завереника“- ДА СЕ ОТЕРА СВЕШТЕНИК И ПРЕУЗИМАЊЕ КОНТРОЛЕ И ВЛАСТИ“. Када неко службу Богу и верницима пореди са „ВЛАШЋУ“  то је по мени забрињавајуће и супротно духу Светосавља ?

—————————–

ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ ПО ОЦУ ПАНТЕЛЕЈМОНУ

Такође је непримерена претња потписницима судским гоњењем- логичан би био пут да се сазове црквена скупштина и да се верницима да прилика да кажу  шта мисле, и да ли већински подржавају „свог свештеника“, међутим ми овде видимо претњу законом туђе државе и силом?

Пантелејмон се што више поноси „сарадњом са јужноафричком полицијом“ по том питању, где опет својим верницима прети „полицијским инспекторима“, којима је предао списако од 20 имена „инспиратора, подстрекача и агитатора петиције“- овде је тешко не извући паралелу између оваквог „црквеног речника“ и речника тоталитарних комунистичких режима, који су свуда око себе виђали „инспираторе, подстрекаче и агитаторе“ ?

Да не коментаришемо поименичну прозивку једног бизниса (и очигледну сугестију својим парохијанима да исти бизнис треба да избегавају) где се „потписи прикупљају“- очигледна је намера овакве јавне дискредитације једног приватног бизниса !?

—————————————————–

ПАНТЕЛЕЈМОН СПЛЕТКАРИ

У овом делу демантија Пантелејмона се опет појављује „тоталитарни речник“, где он овај случај политизује наводном злоупотребом „Двери“, где јавно прозива појединце, и шта више једну жену, очигледно српске националности, јавно назива „јеховиним сведоком и лоповом“, и то све користи у оквиру „сугестије“ парохијанима да не потписују петицију против њега?

——————————

НАСТАВАК ПРЕТЊИ ПОЛИЦИЈОМ

У овом пасусу се отверено прети „коловођама, инспираторима  и подстрекачима“ јужноафричком полицијом. Опет из овог речника избија „дух старих тоталитарних времена“. Речник потпуно непримерен једном „духовнику“?

————————————–

ПРЕТЊЕ ПОСЛЕДИЦАМА ВЕРНИЦИМА

На крају бих завршио ову анализу, овим пасусом који је одише једним тоталитарним и може се рећи глобалистичким орвелијанским речником, који није сигурно примерен једној православној црквеној заједници и њеном „духовном пастиру“-

Наиме у овом пасусу се парохијанима даје упутство „како да мисле“. Парохијани се упозоравају „ да не наседају на негативне активности и провокације“… Да не прихватају никакве „негативне вести и информације ако неким странпутицама дођу до њих“… Па им се поново сугерише како да МИСЛЕ „мислите о добру, причајте о добру, прихватајте само оно што је лепо, корисно и афирмативно….“.

… И можда би неко поверовао да се овде ради о невином речнику „где се пастир просто стара о своме стаду“, и да овде није у питању тамо неко „испирање мозга и злонамерно навођење верника како да мисле“, да на крају овог „памфлета“ не стоји упозорење  „високом ценом“, коју је према Оцу Пантелејмону платила група „наших заблуделих сународника- сличних овим данашњим“ дрзнувши се да устане против СПЦ и „институције“ свештеника…

Овде наравно, Отац Пантелејмон не описује ту „ВИСОКУ ЦЕНУ“ дајући јој тако „горопадне димензије“ док он себе очигледно пореди са самом институцијом СПЦ,  у стилу Луја „Краља Сунца“, и његове чувене реченице „Држава то сам ја“…

УМЕСТО ЗАКЉУЧКА

Шта друго рећи, осим да се на основу ових „хотичних и нехотичних иступа“ Оца Пантелејмона да закључити да је „стаљинизам“ (или бар његов речник) још увек жив и здрав- и то на Рогу Африке“-

Док врх СПЦ остаје и даље глув и слеп на вапаје својих верника који ишту само правду и заштиту- и то не „јужноафричку, судско-полицијску“- већ своје православне матице…  Много ли је?

—————————

ПРИЛОЗИ:

Одговор на писмо Оца Пантелејмона парохијанима-

objavljeno Objavljeno  22/7/2003 autor Autor Antonijevic, Zoran, СрпскаДијаспора.инфо

Петиција из 2005 Peticija 2005 Black

Петиција из 2013 Peticija 2013

Деманти Оца Пантелејмона (Црквеног одбора) Odgovor O Pantelejmona

Чланак Вечерњих Новости: „Бадњак Слоге на афричком сунцу“

ДЕМАНТИ АРХИМАНДРИТА ПАНТЕЛЕЈМОНА НА НАШ ТЕКСТ: “САМОВОЉА ОЦА ПАНТЕЛЕЈМОНА…”

ИСТОРИЈАТ: СРПСКА ЦРКВА У ЈУЖНОЈ АФРИЦИ

—————————-

РЕФЕРЕНЦЕ:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/zakoni/UstavSPC.htm

http://www.novinar.de/2014/01/14/sta-se-krije-iza-klevetnickog-teksta-o-ocu-pantelejmonu.html (ово је накнадна референца, чланак који је објављен након писња овог мог текста, али сам га додао овде ради потпуног информисања јавности, уредник М. Новаковић)

http://www.novosti.rs/vesti/planeta.301.html:471862-Badnjak-sloge-na-africkom-suncu

www.youtube.com/mmcompjhb

https://www.facebook.com/search/more/?q=Serbian+Press+Johannesburg&init=public

https://www.facebook.com/pages/Srpska-Dijaspora-Juzna-Afrika/400154390040449

http://www.youtube.com/watch?v=XXB3gj8IQKM&feature=c4-overview&list=UUIOd5a6UIa07aL7YlBgtdtA

83 comments on “САМОВОЉА ОЦА ПАНТЕЛЕЈМОНА- ШТА СЕ КРИЈЕ ИЗА ПРИЧЕ О „БАДЊАКУ СЛОГЕ НА АФРИЧКОМ СУНЦУ“ !?

 1. Сада има ЖРУовци(е) [ форум екумениста и унијата ] да нагрну и да распале по ФБР што је објавио а на србе који су се усудили да се успротиве Пантелејмону ,забога па њега су поставили екуменисти из СПЦ-а у Србији , погледајте само пошетну страну форума два лика којима можете поставити, питање први је Сава Јањић онај који је први свесрдно прихватио личне карте Косова и овај Пантелејмон Јовановић.
  А редакција нека одлучи далиће објавити овај линк пошто може се ово подвести под рекламирање.
  http://www.pouke.org/forum/index

 2. Da nam je ovakvih novena vise, Srbija bi bila cista kao CVECE ! Nemam komentara na svemu, I suvise je vec receno, isto se krilo godinama od javnosti!

 3. Neznam dali sam jos uvek pod utiskom Srpskog vazduha,ali mene sve ovo “klevecanje“ nimalo ne deluje hriscanski,takodje.Podseca na jedan period koji smo svi u Srbiji odavno prelezali kao male boginje(osim onih koji u to vreme nisu bili tamo)Zove se komunizam I ja ga se licno nerado secam.Drugovi I drugarice,Komuna,JNA I omladinske brigade vise ne postoje.SKOJ je zatvoren takodje.Sada je kapitalizam i svaki drugi covek je manager po zvanju.Popovi kupuju ferarije,narod jede pomije…postoji anegdota iz kraja odakle ja dolazim I ide ovako :covek zatekne popa kako se davi u jezeru.pridje on popu I kaze “pope daj mi ruku“.pop cuti I potone do pojasa.pope daj mi ruku,pop cuti I propadne do brade,pope daj mi ruku ,udavices se…pop cuti I udavi se…covek zbunjen pocne da trci I sretne prijatelja,i isprica mu sta se desilo…covek se zamisli pa kaze,epa trebao si da mu kazes pope evo ti ruka…mala anegdota iz doba komunizma 😉
  Na slovo slobode stavi okove
  svecano zalazem meso I kost.
  kada me kamate kao psa pregaze
  tada cu birati voz ili most.

 4. Istina konacno izlazi na videlo!

 5. Читајући одговор на петицију Пантелејмона можете видети следеће, 10000 парохијана који су потписали петицију је 2.4 % Његов чланак у новостима каже да има 5000 срба…Он вређа своје парохијане који по законима било које земље света имају право да напишу петицију називајући је ГЕБЕЛСОСКА калиђеру човече да ли ви знате ко је Гебелс тако се неговори парохијанима који су врло култуно написали шта радите.
  Даље из хвалоспева које износите о себи ВИ СТЕ НАПРАВИЛИ ЧУДО !!!!! КУПИЛИ ИМАЊЕ , НАПРАВИЛИ ЦРКВУ ,КУЋУ ЦРКВЕНИ ДОМ , БАЗЕН . СТАДИОН ,ВОЗИТЕ 4+4 , ПЛАТИЛИ СТЕ 11 АВИОНСКИХ КАРАТА , ЗА ВАША ЛЕТОВАЊА КОЈА СВАКЕ ГОДИНЕ ТРАЈУ МИНИМАЛНО 3 МЕСЕЦА где пуните духовне батерије како ви велите.А ЗА СВО ТО ВРЕМЕ БИЛИ СТЕ БОЈКОТОВАНИ ОД ПАРОХИЈАНА КАКО ИХ ВИ ЗОВЕТЕ АНТИЦРКВЕНИ ФРОНТ УДБАШИ КОМУЊАРЕ ИТД ИТД КОЈИ СЕ ЕТО УБИЈАЈУ ОД ДОСАДЕ ТРАЋЕ СВОЈЕ БРЕМЕ НА КЛЕВЕТАЊЕ ВИСОКОПРЕПОДОБНОГ ПАНТЕЛЕЈМОНА ., за њих ви одговорно тврдите да никада нису допринели ничим ни помогли црквену општину ..МОЖЕ ЛИ ПРЕДЛОГ ВАШИМ ПРЕДПОСТАВЉЕНИМА !!! ИЗВАДИТЕ ИЗВЕШТАЈ УПЛАТА ИЗ БАНКЕ ЗА ЗАДЊИХ 5 ГОДИНА ПА ПОГЛЕДАЈТЕ ИМЕНА НА ПЕТИЦИЈИ ДАЛИ СЕ МОЖДА ПОДУДАРАЈУ..
  Ево још један предлог да после вашег изузетног рада ,о коме говорите и пишете хвалоспеве ,ваши претпостављени донесу одлуку
  да вас мало повуку у један од манастира на заслужени одмор где би вам дали појачану исхрану како бисте надокнадили килограме које сте изгубили секирајући се и радећи за незахвални народ .НА СЛИЦИ У чланку новости види се ваши домаћини се СЕКИРАЈУ како је КАЛУЂЕР ПРОПАО И ОМРШАВИО .
  ТО МРШАВЉЕЊЕ ЈЕ СИГУРНО И ВАША САМОКОНТРОЛА ПРОТИВ ЖДЕРАЊА КОЈУ СТЕ НАУЧИЛИ ЦРНОЈ РЕЦИ .
  А из којих разлога су несташне младиће тих година водили у Црну Реку где сте били , ваши претпостављени знају
  ПОШТО ДРЖИТЕ ОБИЧНОМ РАДНОМ НАРОДУ ТЕШКЕ ПРИДИКЕ О ВАШЕМ БЕЗГРЕШНОМ ЖИВОТУ вероватно и пре црне реке
  и УПОЗОРАВАТЕ ИХ ако се дрзну да вас упозоре да на њих невичете ДА НЕ НАВЛАЧЕ ПРОКЛЕТСТВО НА ДЕЦУ !!!!коју ви немате јер сте тако одлучили .Ако ико разуман од ваших предпостављених одлучи да прочита ваше мејлове и у њима писма такозване подршке вашој мисији неверујем да му треба пуно логике да схвати да их пишете сами .обавезно са иницијалима .
  ЈОШ ЈЕДАН РАЗУМАН ПОЗИВ ВАШИМ ПРЕТПОСТАВЉЕНИМ ДА ИМ ПОШАЉЕТЕ СВЕ МЕЈЛ АДРЕСЕ ОД ВАШИХ ПАРОХИЈАНА
  ПА НЕКА ПОШАЉУ СВАКОМЕ ОД ЊИХ ПИТАЊЕ ШТА ВИ ОВДЕ РАДИТЕ .
  САМО ЈОШ ЈЕДАН ДЕТАЉ od kad ste objavili ПОМПЕЗАН ЧЛАНАК !!!1 СРБИЈА КЛЕВЕТОМ НА КАЛУЂЕРА !!!!! http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/350300/Srbija-klevetom-na-kaludera
  кренула је у народу изрека СВИ НАВАЛИЛИ НА КАЛУЂЕРА КЛЕВЕТОМ САМО једна времешнија госпођа креветом

  ЗАТО ЈЕ ЗАДЊЕ ВРЕМЕ ДА ВАС ЈЕДНОСТАВНО СКЛОНЕ ДОСТА ЈЕ БИЛО

  .

  • „Радоване Јелићу“ дајте једноставне одговоре да народ зна ко пише о вери, цркви, свештенику….

   1. На колико сте светих литургија присуствовали последњих 11 година и уопште у животу?
   2. Да ли поштујете пост Православне Цркве?
   3. Да ли сте се некада у животу исповедили и причестили?
   4. Славите ли крсну славу (благосиља ли свештеник Ваш колач и жито ако их уопште имате)?
   5. Да ли сте у последњих 11 година и уопште учествовали у било каквој црквеној активности у једином српском храму где живите у Јоханесбургу?
   6. Да ли сте и ако сте како и колико помагали Вашу једину цркву коју имате у Вашем месту боравка (Јоханесбургу)?
   7. Да ли сте крштени?
   8. Да ли сте венчани у цркви?
   9. Имате ли у свом дому и читате ли свето писмо, православни молитвеник и православну духовну литературу?

   архим. Пантелејмон
   Црквени Одбор

 6. Цео видео прилог са таквом драматургијом (музичко покриће, скоро као „Дигитални анђео“),лик који се са камером налазио у то доба ноћи у манастиру, понашање, понашање оца Исаила и т д… личи на добру режију.
  Нисам сигуран у све „грехе опца Пантелејмона“??
  Опрез браћо!!
  Много је режисера у Србској Православној Цркви!Много глумаца!Будите опрезни!Сетите се Владике Артемија и „силних проневера!“О кукавно Србство угашено!

  • Истине ради . проблем траје десет година и људи су навикли шта све Архимандрит ради , па су понели камере јер је насрнуо физички на новог свештеника кога жели да удаљи .
   МАТЕРИЈАЛ ЈЕ МОНТОРАН У ВРЛО БЛАГОМ ОБЛИКУ ЗБОГ ПОШТОВАЊА ЦРКВЕ И ТО ЈЕ МОНТИРАН ДА НА ЛЕП НАЧИ СКРЕНЕ ПАЖЊУ
   ИСКЉУЧИВО ЗБОГ ПОШТОВАЊА ЦРКВЕ НИЈЕ ОБЈАВЉЕНО ОСТАЛО ПА ИМА МАТЕРИЈАЛА О ЊЕГОВОМ МОНАРШКОМ ЖИВОТУ ОВДЕ МНОГО И МОЖЕ СЕ ДЕСИТИ ДА БУДЕ ОБЈАВЉЕН АКО ГА СИНОД НЕСКЛОНИ

   НИКАДА ГА НИКО НЕБИХ НАЗВАО МОНАРХОМ КАД БИ ВИДЕО СНИМКЕ ШТА ОН РАДИ И ГДЕ СПАВА .И КОД КОГА СПАВА

   ЉУДИ СУ СЕ САМООРГАНИЗОВАЛИ ЗАБОГА ОКРЕНИТЕ 50 ТЕЛЕФОНА УГЛЕДНИХ ЉУДИ У ЈОХАНЕСБУРГУ И ПИТАЈТЕ ИХ
   ПИТАЈТЕ АМБАСАДОРА КОЈИ ЈЕ ОДАВДЕ УПРАВО ОТИШАО КОЛИКО ЈЕ ЊЕМУ ПРОБЛЕМА ЗАДАВАО
   РАСПИТАЈТЕ СЕ ВИ КОЈИ СЕ ЗОВЕТЕ ИСТИНА

   А његови помагачи у патријаршији крију петиције и захтеве да се смени
   они само знају разлог . НИКО СЕ НИЈЕ УДОСТОЈИО ДА ОДГОВОРИ ОД АПРИЛА ПРОШЛЕ ГОДИНЕ КАДА ЈЕ ПЕТИЦИЈА ПОСЛАТА , где је досад био Пантелејмон зашто је није помињао мислио је да ће његови сарадници да заташкају . али кад је стигао
   свештеник он се огласио .
   поставите Пантелејмону једно питање
   НЕКА ВАМ ДА БРОЈЕВЕ ТЕЛЕФОНА НАРОДА КОЈИ МУ ДАЈЕ ПОДРШКУ А ДА БУДЕ ПРЕКО 100 ЉУДИ ПОШАЉИТЕ СМС И ПИТАЈТЕ ТЕ ЉУДЕ ШТА МИСЛЕ О ЊЕМУ . СВИ КОЈИ СУ ПОТПИСЛИ ПЕТИЦИЈУ СУ БИЛИ И ПОМАГАЛИ ЦРКВУ И ВИДЕЛИ ЊЕГОВЕ МАНИПУЛАЦИЈЕ. МНОГИ БИЛИ У ЊЕГОВОМ ЦРКВЕНОМ ОДБОРУ, ОНОГ ТРЕНУТКА АКО МУ НЕШТО КАЖЕТЕ ВИ СТЕ ПРОТЕРАНИ И ПРОГЛАШЕНИ АНТИЦРКВЕЊАКОМ И НЕПОШТУЈЕТЕ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА
   КОЈИ ЈЕ ЗАБОГА ЈЕДИНО ЊЕГА ИЗАБРАО САМ ЗАТО ШТО ЈЕ ОН БЕЗГРЕШНИ НАЈБОЉИ НА СВЕТУ ПАНТЕЛЕЈМОН

   СВАКИ НОРМАЛАН ЧОВЕК СЕ СКЛОНИ КАД СЕ КАЛУЂЕР ОСТРВИ НА ЊЕГА ШТО ПИСМИМА ШТО УСМЕНО .И СКЛОНИ СЕ ИЗ ЦРКВЕ БЕЖИ ГЛАВОМ БЕЗ ОБЗИРА .
   ПИТАЈТЕ ПАНТЕЛЕЈМОНА КОЛИКО СУ МУ ЉУДИ УПУТИЛИ ПРИВАТНИХ МОЛБИ ДА СЕ ДОЗОВЕ ПАМЕТИ АЛИ ТО НЕВРЕДИ

   ПИТАЈТЕ ПАНТЕЛЕЈМОНА ДАЛИ ЈЕ УРАДИО ИЈЕДНУ ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ ОД ДАНА КАД ЈЕ ДОШАО ОВДЕ МИ СМО ТО РАДИЛИ ПРЕ ЊЕГА И ЗА РЕПУБЛИКУ СРБСКУ И ЗА РАЊЕНИКЕ 95 СА ПОКОЈНИМ ПРОТОМ МИРКОМ
   ХВАЛИ СЕ ДА ЈЕ НОСИО ПОМОЋ НА КОСОВО ДА НОСИО ЈЕ ДРВА И ОДЕЋУ 1999 А ОДАВДЕ ЈЕЛИ ИКАДА ОДНЕО ЈЕДАН
   ЕВРО ПОМОЋИ НА КОСОВО !!!!!!!
   РЕЦИТЕ ВИСОКОПРЕПОДОБНИ КОЛИКО СТЕ ПОМОЋИ ОДНЕЛИ НАШОЈ СИРОТИЊИ И КАДА ЈЕ ТО БИЛО

   НЕ ВИ СТЕ ИШЛИ У СРБИЈУ ДА ТРАЖИТЕ ПАРЕ КАО ЗА НАШУ ШКОЛУ

   ЧОВЕЧЕ ДОЗОВИТЕ СЕ ПАМЕТИ НЕТРЕБА СРБИЈА ДА ПЛАЋА НАШОЈ ДЕЦИ ШКОЛУ ,ОДАКЛЕ ДА ДАЈУ ОД КРЕДИТА

   МОЛИМО ВАС УРАЗУМИТЕ СЕ ,ДОСТА ЈЕ БИЛО, ОВОГА ПУТА НАРОД НЕЋЕ ОДУСТАТИ ,
   ПА НИЈЕ КРАЈ СВЕТА ДА СЕ ВРАТИТЕ У МАНАСТИР ГДЕ ТРЕБА ДА КАКО РЕЧЕ НАШ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ
   ЗА НАРОД ДА КЛЕЧИТЕ ДА СЕ МОЛИТЕ . ПА НИЈЕ ТО ЗА ВАС ВАЉДА НАЈГОРА МОГУЋЕ РЕШЕЊЕ.
   А КАД СМО ВЕЋ КОД ТОГА ЖИВИ БИЛИ ПА ВИДЕЛИ КАД ВАС СМЕНЕ ВИ ЋЕТЕ МАНТИЈУ СКИНУТИ И О ТОМЕ ЋЕ СЕ ПИСАТИ ВИ СТЕ НАПУСТИЛИ КАЛУЂЕРСКИ ЖИВОТ ВЕЋ ОДАВНО . МАНТИЈА ВАМ ОДАВНО СЛУЖИ САМО ЗА МАСКИРАЊЕ

   МОЛИМО СЕ БОГУ ДА ДОНЕСЕТЕ РАЗУМНУ ОДЛУКУ НА ВРЕМЕ САД ЈЕ ВРЕМЕ , НИЈЕ МОГУЋЕ ДА СЕ ПЛАШИТЕ ОДЛАСКА У МАНАСТИР ПА НИЈЕ ТАМО ТАКО СТРАШНО ВИСОКОПРЕПОДОБНИ НАПРАВИТЕ ПЛАСТЕНИК ЗА СВЕЖЕ ПОВРЋЕ . ЈЕДИНО НЕЋЕ БИТИ РАДНИКА ДА РАДЕ УМЕСТО ВАС АЛИ БОЖЕ МОЈ УСКОРО ЋЕ ВАМ ДОКТОРИ САВЕТОВАТИ МАЛО ВИШЕ ФИЗИЧКИХ АКТИВНОСТИ .120 КГ

   НЕКА ЈЕ БОГ СА ВАМА КАД БУДЕТЕ ДОНОСИЛИ ОДЛУКУ . КАО И СА ОНИМА КОЈИ ПИШУ ВАШЕ ХВАЛОСПЕВЕ У НОВОСТИМА КОЈИ СУ НАМЕЊЕНИ ЊЕГОВОЈ СВЕТОСТИ НЕБИ ЛИ СЕ ПРЕДОМИСЛИО ПРЕ НЕГО ШТО РЕШИ ШТА ЋЕ СА ВАМА

   ЕВО МИ СВИ КОЈИ ЋЕМО ГОРЕТИ У ПАКЛУ КАКО ЧЕСТО НАГЛАШАВАТЕ НЕМОЖЕМО СА ВАМА ВИ СЕ СПАСИТЕ

   КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО

   • Права истина, профа, Србин, пантелија, правда…. Све имена оних који пишу чиста срца и мирне савести. Треба да знате једно, знајући овог упорног калуђера, ни он, по цену свог живота неће одустати и предати светињу атеистима и безбожницима. Па рекао је онима који су му 2003. године претили из истих разлога, да би био највећи губитник на свети када би престао да буде послушан светој Цркви и почео да слуша српске атеисте по Јоханесбургу. Све што пишете о о. Пантелејмону су бестидне лажи. На тренутак се бар сетите постојања и присуства Божијег. Можда некога од вас то сећање и умири и уплаши и спасе и сачува.

   • Милане Лакићу, дај једноставне одговоре да народ зна ко пише о вери, цркви, свештенику…. (али буди једном искрен пред Богом и пред људима, немој да слажеш) Господ Бог зна истину и старешина храма зна и верујући народ зна. Ово је само за посетиоце сајта фејсбук репортер

    1. На колико сте светих литургија присуствовали последњих 11 година и уопште у животу?
    2. Да ли поштујете пост Православне Цркве?
    3. Да ли сте се некада у животу исповедили и причестили?
    4. Славите ли крсну славу (благосиља ли свештеник Ваш колач и жито ако их уопште имате)?
    5. Да ли сте у последњих 11 година и уопште учествовали у било каквој црквеној активности у једином српском храму где живите у Јоханесбургу?
    6. Да ли сте и ако сте како и колико помагали Вашу једину цркву коју имате у Вашем месту боравка (Јоханесбургу)?
    7. Да ли сте крштени?
    8. Да ли сте венчани у цркви?
    9. Имате ли у свом дому и читате ли свето писмо, православни молитвеник и православну духовну литературу?

    архим. Пантелејмон
    Црквени Одбор

 7. Муке и сукоби конструктивне српске дијаспоре у Јужној Африци са Арх. Пантелејмном трају безмало 10 година, од када су честити људи из тамошње дијаспоре схватили да имају посла са човеком који мањкавости свог карактера „сакрива“ иза свештеничке одоре и „лакировки“, чак и неистина, које презентира на сајту СПЦ.
  Ни дан дањи, после небројаних инцидената са огромном већином парохијана, Арх. Пантелејмон није схватио да „нешто није у реду“ и да Србин у свом свештенику, жели да види и доброг ЧОВЕКА и преданог духовника, а никако „гонича стада“.
  Треба заиста честитати људима јужноафричке дијаспоре на стрпљењу. Ради се о разумним људима, и српским партиотама који „враголије“ Арх. Пантелејмона нису, срећом, поистоветили са Светом Српском Црквом чији је представник, нити су насели на његов „рад“ на поделама и „вештине“ у деоби људи на њему „верне“ и оне „непоћудне“.
  Заиста је крајње време да се Арх. Пантелејмон распореди на неко, његовим „предводничким“ амбицијама примереније место, а српској јужноафричкаој дијаспори најзад омогући да настви рад на чувању српског језика, културе и традиције, слози и бољитку без његовог уплитања. За то тамо постоје сви услови,

  • Професоре дајте једноставне одговоре да народ зна ко пише о вери, цркви, свештенику….

   1. На колико сте светих литургија присуствовали последњих 11 година и уопште у животу?
   2. Да ли поштујете пост Православне Цркве?
   3. Да ли сте се некада у животу исповедили и причестили?
   4. Славите ли крсну славу (благосиља ли свештеник Ваш колач и жито ако их уопште имате)?
   5. Да ли сте у последњих 11 година и уопште учествовали у било каквој црквеној активности у једином српском храму где живите у Јоханесбургу?
   6. Да ли сте и ако сте како и колико помагали Вашу једину цркву коју имате у Вашем месту боравка (Јоханесбургу)?
   7. Да ли сте крштени?
   8. Да ли сте венчани у цркви?
   9. Имате ли у свом дому и читате ли свето писмо, православни молитвеник и православну духовну литературу?

   архим. Пантелејмон
   Црквени Одбор

 8. U tekstu su navedene cinjenice I bolna istina sa kojom je srbska zajednica godinama suocena u Juznoj Africi.Mnogo je pisama napisano,poseta patrijarsiji ,peticija,zalbi,molbi za svih ovih deset godina Pantelejmonove samovolje I njegovih bliskih saradnika tjs. privremenog upravnog odbora.Sve je bilo uzalud,sve je to zavrsilo verovatno negde u korpi od strane njegovih prijatelja zaposlenih na pretpostavljenim mestima.
  On je velika sramota za nasu zajednicu ovde,kao I za nasu svetu crkvu.Nadajmo se da ce konacno istina isplivati na videlo.
  Pomiluj nas Gospode gresne!!!!

 9. Ако је Отац Пантелејмон то учинио што му приписују онда је јасно да га треба сменити и дати под суд.
  Али, ако то није учинио?
  Зашто се не сачека истрага по питању пожара у Цркви па би она помогла у расветљавању целог случаја?!
  Суд у Јоханесбургу није суд у Србији!Да ли се користи пожар у остварењу „плана“???
  Шта ако је неко добро изрежирао све и није му у интересу то што је до сада урађено у парохији?
  Како је било пре 10 година а како сада у парохији Св. Томе?Коме то смета??!
  Ни у једној парохији у Србији нису сви Срби јединствени и не понашају се исто.
  Мањи део долази у Цркву.Већи део који и долази у Цркву није озбиљно, („ваљано“ како би отац Сава Вазнесењски рекао) побожан.Ништа боље није и у диаспори.
  Ако и долази мало је теолошки образовано и дубоко верујуће.Много је површности, традиционалности!
  То је истина нашег народа ма где се налазио!
  Рушити једног архимандрита на овакав начин је непримерено.Петиције, дописи, разговори, сведочења, докази Патријарху, Синоду, Сабору, а не фејс буку, интернету, новинама…!?
  То не приличи озбиљним и озбиљно верујућим Србима!!
  Ко од нашег народа чини све ово??Ко?
  Да ли треба СПЦ још један случај?
  Много је птања, још више сумњи!??

  • ООО ИСТИНООО ИСТИНЕ РАДИ ПРОЧИТАЈТЕ ПЕТИЦИЈЕ
   ПА ТО НЕРАДИ ОН ПЛАЋА НОВИНАРЕ ЗА ХВАЛОСПЕВЕ И ХОЋЕ ДА ПРОГНА СВЕШТЕНИКА КОГА ЈЕ ПАТРИЈАРХ ПОСЛАО ДА ГА ЗАМЕНИ
   ИСТИНО УЗМИТЕ ГА У ВАШУ ПАРОХИЈУ

  • Сваки спор има своју историјат,…. овај 10 година. Било је јако много времена да се неспоразуми снагом разума и хришћанског праштања исправе али се то није догодило,…. искључиво кривицом Старешине Храма Св. Томе у Јихансебургу који има Велики ЕГО а мало уво,…. да чује и разуме народ који, 10 година стрпљиво чека да се из дубине његовог бића појави онај Богоугодни свештеник о коме он упорно говори, а понаша се према људима као кабадахија.
   Нема више воље и стрпљења за исправке, доказивања и расправе. Јасно се виде и знаци мржње.
   Једино решење је СМЕНА јер дугогодишњи спор је ескалирао и прети да се претвори у још већу бруку..
   Масовни повратак парохијана у Храм по доласку О. Исајла јасно показују да се не ради о анимозитету према Цркви већ према Арх. Пантелејмону који нажалост, тамо чинодејствује у њено име…

   • Интересантно је да 90% негативних коментара (о о. Пантелејмону) нема имена и презимена. То је нешто као они који су на потерницама интерпола па или користе псеудониме или надимке…. И профа спаде у њих. А верујте нам, профа и његови истомишљеници свеукупно немају присуство једној светој литургији у животу. Не би се могли кладити у то ни да знају за пост један дан у години, а о некој дубљој вери је беспредметно и помињати. Битно је само да се задобију кључеви имања које је о. Пантелејмон васрсао и унапредио, кључеви од велике сале са шанком, кухињом и позорницом и да се крене у роштиљања, турбо-фолк, алкохол….

   • Масовни повратак парохијана у цркву је све само не ПОВРАТАК У ЦРКВУ. То је један најобичнији циркус и позоришна представа Срба који имају своје интересе који са вером и Црквом немају везе. Ти интереси су да се опет од светиње направи кафана и турбо фолк сцена, па док траје и док коначно не пропадне, као што је била пред пропашћу пред долазак и постављење о. Пантелејмона за старешину храма у Јоханесбургу. Научили их српски комунисти и њихови потомци данас да прикривено и под плаштом вере, нападају опет Цркву као што су радили њихови очеви и дедови, српски комунисти. Као што сведочи српски Солжењицин, писац Антоније Ђурић, данас прикривених и непокајаних комуниста и удбаша највише има по црквама, манастирима, за певницама, са бројаницима и крстићима око врата. Помало од ове тактике преузеше и деца српских комуниста по Јоханесбургу.

 10. Страшно!!!
  Ако нисте знали шта је …. погледајте „оца“.
  Судећи по доказима изнешеним у тексту, „отац“ је једна најобичнија …… кога би ја лично најурио да сам на месту људи који муче муку с’њим!
  Такође је ово срамота и за СПЦ које би такође најурио и објаснио да СПЦ припада српском народу а не њима као ни овом „оцу“ који је за мене пре „квиско“!
  Српски народе, мотке у руке док још има времена, иначе се опростите од СПЦ, ови ће је уништити, и све говори да је тако, иначе се не би дешавале овакве срамотне ствари!

 11. Срамота!
  Овај је све само не „отац“.
  Судећи по тексту је најобичнија ….., кога бих најурио да сам тамо!
  Срамота и СПЦ!
  Терајте то „створење“ силом ако неће милом!

  • Ovaj otac Pantelejmon je definitivno bolestan covek,kome treba strucna pomoc lekara.u to smo se vise puta mogli svi da uverimo.Da je posten I nevin kako se predstavlja,i kao sto nije davno bi se povukao I otisao gde mu je mesto.Uostalom je monah I zasto po svaku cenu zeli da ostane I upravlja crkvom.Nije mu bitno sto ljudi ne dolaze u crkvu jer ih je on rasterao,sto idu na liturgije,sahranjuju se,vencavaju po grckim I ruskoj crkvi,bitno je da daju pare,i da on uziva u ovozemaljskim blagodatima bazenu,skupom autu,komfornom I moderno opremljenom stanu.Dosta nam je vise njegovog misionarenja I skupljanja crnaca na crkvenom imanju,a nasu decu rasterao,dosta nam je njegovih reklama,novinskih clanaka,tv intervjua I sirenja neistina.Sta je to on licno svojom rukom uradio,monah je,i zakleo se na poslusnost,je li jednu svoju centu ulozio ,nista I nije, vec Srbi,isti ti „bezboznici,ateisti I komunisti“…

 12. Да је нека срећа да је СПЦ решила тај проблем још у 2005 када је прва петиција писана, него се оставља народ да се мучи. Када смо код новости од пре који дан (кланак) о Афричком сунцу, те слике су старе бар 4 године. Пантелејмон није макао у задњи добрих пар месеци нигде одавде. По чијем налогу новости и остали портали обајвљују сваку његову ЖЕЉУ. Која није ТАЧНА , нити верификована. Чека се ЕКСПЛОЗИЈА НАРОДА, или је дотични НЕДОДИРЉИВ МИСИОНАР ПО НАЛОГУ КО ЈЕ ГА ПОСТАВИО. Дакле ти народе, умри, пиши петиције, жали се коме хоћеш, како то високопредовбни каже: МОЈА ЋЕ ВИТИ ЗАДЊА!

 13. Sta se plasite nije valjda smak sveta da se vrati u Manastir???

 14. Пантелемон,шта то уради несретниче од ЈЕДИНЕ СВЕТИЊЕ,а колико знам није истина да је једина,како ти кажеш,а ја колико знам а не само да знам него сам лично и видео,постоји још ЈЕДНА СВЕТИЊА манастир који је направио ПРАВИ КАЛУЂЕР отац Назарије,коме је захвалан СРБСКИ НАРОД,то је Србски народ који је истеран са имања,не само да је истеран,но је упућен да се клања у џамију,и да иду у кућу цвећа,Пантелемоне-O…. иди опет тамо где си и започео МИСИЈУ,ЦРНА РЕКА,само тебе ЧЕКА!!!.

 15. Darko Jovanovicu odkako si otisao iz rodnoga grada da se malo sredis I uredis pa do danas dosadio si I Bogu I Ljudima,a pogotovu boraveci u Crnoj Reci,kao da si znao da ces jednog dana zavrsiti svoje sredjivanje medju CRNIM SVETOM,aman covece ako I jesi,pa urazumi se vec jednom,znam da ti nije lako,a pogotovu sto ti isti koji se jos nisi SREDIO,ostavi Srbski narod na miru I ida tamo odakle si dosao,pa tamo opet kuvaj peri I SREDJUJ SE,ali onako kako se sredjuju svi koji dodju u Crnu Reku,a mozda pozoves I tvog VELIKOG PRIJATELJA Peranovica …A AKO I TO NE POMOGNE PREDLAZEM TI DA SE JAVIS U BEOGRAD… da da se lepo odviknes od lepog zivota koje ti dopusti SRBSKI JNAROD u Juznoj Africi svih ovih godina koje si proveo sa njima.AKO I TA USTANOVA NE POMOGNE,E ONDA SE MOLI BOGU DA TI ON OPROSTI SVE TVOJE GREHE KOJE SI URADIO,A MORAS ZIVETI STO DUZE I MOLITI SE STO VISE,SVAKOG DANA,SVAKOG JUTRA SVAKE VECERE,NEKOLIKO PUTA U TOKU DANA,PA MOZDA SE MILOSTIVI I SMILUJE PA TI I OPROSTI ALI SRBSKI NAROD IZ JUZNE AFRIKE NIKADA NECE!!!.VRATI SE U CRNU REKU SVE CE TI TAMO BITI OPROSTENO!!!,PA NIJE SMAK SVETA I TAMO ZIVE RADE I BOGU SE MOLE LJUDI,A TI SAM RAZMISLI STA SI I KO SI!!!.

 16. Добро је да се неко сетио да информише јавност јер је дара прешла меру .
  Хвала храбрим људима који су решили да говоре истину

 17. Nego, kako zaobici : Mobilne kompanije sa 50m visine predajnicima – RENTOM na kaludljera, otkupljena Cvecara, duzinom cele LEVE strane fudbalskog terena RENTOM I DOPRINOSIMA na kaludjera, parohijani parohijom mesecnim UPATAMA na kaludjera. BAZEN na kaludjera, 4 X 4 na kaludjera, pa SADA – Novosti: Srbija KLEVETOM NA KALUDJERA, Parohijani Johanesburski klevetom na kaludjera, sve to pod AFRICKIM SUNCU !

  • Zna li neko sta se desi sa otvaranjem one nove skole I jos jednog njegovog prljavog plana??? Zelja coveki bila da istera ovu sto sad postoji po svaku cenu!!! Ne mozes Pantelejmone protiv volje Bozije!!!!

   • Skola se buni, Pantelija treba da vrati pare, pa tek onda ako hoce da otvara novu. medjutim mora prvo da istera ovu skolu Sv Sava, (ako uspe), ako NE, bice problema, cekamo SPC da resi taj problem! NADAMO SE – Za sada LIKOVNA AKADEMIJA, nova skola, nije aktivna (kao da nas ima 2 miliona ili 200.000), mala zajednica a vise skola! On se bavi politikom, businesom, svemu sto dodje, ali duhovnim zivotom NIKAKO. Idu mu za rukom VECERNJE NOVOSTI, I ostali blogovi, mozda jednog dana postane I Svetac, posto se ubi SAM RADECI na imanju, plivajuci u raskosnom bazenu!

 18. Христос се роди. На земљи мир а међу људима добра воља.
  Ја гледајући себе не могу да подигнем камен и бацим на блудиницу. Ко од вас то може и чини?
  Срам да вас буде. Кога сте нашли да крпите и блатите? Ко сте ви да судите и вичете „Распни га, распни“
  Жика

  • Жико Жико нико нема намеру то да ради не обрћите ствари прочитајте писма вашег пријатеља којим вређа народ
   посаветујте га да иде и ништа више.
   Видећемо се ми у цркви кад он оде АКО ДОНЕСУ ОДЛУКУ ДА СЕ ВРАТИ У МАНАСТИР ТАЈ СКИДА МАНТИЈУ ИЗА КОЈЕ СЕ КРИЈЕ
   Колико људи смеш уочи да погледаш и ко је теби Зеки ,Игору ,Преду дао за право да будете вечити црквени одбор кога ви представљате ко вас је изабрао и када .

   • Сапатниче безимени, исто Сунце и врућина нас притска једнако …
    Нешто ми је познат Вандербиј парк али тамо живи пуно људи. Ко си ти? Имаш ли име и презиме?
    Да те обаветим ми сви у Црквено Одбору имамо благослов од Патријарха Павла да ту радимо шта радимо. Неки други благослов од Паритријарха до сада нисмо добили. Ти нас, ако се сећаш, ниси изабрао, па теби ни не полажемо рачун о ономе шта и како радимо. Па ако ја тебе не питам шта радиш и како се понашаш на послу, за који си плаћен, зашто ти мене прозиваш и диктираш шта да радим, поготово што плату за то не нудиш ни на земљи ни на небу?
    Остај у здрављу и са Богом.
    Жика

  • E Ziko Ziko gde ce ti dusa tvoja napacena .a kako mozes samo da se oglasis posle svega. Cela srpska zajednica zna da si se ti peo goro gde je pozar izbio I sada imas obraza da se oglasis jesi li to dobio naredjenje da to moras da uradis ili samo onako da zataskas tragove.bolje bi ti bilo da se pokrijes po usima I cutis da si neki covek.isto mogu tako reci I za ostale clanove privremenog upravnog odbora kao I vaseg pretpostavljenog da tu ljudskosti nema.samo jedno pitanje za naseg Ziku sta si bio I radio pre nego sto te je ovaj pokrstio I napravio poboznim pa se sada previjas do crne zemlje .
   SVEROM U BOGA A ON NEKA SUDI NAMA GRESNIMA

   • СВЕРОМ У БОГА данас пишу људи који се Бога не боје и људи не стиде. Све су атеизирани Срби успели да банализују и испрофанишу па сада желе то да чине и са вером и са светим именом Божијим. Питајте комунистичке моћнике како су прочли са Црквом Христовом када су помислили да су је потпуно уништили. Господ каже Сазидаћу своју Цркву и врата пакла неће јој одолети.

  • ООО Жико,побогу брате!!!!Зар ти тако можеш говорити?
   Је ли ти то као члан тог неког тзв. привременог одбора примаш и плату?Какву плату ти то даје Пантелејмон овде на земљи,не знам, али од Господа ти следи тек,како нама тако и теби а и Пантелејмону?
   Којим водама пловите и путем идете? Док ти пишеш коментаре твоја Лада увелико сигурно иде около да прислушкује шта то људи причају како би информације пренела у центар моћи. Где је то научила питамо се,од свог духовника или у трансцеденталној медитацији????

   • Прво, Негован не постоји, него му је изузетно чиста савест и образ па се мора крити иза псеудонима као и највећа већина његових истомишљеника. И опет и опет, Господа помињу људи који га, Боже опрости, псују сваки дан (научили од српских комуниста). Клеветнике препуштамо Господу Богу!

   • постојим и те како,млад сам ,здрав и успешан а и знам добро шта се дешава у српској заједници,али ме и немаш Пантелејмоне у својој евиденцији,јер то лично нисам желео.Зашто ти упорно пишеш да си црквени одбор све и свашта? а за твоје поступке ће неко други изгледа одговарати. Лепо си им сместио,али нису ни они тако наивни као што делују!!!!

   • Ко зна да ли је то Жика, може бити Пантелија, он пише у име свих 4 творо !

 19. NOVOSTI NEOBJAVLJUJU KRITICKE KOMENTARE POKUSALA SAM NEKOLIKO PUTA I NISU OBJAVILI ….
  DALI JE LOPUZINA ILI STA…

 20. Jedan svestenik nam napisa:“Ista je prica svugde.Gde se pocne domacinski kuca voditi,pocinju napadi.Djavo ne voli red i poredak,vec haos“.Patrijarh Pavle je Aktom postavio prinudnu crkvenu upravu i blagoslovio O.Pantelejmonu da se stara o poretku i postavlja ljude pobozne,postene i crkvene,za razliku od ateista i bezboznika koji su pre i doveli nasu Crkvu u JAR do ivice propasti.Skupstine sa kafanskom atmosferom su i ukinute jer su sluzile za ponizavanje svestenika i promociju anticrkvenih ljudi. Ljudi koji pisu bestidne neistine protiv O.Pantelejmona,bili bi narocito posramljeni tamo gde su srpstvo i pravoslavlje najugrozeniji-na Kosovu,u Pomoravlju,gde je Otac organizovao 8 velikih konvoja humanitarne pomoci kada je bilo najteze 1999.-2002:Gnjilane,Cernica,Gornji Livoc,Vitina,Gornje Kusce,Draganac,Melci,Paralovo,Vrbovac,Prekovce,Klokot,Budriga,Binac,Pasjane,Zegra,Novo Brdo,Kamenica,Pones,Slivovo…Neka internet klevetnici odu tamo i pricaju protiv O.Pantelejmona.Lako je po Johanesburgu. Opet bestidne klevete na oca i C.O.Patrijarh Pavle je poslao O. Pantelejmona da resi probleme i zavede svojevrsnu prinudnu upravu, jer je ova parohija u Johanesburgu bila bukvalno pred propascu.Crkva je bila kafana.U C.O.su bili necrkveni ljudi.Otac je uspeo da sredi i popravi sve sto se moglo srediti i prostora nema u 1 komentaru da se nabroji.Moze se posetiti http://www.svetitoma.org pa procitati samo delic obnove svetinje u JAR ili pisati na pantelejmon@svetitoma.org i zamoliti za fotografije,istinu,izvestaje. Dela se jedino racunaju pred Bogom. Jezik i prazne price se racunaju izgleda samo u virtuelnom svetu i na internetu.

  • Пантелија, Пантелија – НЕ РЕЧЕ где одоше ПАРЕ школе Св Саве ? Када ћеш да вратиш? Што деци узимаш, кадаи имаш МОБИЛНУ телефонију месечно на рачуну, који су поставили антене 50 метара у висину! НЕТРЕБАШ нам, и иди!
   Када је у питању нови свештеник, заборавио си да КАЖЕШ да си га напао, него се вадиш да живи и попадија на имању. попадија је дошла пре 5 дана Пантелија. нови Свештеник пре месец, како гледаш на ТО?
   Добио си НАРЕЂЕЊЕ ОД ДАМАСКИНА ДА о Исаило остаје, и веруј ми остаће, јер народ њега хоће А ТЕБЕ НЕ!

   • Препуштам Вас и све клеветнике Господу Богу. Ако се наставе ови безбожни клеветнички напади онда ћете морати да поднесете на увид документа о крађама и о свим осталим вашим неистинама и клеветама. Да имате образа, савести, поноса и части – већ бисте доставили доказе о вашим клеветничким тврдњама. Те доказе нико и никада неће дочекати, јер не постоје. Дочекаћемо једино Суд Божији за сваку реч коју смо изрекли.

  • Jedan svestenik nam napisa:”Ista je prica svugde.Gde se pocne domacinski kuca voditi,pocinju napadi.Djavo ne voli red i poredak,vec haos”.
   АРХИМАНДРИТЕ КОЈИ СВЕШТЕНИК ЈЕ ТО РЕКАО И ГДЕ ….. И ДАЛИ СЕ ТО ШТО СТЕ РЕКЛИ ОДНОСИ НА СВЕШТЕНИКОВ НАРОД
   ЈЕЛ СТЕ ТАЈ СВЕШТЕНИК ПРИДРУЖИО ОВИМ НОВИМ ДОЛАЗНИЦИМА ШТО КРЕЧЕ НА СВА УСТА ДА СУ СРБИ НАЈГОРИ НА СВЕТУ
   ДА ТАЈ СВЕШТЕНИК НИЈЕ БРАТ ОВИХ ДОМАЋИХ НЕСРЕТНИКА ЧЕДЕ ИЛИ МОЖДА БИСЕРКЕ ШТО ТАКВЕ СТВАРИ ВЕРГЛАЈУ КАД ИХ ЕВРИЋИМА НАВИЈУ БЕЗПРЕСТАНКА НА Б92 ГДЕ СУ И ВАШЕ ПОДВИГЕ ГЛОРИФИКОВАЛИ

   Patrijarh Pavle je Aktom postavio prinudnu crkvenu upravu i blagoslovio O.Pantelejmonu da se stara o poretku i postavlja ljude
   НЕКА МИ БОГ ОПРОСТИ ДА СПОМЕНЕМ ПОЧИВШЕГ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА . АЛИ НЕМОЈТЕ ГА ВИШЕ ВЕЗИВАТИ ЗА СЕБЕ ,АКО БОГА ЗНАТЕ ОСТАВИТЕ ГА АКО БОГА ЗНАТЕ . СРАМНО ЈЕ ДА ГА УЗИМАТЕ У СВОЈУ ЗАШТИТУ НЕПРЕКИДНО У СВАКОМ ПИСАНИЈУ .
   ПОБОГУ КАЛУЂЕРУ ПА НИЈЕ ВАС ПОСЛАО САМО ЗАТО ШТО СТЕ ВИ ПАНТЕЛЕЈМОН ЈОВАНОВИЋ НЕЗАМЕНЉИВИ , ЈЕДИНОМОГУЋИ , ИЛИ СВЕМОГУЋИ . ЗАУСТАВИТЕ СЕ ПА ВИСТЕ БИЛИ САМО ЈЕДАН ОД СЛУЖБЕНИКА КОЈИ СУ МУ БИЛИ НА РАСПОЛАГАЊУ КАО ШТО СУ ДРУГИ ОТИШЛИ НА ДРУГА МЕСТА .ТАКО И ВИ ЕТО СТИГОСТЕ У ЈАР
   pobozne,postene crkvene,
   ПО ВРХОВНОЈ ОДЛУЦИ ВАШОЈ
   iza razliku od ateista i bezboznika koji su pre i doveli nasu Crkvu u JAR do ivice propasti.Skupstine sa kafanskom atmosferom su i ukinute jer su sluzile za ponizavanje svestenika i promociju anticrkvenih ljudi.
   ТИ АТЕИСТИ И БЕЗБОЖНИЦИ СУ ПО ВАШЕМ ЗАКЊУЧИВАЊУ ЦРКВУ ИМАЊЕ ДОМ И КУЋУ ГДЕ ЖИВИТЕ ДОБИЛИ НА КОЦКИ СЛУЧАЈНО И ПРЕТВАРАЛИ У КАФАНУ . СРАМОТА ЈЕ ШТА ГОВОРИТЕ . ЈЕР ПО ВАШЕМ ТУМАЧЕЊУ ЖИВОТА САМО СВЕШТЕНИК
   И КАЛУЂЕР СУ ОЛИЧЕЊЕ ПОШТЕНОГ ЖИВОТА И РАДА .
   Ljudi koji pisu bestidne neistine protiv O.Pantelejmona,bili bi narocito posramljeni tamo gde su srpstvo i pravoslavlje najugrozeniji-na

   СИГУРНО ЈЕ ДА СУ ПОНЕКИ КОМЕНТАРИ ОШТРО НАПИСАНИ У ГНЕВУ КОЈИ СТЕ ИЗАЗВАЛИ И КОЈИ ИЗАЗИВАТЕ НЕПРКИДНИМ
   ВРЕЂАЊЕМ СВОЈИХ ПАРОХИЈАНА , ПА ЗАУСТАВИТЕ СЕ ЧОВЕЧЕ ЈЕР МИСЛИТЕ ДА ТО МОЖЕ ЗАУВЕК . МОЖЕТЕ ДА РАДИТЕ ШТА ХОЋЕТЕ АЛИ НЕ И ДОКЛЕ ХОЋЕТЕ.ПА НИСТЕ ВИ ЈЕДИНИ ЗАДУЖЕНИ ЗА ИСТИНУ….

   Kosovu,u Pomoravlju,gde je Otac organizovao 8 velikih konvoja humanitarne pomoci kada je bilo najteze 1999.-2002:Gnjilane,Cernica,Gornji Livoc,Vitina,Gornje Kusce,Draganac,Melci,Paralovo,Vrbovac,Prekovce,Klokot,Budriga,Binac,Pasjane,Zegra,Novo Brdo,Kamenica,Pones,Slivovo…
   ЈЕСТЕ ЛИ ТЕ КОНВОЈЕ ОРГАНИЗОВАЛИ ПАРАМА СА РАЧУНА ВАШЕГА ДЕДЕ ИЗ АМЕРИКЕ КОЈИ ЈЕ ТО ПЛАТИО ,,МАЛА ЈЕ ВЕРОВАТНОЋА ДА СТЕ ВИ ИШТА ОД ТОГА ЗАРАДИЛИ , ПРОСТИЈЕ РЕЧЕНО ТО ВАМ ЈЕ БИЛО У СКЛОПУ РАДНОГ ВРЕМЕНА
   ДА ОДВЕЗЕТЕ И ПОДЕЛИТЕ НАРОДУ , ТО СЕ ЗОВЕ РАЗВОЖЕЊЕ .. А МИ КОЈИ СМО ТАДА СКУПЉАЛИ ПОМОЋ ЗНАМО КОЛИКО ЈЕ ТО КОШТАЛО СВАКОГ ПОЈЕДИНАЧНО И КОЛИКО СМО ДАНА У НАШИМ да употребим ваш атрибут ђаволским ФИРМАМА где влада хаос РАДДИЛИ ДА БИХ ОДВОЈИЛИ ЗА ПОМОЋ НАШОЈ БРАЋИ НАПАЋЕНОЈ .

   Neka internet klevetnici odu tamo i pricaju protiv O.Pantelejmona.Lako je po Johanesburgu.
   ПА НИЈЕ МОГУЋЕ ДА СТЕ ВИ ЈЕДИНИ КОЈИ ЈЕ ТАМО БИО И ПОСЛЕ ВАС НИКО
   ПА КОЈЕ АРХИМАНДРИТЕ ПОСЛАО ПОМОЋ НАШИМА И ОДНЕО НА КОСОВО У НОВЕМБРУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ . ПА ТИ НИСИ СИГУРНО ЈЕР НИЈЕДНУ ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ НИСИ ОРГАНИЗОВАО ОД КАД СИ ДОШАО У ЈАР ЈЕР СТЕ ПРЕСТАЛИ ДА ТО РАДИТЕ ПОШТО НЕМА КО ДА ВАМ НАРЕДИ .

   Opet bestidne klevete na oca i C.O.Patrijarh Pavle je poslao O. Pantelejmona da resi probleme i zavede svojevrsnu prinudnu upravu, jer je ova parohija u Johanesburgu bila bukvalno pred propascu.Crkva je bila kafana.U C.O.su bili necrkveni ljudi.
   БОЖЕ ОПРОСТИ ОПЕТ ПАТРИЈАРХА ПОМИЊЕТЕ ПА НЕМОЈТЕ ИМАЈТЕ ДУШЕ МАЛО .

   Otac je uspeo da sredi i popravi sve sto se moglo srediti i prostora nema u 1 komentaru da se nabroji.Moze se posetiti
   РАДИЛИ СТЕ ВИДИ СЕ САМИ СВЕ САМИ КАО И УВЕК
   А ПИЈАНИ РАЗУЛАРЕНИ АНТИДОМАЋИНИ РАСИПНИЦИ КОЈИ СВОЈЕ КУЋЕ И КОМПАНИЈЕ ВОДЕ У ХАОСУ СУ ВАМ СВО ВРЕМЕ ЈОШ И СМЕТАЛИ ЈЕР СУ ВАМ КОМПЛИКОВАЛИ ЖИВОТ ДАЈУЋИ РАНДЕ КОЈЕ СТЕ ТЕШКОМ МУКОМ МОРАЛИ ДА ПРЕТВАРАТЕ У ЕВРЕ .ЗЛО И НАОПАКО ШТА СУ ВАМ УРАДИЛИ.

   http://www.svetitoma.org pa procitati samo delic obnove svetinje u JAR ili pisati na pantelejmon@svetitoma.org
   НЕГЛЕДАЈТЕ ШТА РАДИМ НЕГО СЛУШАЈТЕ ШТА ВА,М ГОВОРИМ
   i zamoliti za fotografije,istinu,izvestaje. ЈЕЛ ОПЕТ СЛИКЕ БАШТЕ КОЈУ УРЕЂУЈЕ ВАША …….

   Dela se jedino racunaju pred Bogom.
   ПРЕД БОГОМ НЕГО КАКО ОНО ШТО НИСТЕ У СВОЈИМ ФИНАНСИСКИМ ИЗВЕШТАЈИМА НАПИСАЛИ ЗНАТЕ ГДЕ ЋЕТЕ
   ОПРАВДАВАТИ

   Jezik i prazne price se racunaju izgleda samo u virtuelnom svetu i na internetu.
   МОРА СЕ РЕЋИ ДА СТЕ И ВИ ДОСТА ВИЧНИ У ВИРИТУЕЛНОМ СВЕТУ А СА ИНТЕРНЕТА СЕ НЕСКИДАТЕ ВАША ПИСАНИЈА ОБИЧНО СТИЖУ ПОСЛЕ ПОНОЋИ КАД ВАШИ РАЗУЛАРЕНИ И БЕСНИ НЕВЕРНИЦИ СПАВАЈУ УМЕСТО ДА ВАС САСЛУШАЈУ ПА ИДУ НА ПОСАО УЈУТРО ТАМО ГДЕ ИХ ВИ УРЕДНО УПУТИТЕ КАКО БИ СЕ НАУЧИЛИ ДА ЖИВЕ УРЕДНО….

   ЈА ТОЛИКО !!!
   НАПИСАХ ПРЕВИШЕ ДА НАДОКНАДИМ ШТО НИСАМ НИКАД ПОКУШАВАО ДА СА САВАМА ЋЕРАМ ПО МЕЈЛОВИМА ЈЕР НИКО СЕ НЕМОЖЕ ЋЕРАТИ КАО ВИ . И ОВО МОЈЕ ПИСМО МОЖЕ ДА ВАС ПОДСТАКНЕ ДА СЕ ЋЕРАТЕ ЗАУВЕК

   ПАКУЈТЕ СЕ ВИ ЗА СРБИЈУ ЈЕР ВАМ ДРУГЕ НЕМА ДАЛЕКО СТЕ ДОЋЕРАЛИ .

  • Пантелија, Пантелија, НЕ БРУКАЈ ЦРКВУ, остави је да се хлади од пожара који СИ ТИ лично изценирао ! Иди човече, народ те НЕВОЛИ, не причаш ни са ким, сем оно 3 човека, алооо ! Колико се сећам, да су нам само непријатељи палили Цркве, турци, шиптари, и слични њима. КО СИ БРЕ ТИ ? Да си ЂАВО, то одавно ЗНАМО!

 21. Kada te muka natera , ides u toalet , kada zavrsis kao I sav svet pustis vodu i g…. odu. E sa NJIM je tesko, mnogo se nagojio ovde u Africi. Kada sam 2007 skrenuo paznju da imamo posla sa bivsim na…..m , propalicom, nisam imao mongo istomisljenika I tada smo hteli da ga oteramo, ali nismo uspeli.Prijavio me je policiji zbog pretnji i dobio sam zabranu prilaska crkvi na 500m.Tu zabranu je ubrzo skinuo i u nekoliko navrata preko posrednika pokusavao da se pomirimo jer mi je sve „oprostio“ .Ja sam uz vas ,ako nece milom , silom cemo ga oterati.

  • Овде су опет сви елементи кршења Закона Јужне Африке (отворене физичке претње, увреде, клевете и ово је опет посао за јужноафричку полицију и забрану приласка). Иначе, само да се зна о каквом вернику и Србину се ради, претио је 2003. године о. Пантелејмону такоће физички и то је једини човек који је на црквеном имању, пред о. Пантелејмоном директно и лично опсовао име Божије. Ни други коментатори не одударају пуно. Ово је и за документацију сајту фејсбукрепортер с ким имају посла и чији су клеветнички текст поставили на свој патриотски сајт.

   • E Panto Panto znam da istina najvise BOLI ali je morala kad tad da izadje na videlo tvoje omalovazavanje I vredjanje sve sto je SRPSKO I isterivanje SRBA sa crkvenog imanja ali ima BOGA pa pogleda ove napacene SRBE da se vrate svojoj crkvi gde im je mesto.pa vam sada smeta fejsbukreporter sto pise istinu.kao sto ti rece jedne prilike u tvom pismu nema nista tajno sto nece postati javno pa i sva tvoja nedela za ovih 11 godina sto si uradio SRPSKOJ ZAJEDNICI.

  • Ilija BRATE, znamo vrlo dobro, kako Pantelija naznva FK Bele Orlove kriminalcima, eto brate I mene nazva dok sam spasaovao o Isaila. Srbi su u ovoj komuni uvek SLOZNI. Treba raditi za ISTINU I staviti sve nase privatne nesuglasice po strani ! Ovo je NASA CRKVA, a ne Pantelije, visokoprebodobnog ! Svi smo jedan, ako je u pitanju NASA Crkva, nas teren, nase imanje, I naravno nasa VERA!
   Srdacno te pozdravljam, i postujem sto si se javio !

   • Србе никада нико не спречава да се врате Богу и Цркви. Онај који је највише радио на томе је о. Пантелејмон. Али, у Јоханесбургу Србе све интересује осим Цркве и Православља. Бог зна и види. То је једина истина. Да имате образа, не бисте писали празне приче. Очигледно су у свом овом вашем лагању, неки други интереси посреди. Вера, пост, молитва, причешће, сигурно није. Знамо се добро. Мо+е фејсбукрепортер да преузима Лакићеве режије без проблема и ваше коментаре. Велики је само знак питања да ли ће их Господ Бог преузети. Данас о истини, слози, цркви и вери највише причају они којима је најмање до тога. Цео овај ваш срамотни сценарио је једна велика фарса и сујетни, безбожни и пролазни интереси. Бог Господ види и зна и ви сви знате колико вас интересује вера и Црква. Богу једином су познати ваши скривени нечасни мотиви.

 22. Draga braco i sestre pomaze Bog,Mir Boziji Hristo se Rodi!!!,citam a kako da i nedam komentar,moram draga braco i sestre,moram samo iz jednog razloga,zato sto mi kaze danasnji sv.Stevan istina se mora reci ma koliko bolela,a nas draga braco i sestre boli samo jedno,zapali ste nam NASU PRAVOSLAVNU CRKVU U DALEKOJ ZEMLJI AFRICI,NIJE STO JE ZAPALISE,NO SE CUDE KO JE TO ZAPALI,I VEC KAZU ZAPALISE JE NEVERNICI,UDBASI,KOMUNJARE I LJUDI KOJI NIKADA NE ULAZE U CRKVU.SV.STEVAN DANASNJI SLAVI NAS POSTENI NAROD, TAJ POSTENI NAROD KOJI JE NAJUREN I ISTERAN IZ ISTE TE CRKVE KOJU ZAPALISE NJIH (5)PET NELJUDI KOJI SE TOGA DANA CUDOM NADJOSE TAMO,I TO SAMO NAKON 5 MINUTA STO JE TAMOSNJI MONAH LI JE STA LI JE?!,ZAKLJUCAO TU ISTU CRKVU,TO JE TAJ ISTI MONAH KOJI POSLA SRBE DA KLANJAJU U DZAMIJU,TO JE TAJ ISTI MONAH KOJI POSLA SRBE DA SE MOLE U KUCU CVECA,TO JE TAJ ISTI MONAH KOJI RECE SRBSKOM NARODU IDITE U KUMROVAC PA TAMO UCITE SKOLU,OVDE JE NECETE UCITI,JER JA SAM OVDE STARESINA,E PA KAD JE TAKO „“STARESINO““,AJDE TI SAD NAMA LEPO POSALJI KAO STO SI LEPO SLAO MEJLOVE OVOLIKO GODINA I PRICAO ISTINU,POSALJI NAM I SAD JEDAN MEJL I LEPO NAM RECI STO ZAPALISTE VAS (5)PET CRKU,PITAJ SVOJU MIRKU,PITAJ SVOG ZIKU,PITAJ SVOG IGORA A MOZDA I ZEKU,STA VAM JE BIO CILJ,A IMALI STE SAMO JEDAN CILJ,A TO JE POSTO STE OTERALI NAROD,NA KRAJU DA UNISTITE I TRAGOVE PA ZAPALISTE CRKVU,narod vam mozda i oprosti ali Bog nece nikako,KAKO RADILI TAKO NAM BOG POMOGAO!!!.

 23. Oca Pantelejmona treba vratiti u Crnu Reku odakle je i dosao a sve clanove privremenog i antiSrpskog crkvenog odbora treba staviti na poligraf pa da vidimo ko je zapalio crkvu a ne da se izvlace na “ nerazjasnjene okolnosti“ kako to O. Pantelejmon naziva.

  • Атеисти Срби који не долазе у цркву, нити се моле, нити верују, нити помажу, нити поштују Православље, ни пост, ни свето причешће….. треба да оставе на миру и Цркву и оца Пантелејмона док нам је Бог свима милостив и продужава нам дане овоземаљског живота.

 24. Naravno Crkveni Odbor iz Johanezburga podrzava O. Pantelejmona, znaci istina je da imaju neku veliku korist od toga!

  • Наравно да имају велику корист. Највећу. Из послушности Мајци Цркви задобијајући и изграђујући вечно спасење душе. Веће користи од те не може бити. Осим наравно за атеисте.

 25. U zadnjih 3-4 godine bilo je oko 20 sahrana nase brace Srba a samo otprilike 3 su obavljene u nasoj crkvi, ostale po Ruskim i Grckim crkvama. Ovo je istina i stojim iza toga. Zasto O. Pantelejmon tera i pokojnike?

  • Нико никада и никога не може терати нигде. Нарочито не вера, Црква, свештеник. Сва та браћа Срби које помињеш, сами су себе искључили из Цркве (т.ј. нису ни могли искључити јер никада нису ни били у њој) за живота, не марећи за Реч Божију, за Цркву, за Закон Божији, за веру…. То их апсолутно није интересовало (као што, на жалост, не интересује ни највећи број ових антицрквених коментатора). Онда би било насиље и терор над једном људском душом да се тера после овог живота тамо где није желела и где је није интересовало да буде у овоме животу. То би помало била и нека врста „духовног Холивуда“. Зато брате „Стојадине“, духовно делај док има времена, јер ће бити касно када Господ Бог позове било кога од нас и када нам анђелска труба затруби да треба да пређемо у вечност. Док смо у овом животу и у овом телу, треба да заволимо Господа Бога, Цркву, Закон Божији, свету литургију, молитву, пост, исповест, причешће… Ако се оглушимо о позив Божији и живимо у великом немару за своју светињу, спасење душе и Реч Божију (као највећи број Срба у Јоханесбургу), после нам никакви Холивуди и грандиозне сахране неће помоћи.

 26. Kada čovek sudi čoveku po rečima drugih, kada se vrednost čoveka meri po rečima drugih, kada grešan grešnog optužuje, a svi smo grešni, tu razum vrlo lako ustupa mesto predrasudi, gnevu i licemerju.

  Ljude ne opisuju reči već dela, a delo oca Pantelejmona je poznato svima u našoj parohiji, hteli mi da ga vidimo ili ne. Svi koji su živeli u Južnoj Africi pre 2003. godine se sigurno sećaju u kakvom stanju je bila crkva i crkveno imanje. Promena u periodu od tada je očigledna. Da, o. Pantelejmon nije lično finansirao te obnove ali je bio odgovoran za njih. Da li je još neko prihvatio odgovornost za bilo kakav projekat u obnovi i poboljšanju crkve i imanja?

  Potpisivana je peticija da se o. Pantelejmon protera iz naše parohije; ponajviše izgleda mu se zamera to što ne okuplja srpski narod oko sebe i što je zaustavio razne klubske aktivnosti i veselja na crkvenom imanju. Da li su njegovi stavovi i potezi radikalni i drski? Da, sigurno da jesu, ali ne zaboravite osnovnu namenu crkve! Sećate li se tuča, mahanja raznim oružjem i drugim ispadima naših sunarodnika na narodnim veseljima i sličnim okupljanjima? Ja ih se sećam. Slažete li se da takvi događaji ne idu pod ruku sa molitvom i duhovnim okrepljenjem?

  Iznose se razne i veoma ozbiljne optužbe, od nasilničkog ponašanja pa sve do krađe, prevare i podmetanja požara ali niko još ne iznosi dokaze! Ima li iko konkretan dokaz da podrži optužbe protiv o. Pantelejmona ili je sva ova buka zasnovana na demagogiji mase predvođenom sladorečivim Milanom Lakićem koji uživa kredibilitet samo kod ljudi koji ga ne poznaju?

  Stojim sa strane i posmatram već neko vreme i ne vidim ni tračak objektivnosti. Još davno sam naučio da istina u ljudi može samo da stoji pred očima a u rečima se i planina može sakriti. U ovom slučaju je ono što se vidi veoma jasno.

  Ja se u mnogome ne slažem sa o. Pantelejmonom, ali to mi nikako ne daje za pravo da ga optužujem za veleizdaju parohije.

  • Ti si jedan od ukupno 4 clana vladajuce koalicije pri hramu Sv. Tome.Prepoznajemo te po stilu pisanja ko si,tako da ime I prezime ne znaci nista.Urazumite se I osvestite.Crkvu ne cini 5 ljudi I zapitajte se zasto je tako.Odakle u Johanesburgu 20 000 Srba odjednom u Pantelejmonovim spisima? I od tolikog broja samo vas 5 vernih ljudi. U jednim novinama stoji izjava da na nedeljnim liturgijama dolazi oko 100 ljudi! Pa mi odgovori kad je bilo tih 100 ljudi na liturgiji i ko je onda klevetnik,i kako bi tu izjavu nazvali?je li 100 ljudi moze da stane u ona tri auta sto su parkirana svake nedelje u crkvenom dvoristu?
   Da se na vece praznike okupi 1 000 ljudi,je li bi za Badnje vece kad najvise ljudi dolazi bilo ove godine1 000? Ali ste neumorni sa korpom za skupljanje priloga,tad smo svi verni Srbi!!!Niko vaseg postovanog svestenika ne zeli da protera,ili da mu bilo sta naudi,i ako on to licno i svesno izaziva,to je do sad moglo mnogo puta da se desi,ali Srbi ga mnogo vise postuju I respektuju nego sto je on to zasluzio,a zasluzio je mnogo I previse…Srbi lepo I kulturno zele da se covek povuce,ode na drugo mesto posle 10 godina vladavine,pa bilo je sasvim dovoljno!!!

  • ili je sva ova buka zasnovana na demagogiji mase predvođenom sladorečivim Milanom Lakićem koji uživa kredibilitet samo kod ljudi koji ga ne poznaju?
   Dragi moj imenjace, S’ velikim postovanjem zelim samo jedno da ti kazem! Niko nije perfektan, pa ni ja, koliko ljudi me poznaju, a koliko ne zele da me upoznaju, je zapisano godinama u nazad.
   Ja iskreno cenim sve, pa i one koji me ne poznaju, razlikujem se u onome sto cinim, a ne u onome sto ne cinim!

  • Gospodine Rasevicu,Vi radite svoj posao,a Milan lakic neka radi svoj,a Pantelejmon bi trebao svoj za koji je I placen.On najmanje radi svoj posao,vec se bavi stvarima koje najmanje prilice jednom svesteniku sto se iz svega prilozenog I vidi.Ne skrecite sa teme!!! Milan nije bio deo tog tima kad su se pravila veselja,zabave I kad se mahalo pistoljima,i nije poznat zajednici ni kao alkoholicar ni kao razbojnik!!! ne znam cemu sve ovo?!!!

  • ФАЛСИФИКАТ И ЛАЖ КАО ШТО ЈЕ И СВО ОСТАЛО ПИСАЊЕ ПРОТИВ СТАРЕШИНЕ ХРАМА

  • Rate This

   Quantcast
   Kada čovek sudi čoveku po rečima drugih, kada se vrednost čoveka meri po rečima drugih, kada grešan grešnog optužuje, a svi smo grešni, tu razum vrlo lako ustupa mesto predrasudi, gnevu i licemerju.

   Када човек суди човеку по његовом понашању према вама поготову ако је тај други духовник од кога се никада неби надалида вам нешто тако каже ..
   По речима других којима је исто или слично рекао .
   Тачно је да смо грешни сви то Бог зна.
   Као што рекосте стали сте дуго по страни изгледа да стојите по страни предуго па се повремено укључите и онда просипате мудрост ## razum vrlo lako ustupa mesto predrasudi, gnevu i licemerju.##

   Ljude ne opisuju reči već dela, a delo oca Pantelejmona je poznato svima u našoj parohiji, hteli mi da ga vidimo ili ne.
   Посебно кад долази владика са свитом и чека га двоје људи фотограф и једна жена . можда сте и ви били негде вам објектива .

   Svi koji su živeli u Južnoj Africi pre 2003. godine se sigurno sećaju u kakvom stanju je bila crkva i crkveno imanje.
   Тацно да је било непокошено у једно време док је била смена свештеника .. Јесте ли ви долазили од 86 па до 2003
   Па немојте баш рећи да се бишта није радило као што он говори осим хектолитара алкохола којеи је се точио јер је он то видео ..
   Јесте у једном тренутку у току рата било проблема јер је навала људи била велика и отац Симо помагао колико је могао и пуно људи је нашло преноћиште у дому и било понеких да кажемо лоших људи .

   Promena u periodu od tada je očigledna. Da, o. Pantelejmon nije lično finansirao te obnove ali je bio odgovoran za njih.
   То шта је он лично финансирао ви сигурно знате јесте ли ви ишли у банку да мењате евре које је донео продао је дедовину или шта већ,,, па сте се уверили имате ли евиденцију колико је то било и ко је то верификовао , дали му је враћено, без камате или са каматом можда и то знате

   Da li je još neko prihvatio odgovornost za bilo kakav projekat u obnovi i poboljšanju crkve i imanja?.
   Одговорносте је на цвећари и баштовану јел у то побољшање спадају скорашње речи после пожара под сумљивим околностима Црква је обновљена и лепша него икад .

   Potpisivana je peticija da se o. Pantelejmon protera iz naše parohije; ponajviše izgleda mu se zamera to što ne okuplja srpski narod oko sebe i što je zaustavio razne klubske aktivnosti i veselja na crkvenom imanju. Da li su njegovi stavovi i potezi radikalni i drski?
   Заустављање активности укључује и покушај истеривања школе која му плаћа кирију . односно протеривање свега.

   Da, sigurno da jesu, ali ne zaboravite osnovnu namenu crkve!
   Овде се неради само цркви , сви би требали знати намену цркве а ако неко незна да браћу подучимо . ЈА НИСАМ ЧУО ДА ЈЕ НЕКО У ЦРКВИ ПИО ИЛИ БИЛО ШТА РАДИО ЛОШЕ .
   Sećate li se tuča, mahanja raznim oružjem i drugim ispadima naših sunarodnika na narodnim veseljima i sličnim okupljanjima? Ja ih se sećam….
   ЈЕДИНО СЕ СРБИ ТУКУ И РАДЕ НАЈГОРЕ СТВАРИ , И ТРЕБА ДА НА СЕ ВРАТЕ У КАМЕНО ДОБА као сто рече бил клинтон
   ако је било испада и неприкладних ствари , то се решава полицијом , увођењем обезбеђења . као што имају и у Немачком клубу
   иако за себе тврде да су најцивилизованији . игром случаја и тамо сам видео тучу .

   Slažete li se da takvi događaji ne idu pod ruku sa molitvom i duhovnim okrepljenjem?
   Бркате лончиће молитва и духовно окрепљење су индивидуална ствар и то се неради у црквеној сали .

   Iznose se razne i veoma ozbiljne optužbe, od nasilničkog ponašanja pa sve do krađe, prevare i podmetanja požara ali niko još ne iznosi dokaze!
   Сигурно да има и људи који претерују али како је тај бес изазван , ето из чиста мира народ неће у цркву народ наопак , НАРОДУ
   ПАЛО НАПАМЕТ ДА ПРАВИ ХАЈКУ , ДА ИЗМИШЉА НЕМА ДРУГА ПОСЛА .
   Па није могуће да је баш тако како у својим писмима пише ваш духовни старешина . Дали сте икада игде у животу чули да духовне старешине вређају своје парохијане као у случају О Пантелејмона .Па читате ли ви његова писма или још увек стојите по страни да би се повремено укључили да покупите пикавце . Да су се толико разишли са народом .Да духовник има решење за све да се петља у све . ДА МИСЛИ ЗА ЦЕО ЦРКВЕНИ ОДБОР,,,, ДА МИСЛИ ЗА ЦЕЛУ ДИЈАСПОРУ …ДА МИСЛИ У ИМЕ СВИХ
   ДА НАЈВЕЋА ПИСМА ПОДРШКЕ ДОБИЈА ИЗ СВЕТА ГДЕ ШАЉЕ СВОЈЕ ФОТОГРАФИЈЕ СА ФОНТАНОМ И ЦВЕЋЕМ КОЈЕ ЈЕ ЗАСАДИ ЗНАТЕ КО И ЗНАТЕ КАКО .знате вероватно и са чилјим парама .

   АКО ВИ ИДЕТЕ КОД ЊЕГА ПО МИШЉЕЊЕ ОНДА НЕЋЕТЕ РАЗУМЕТИ

   Ima li iko konkretan dokaz da podrži optužbe protiv o. Pantelejmona ili je sva ova buka zasnovana na demagogiji mase predvođenom sladorečivim Milanom Lakićem koji uživa kredibilitet samo kod ljudi koji ga ne poznaju?

   Непознајем Лакића и невидим никакву сладкоречивост него ОЧАЈ РЕКАО БИХ ВАПАЈ као и код осталих који се јављају .
   Па нисте ваљда поверовали да је све ово покренуо и ради један Лакић молим вас човече уразумите се . Размислите , консултујте се са људима питајте их јели све уреду ИЛИ НАСТАВИТЕ ДА СТОЈИТЕ ПО СТРАНИ

   Stojim sa strane i posmatram već neko vreme i ne vidim ni tračak objektivnosti.
   КАД ДОЂЕ ДО ЕРУПЦИЈЕ ГНЕВА ОБЈЕКТИВНОСТ ПРЕСТАЈЕ .

   Još davno sam naučio da istina u ljudi može samo da stoji pred očima a u rečima se i planina može sakriti.
   Зато високопреподобни виче негледајте шта радим него радите шта вам пишем .

   U ovom slučaju je ono što se vidi veoma jasno.
   НИЈЕ ВАМ БАШ ЈАСНО
   Ja se u mnogome ne slažem sa o. Pantelejmonom, ali to mi nikako ne daje za pravo da ga optužujem za veleizdaju parohije
   Нико није рекао ништа за велеиздају једноставно број повређених људи се нагомилао до тачке кад неће више да се трпи
   самовоља и вређање од онога ко то несме никако да ради . КРИЈЕ СЕ ИЗА ИМЕНА КАЛУЂЕР СВАКОМЕ ЛЕПИ ЕТИКЕТЕ
   ЈЕСТЕ ЛИ СИГУРНИ ДА СЕ ПОНАША ОНАКО КАКО ПРОПОВЕДА

   Evo odgovora mudrog Meše Selimovića
   Postoje tri velike strasti – alkohol, kocka i vlast .
   Od prve dvije se nekako može izliječiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok.
   Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik.
   Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć…

   Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je ljepša nego istina.

   Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna , i ljudi to prihvataju… …..
   (ZČ – n aročito članovi dugovečno-priveremenog Crkvenog Odbora)

   Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni ubrzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu.
   Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo, i vežući vlast uz Boga, učvršćuju svoju moć .
   I niko ih ne bi oborio, da ne postaju smetnja i prijetnja drugim moćnicima. Ruše ih uvijek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su
   nasilnici, i izdajom prema vladaru, a nikome to ni na um ne pada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast, kao noćni leptiri na plamen svijeće.

   Ja bih, povodom našeg „slučaja“ dodao:
   Sa budalom se ne raspravlja. Uvuče te na „svoj teren“ a onda dobije na upornost i iskustvo

   Видели сте да је целу ноћ ПИСАО У ИМЕ ЦРКВЕНОГ ОДБОРА РАТ У ВАСЕ ИМЕ СА СВИМА
   ПА КО ЖЕЛИ У ОВОЈ ЗЕМЉИ ГДЕ ЧОВЕК НЕМА ВРЕМЕНА ДА ОБЈАВИ ПРАВО ИМЕ У ПРЕПИСЦИ
   СА ПАНТЕЛЕЈМОНОМ РЕТКО КО КОМЕ ТРЕБАЈУ НЕПРИЈАТНОСТИ ЗАУВЕК ,ВРЛО ЈЕ ЗАО ЧОВЕК
   А ТУК НА УТУК МУ ЈЕ ОМИЉЕНА ВЕШТИНА НАРАВНО УСАВРШАВА УТУК НА УТУК .
   ПА СВИ СУ ОДУСТАЛИ У ПРЕПИСЦИ СА ЊИМ АКО СЕ СЕЋАТЕ ИКАКВИХ ПРЕПИСКИ
   ЗА КОЈЕ ИМА ВРЕМЕНА КОЛИКО ХОЋЕТЕ .
   него брате ја изгуби дан одо да радим пола сата је много ако већ неанализираш ставри
   остани по страни кад си већ стајао
   свако добро од Бога Христос васкрсе
   кад оде видимо се Цркви и у дому

 27. Jedan svestenik nam napisa:”Ista je prica svugde.Gde se pocne domacinski kuca voditi,pocinju napadi.Djavo ne voli red i poredak,vec haos”.
  АРХИМАНДРИТЕ КОЈИ СВЕШТЕНИК ЈЕ ТО РЕКАО И ГДЕ ….. И ДАЛИ СЕ ТО ШТО СТЕ РЕКЛИ ОДНОСИ НА СВЕШТЕНИКОВ НАРОД
  ЈЕЛ СТЕ ТАЈ СВЕШТЕНИК ПРИДРУЖИО ОВИМ НОВИМ ДОЛАЗНИЦИМА ШТО КРЕЧЕ НА СВА УСТА ДА СУ СРБИ НАЈГОРИ НА СВЕТУ
  ДА ТАЈ СВЕШТЕНИК НИЈЕ БРАТ ОВИХ ДОМАЋИХ НЕСРЕТНИКА ЧЕДЕ ИЛИ МОЖДА БИСЕРКЕ ШТО ТАКВЕ СТВАРИ ВЕРГЛАЈУ КАД ИХ ЕВРИЋИМА НАВИЈУ БЕЗПРЕСТАНКА НА Б92 ГДЕ СУ И ВАШЕ ПОДВИГЕ ГЛОРИФИКОВАЛИ

  Patrijarh Pavle je Aktom postavio prinudnu crkvenu upravu i blagoslovio O.Pantelejmonu da se stara o poretku i postavlja ljude
  НЕКА МИ БОГ ОПРОСТИ ДА СПОМЕНЕМ ПОЧИВШЕГ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА . АЛИ НЕМОЈТЕ ГА ВИШЕ ВЕЗИВАТИ ЗА СЕБЕ ,АКО БОГА ЗНАТЕ ОСТАВИТЕ ГА АКО БОГА ЗНАТЕ . СРАМНО ЈЕ ДА ГА УЗИМАТЕ У СВОЈУ ЗАШТИТУ НЕПРЕКИДНО У СВАКОМ ПИСАНИЈУ .
  ПОБОГУ КАЛУЂЕРУ ПА НИЈЕ ВАС ПОСЛАО САМО ЗАТО ШТО СТЕ ВИ ПАНТЕЛЕЈМОН ЈОВАНОВИЋ НЕЗАМЕНЉИВИ , ЈЕДИНОМОГУЋИ , ИЛИ СВЕМОГУЋИ . ЗАУСТАВИТЕ СЕ ПА ВИСТЕ БИЛИ САМО ЈЕДАН ОД СЛУЖБЕНИКА КОЈИ СУ МУ БИЛИ НА РАСПОЛАГАЊУ КАО ШТО СУ ДРУГИ ОТИШЛИ НА ДРУГА МЕСТА .ТАКО И ВИ ЕТО СТИГОСТЕ У ЈАР
  pobozne,postene crkvene,
  ПО ВРХОВНОЈ ОДЛУЦИ ВАШОЈ
  iza razliku od ateista i bezboznika koji su pre i doveli nasu Crkvu u JAR do ivice propasti.Skupstine sa kafanskom atmosferom su i ukinute jer su sluzile za ponizavanje svestenika i promociju anticrkvenih ljudi.
  ТИ АТЕИСТИ И БЕЗБОЖНИЦИ СУ ПО ВАШЕМ ЗАКЊУЧИВАЊУ ЦРКВУ ИМАЊЕ ДОМ И КУЋУ ГДЕ ЖИВИТЕ ДОБИЛИ НА КОЦКИ СЛУЧАЈНО И ПРЕТВАРАЛИ У КАФАНУ . СРАМОТА ЈЕ ШТА ГОВОРИТЕ . ЈЕР ПО ВАШЕМ ТУМАЧЕЊУ ЖИВОТА САМО СВЕШТЕНИК
  И КАЛУЂЕР СУ ОЛИЧЕЊЕ ПОШТЕНОГ ЖИВОТА И РАДА .
  Ljudi koji pisu bestidne neistine protiv O.Pantelejmona,bili bi narocito posramljeni tamo gde su srpstvo i pravoslavlje najugrozeniji-na

  СИГУРНО ЈЕ ДА СУ ПОНЕКИ КОМЕНТАРИ ОШТРО НАПИСАНИ У ГНЕВУ КОЈИ СТЕ ИЗАЗВАЛИ И КОЈИ ИЗАЗИВАТЕ НЕПРКИДНИМ
  ВРЕЂАЊЕМ СВОЈИХ ПАРОХИЈАНА , ПА ЗАУСТАВИТЕ СЕ ЧОВЕЧЕ ЈЕР МИСЛИТЕ ДА ТО МОЖЕ ЗАУВЕК . МОЖЕТЕ ДА РАДИТЕ ШТА ХОЋЕТЕ АЛИ НЕ И ДОКЛЕ ХОЋЕТЕ.ПА НИСТЕ ВИ ЈЕДИНИ ЗАДУЖЕНИ ЗА ИСТИНУ….

  Kosovu,u Pomoravlju,gde je Otac organizovao 8 velikih konvoja humanitarne pomoci kada je bilo najteze 1999.-2002:Gnjilane,Cernica,Gornji Livoc,Vitina,Gornje Kusce,Draganac,Melci,Paralovo,Vrbovac,Prekovce,Klokot,Budriga,Binac,Pasjane,Zegra,Novo Brdo,Kamenica,Pones,Slivovo…
  ЈЕСТЕ ЛИ ТЕ КОНВОЈЕ ОРГАНИЗОВАЛИ ПАРАМА СА РАЧУНА ВАШЕГА ДЕДЕ ИЗ АМЕРИКЕ КОЈИ ЈЕ ТО ПЛАТИО ,,МАЛА ЈЕ ВЕРОВАТНОЋА ДА СТЕ ВИ ИШТА ОД ТОГА ЗАРАДИЛИ , ПРОСТИЈЕ РЕЧЕНО ТО ВАМ ЈЕ БИЛО У СКЛОПУ РАДНОГ ВРЕМЕНА
  ДА ОДВЕЗЕТЕ И ПОДЕЛИТЕ НАРОДУ , ТО СЕ ЗОВЕ РАЗВОЖЕЊЕ .. А МИ КОЈИ СМО ТАДА СКУПЉАЛИ ПОМОЋ ЗНАМО КОЛИКО ЈЕ ТО КОШТАЛО СВАКОГ ПОЈЕДИНАЧНО И КОЛИКО СМО ДАНА У НАШИМ да употребим ваш атрибут ђаволским ФИРМАМА где влада хаос РАДДИЛИ ДА БИХ ОДВОЈИЛИ ЗА ПОМОЋ НАШОЈ БРАЋИ НАПАЋЕНОЈ .

  Neka internet klevetnici odu tamo i pricaju protiv O.Pantelejmona.Lako je po Johanesburgu.
  ПА НИЈЕ МОГУЋЕ ДА СТЕ ВИ ЈЕДИНИ КОЈИ ЈЕ ТАМО БИО И ПОСЛЕ ВАС НИКО
  ПА КОЈЕ АРХИМАНДРИТЕ ПОСЛАО ПОМОЋ НАШИМА И ОДНЕО НА КОСОВО У НОВЕМБРУ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ . ПА ТИ НИСИ СИГУРНО ЈЕР НИЈЕДНУ ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ НИСИ ОРГАНИЗОВАО ОД КАД СИ ДОШАО У ЈАР ЈЕР СТЕ ПРЕСТАЛИ ДА ТО РАДИТЕ ПОШТО НЕМА КО ДА ВАМ НАРЕДИ .

  Opet bestidne klevete na oca i C.O.Patrijarh Pavle je poslao O. Pantelejmona da resi probleme i zavede svojevrsnu prinudnu upravu, jer je ova parohija u Johanesburgu bila bukvalno pred propascu.Crkva je bila kafana.U C.O.su bili necrkveni ljudi.
  БОЖЕ ОПРОСТИ ОПЕТ ПАТРИЈАРХА ПОМИЊЕТЕ ПА НЕМОЈТЕ ИМАЈТЕ ДУШЕ МАЛО .

  Otac je uspeo da sredi i popravi sve sto se moglo srediti i prostora nema u 1 komentaru da se nabroji.Moze se posetiti
  РАДИЛИ СТЕ ВИДИ СЕ САМИ СВЕ САМИ КАО И УВЕК
  А ПИЈАНИ РАЗУЛАРЕНИ АНТИДОМАЋИНИ РАСИПНИЦИ КОЈИ СВОЈЕ КУЋЕ И КОМПАНИЈЕ ВОДЕ У ХАОСУ СУ ВАМ СВО ВРЕМЕ ЈОШ И СМЕТАЛИ ЈЕР СУ ВАМ КОМПЛИКОВАЛИ ЖИВОТ ДАЈУЋИ РАНДЕ КОЈЕ СТЕ ТЕШКОМ МУКОМ МОРАЛИ ДА ПРЕТВАРАТЕ У ЕВРЕ .ЗЛО И НАОПАКО ШТА СУ ВАМ УРАДИЛИ.

  http://www.svetitoma.org pa procitati samo delic obnove svetinje u JAR ili pisati na pantelejmon@svetitoma.org
  НЕГЛЕДАЈТЕ ШТА РАДИМ НЕГО СЛУШАЈТЕ ШТА ВА,М ГОВОРИМ
  i zamoliti za fotografije,istinu,izvestaje. ЈЕЛ ОПЕТ СЛИКЕ БАШТЕ КОЈУ УРЕЂУЈЕ ВАША …….

  Dela se jedino racunaju pred Bogom.
  ПРЕД БОГОМ НЕГО КАКО ОНО ШТО НИСТЕ У СВОЈИМ ФИНАНСИСКИМ ИЗВЕШТАЈИМА НАПИСАЛИ ЗНАТЕ ГДЕ ЋЕТЕ
  ОПРАВДАВАТИ

  Jezik i prazne price se racunaju izgleda samo u virtuelnom svetu i na internetu.
  МОРА СЕ РЕЋИ ДА СТЕ И ВИ ДОСТА ВИЧНИ У ВИРИТУЕЛНОМ СВЕТУ А СА ИНТЕРНЕТА СЕ НЕСКИДАТЕ ВАША ПИСАНИЈА ОБИЧНО СТИЖУ ПОСЛЕ ПОНОЋИ КАД ВАШИ РАЗУЛАРЕНИ И БЕСНИ НЕВЕРНИЦИ СПАВАЈУ УМЕСТО ДА ВАС САСЛУШАЈУ ПА ИДУ НА ПОСАО УЈУТРО ТАМО ГДЕ ИХ ВИ УРЕДНО УПУТИТЕ КАКО БИ СЕ НАУЧИЛИ ДА ЖИВЕ УРЕДНО….

  ЈА ТОЛИКО !!!
  НАПИСАХ ПРЕВИШЕ ДА НАДОКНАДИМ ШТО НИСАМ НИКАД ПОКУШАВАО ДА СА САВАМА ЋЕРАМ ПО МЕЈЛОВИМА ЈЕР НИКО СЕ НЕМОЖЕ ЋЕРАТИ КАО ВИ . И ОВО МОЈЕ ПИСМО МОЖЕ ДА ВАС ПОДСТАКНЕ ДА СЕ ЋЕРАТЕ ЗАУВЕК

  ПАКУЈТЕ СЕ ВИ ЗА СРБИЈУ ЈЕР ВАМ ДРУГЕ НЕМА ДАЛЕКО СТЕ ДОЋЕРАЛИ

 28. Напомена редакције- пошто видимо да се пар „привремених одборника“ јавно ограђују од саопштења (коментара) Црквеног одбора- желимо да обавестимо читаоце да су сви коментари који су у оквиру овог чланка потписани као „Црквени одбор“, уствари упућени са личног „имејла“ Архимандрита Пантелејмона:

  Crkveni Odbor
  Johanesburg x
  pantelejmon@svetitoma.org
  196.2.126.173

  • Г. Новаковићу, онда бисте требали да знате и да објавите да имате лажна представљања са лажним именима код највећег броја коментара, а нарочито за коментаре „привремених одборника“. Такође, у Вашој анализи на неколико места написасте да су имена саговорника, сарадника… позната редакцији. Добро размислите пред Господом Богом о томе да штитите људе који у својим коментарима изнеше отворене физичке претње на српског православног свештеника и тешке и озбиљне клевете. Није ми јасно шта се крије иза таквог понашања. Поново Вас саветујем да није касно ни да се све поправи ни да се исправи, само ако има здравог разума и добре воље. У супротном г. Новаковићу и Ви ћете подршком и подстицајем овога безбожног атеистичког зла, сносити не мали део своје личне одговорности пред Господом Богом.

   архим. Пантелејмон
   Старешина српског православног храма у Јоханесбургу
   једине српске светиње на афричком континенту
   и почасни члан Црквеног Одбора

   • Уважени Оче Пантелејмоне,

    Када се „анонимни појединци“ (које ви називате „криминалцима, удбашима, клеветницима“…) лажно представљају, то је једна ствар, и ако је Ваша квалификација тачна, онда је од њих то и за очекивати- Али када Ви, као Старешина српског православног храма и духовник шаљете коментаре које потписујете као „Црквени одбор“, и о себи „говорите у трећем лицу“, то је онда по мени у најмању руку веома забрињавајуће, и пуно говори о Вама…

    С дужним поштовањем,

    ФБР уредник М. Новаковић

   • Пантелејмоне, узмите у обзир да је ПО ВАМА цео народ КЛЕВЕТОМ на калуђера, само зато што сте му НЕ ПОДОБНИ, НЕ ИСКРЕНИ, НЕ ПРАВИ КАЛУЂЕР (једине православне светиње како ви то кажете – а има их хвала Богу још), НЕ ВЕРНИ, КРИМИНАЛНИМ РАДЊАМА и ДУХОВНО ОГРЕШЕНИ! Могли би сте посетити „СВЕТИ ПРАВОСЛАВНИ МАНАСТИР СИЛАСКОМ СВЕТОГ ДУХА“ у Преторији – предграђе, и покушати да научите како се води МОНАШКИ живот, који је уписао давних година о Назарије, од кога сте по његовом упокољењу преузели његове црне вернике и ЊИМА СЕ ХВАЛИТЕ по Србским медијима (јако нама познатим Вечерљим Новостима – Лопушине, који вам дође главе). Будите сртпљиви, има шта да се научи у животу од много људи, посебно од људи као што је о Назарије. Можете такође видети како је исти насликан, већ као светац на зидовима још једне србске светиње на афричком континенту, а од никога није тражио, није се рекламирао, нити блатио и клеветао ни један народ, а посебно Србски!

    Када смо код сахрана од којих се ограђујете (да су личности анти србски настројени, и да није подобно да их сахрањујете, и вршите опело у нашој светињи Св Тома, што није тачно). Како је онда могуће да ни највећи србин Иван Михаиловић, је опеван у Руској цркви? Врло сте били брзи на писму Филипа Михаиловића из Француске, сина Ивановог (што би вас требало бити срамота да обелодањујете ,и хвалите се), а уједно му нисте имали наћи времена да молитву држите у србској цркви (Св тома), знамо да сте били одсутни, као и увек ТОКОМ ЦЕЛОГ ЛЕТА, а и ваш привремени одбор, који није имао времена да организује кључеве. Како гледате на ту клевету?

  • Такође г. Новаковићу, као што је дух целе антицрквене репортаже коју сте објавили на Вашем сајту, и већине коментара, лажни дух неистине и клевете, тако су и имена коментара Иво Зечевић, Игор Маринковић…. такође лажна, клеветничка….Ви г. Новаковићу сада на Вашем сајту имате довољно доказа да се врши кривично дело претње, застрашивања, озбиљних и тешких клевета и оптужби. Порука свима је: верни, црквени и поштени српски народ је уз мене, сви чланови Црквеног Одбора су једнодушно уз мене и остаћемо, док нас Бог држи, верно и одано на путу Светосавља. Лично за себе, свима обећавам да ћу остати одлучан и постојан на свом путу да учим народ истинској вери у Господа Бога и да никада не допустим да се од светиње прави турбо фолк кафана. Остајем посвећен томе по цену овог пролазног овоземаљског живота.

   архим. Пантелејмон

  • Поштовани г. Новаковићу, почасни сам члан Црквеног Одбора и у току писања се консултујем са Црквеним Одбором тако да када се потпишем са Црквени Одбор то није ни забрињавајуће ни лажно, за разлику од свих Важих безбожних саговорника и сарадника из Јоханесбурга. Још једном Вам скрећем пажњу,као неко ко је давних година био запослен у МУП-у, требало би да знате да сте Вашом сарадњом са атеистима из Јоханесбурга на Ваш сајт поставили пуно елемената кривичног дела (претње, позиви на линч, тешке оптужбе и клевете…. ово нису више несугласице – да сам у Србији имао бих огромну заштиту и помоћ, а овако сам приморан да се обратим јужноафричкој полицији и Судству). Размислите о свему томе. Што се тиче мог кредибилитета – највише о томе сведоче моја дела, а можете се за мене распитати код свих патриота и патриотских организација које сам раније набројао Младен Обрадовић Образ, Антоније Ђурић, Срђан Срећковић Равногорски покрет, Миша Матић, Рајко и Милица Ђурђевић Заветници, Бошко Обрадовић Двери….. Питајте за јнедно једино дело Ваших саговорника и сарадника из Јоханесбурга.Г. Новаковићу, на потпуно погрешним темељима сте кренули у ову причу. Није још увек касно да све исправите. Нека Вас Господ умудри!

   архим. Пантелејмон
   Црквени Одбор

 29. ДАЈ КЉУЧЕВЕ ПАНТО ДА ПОЧНЕМО СА ЗАБАВАМА!!!

  • Ево упитника за све, а нарошито оне који би да отерају попа, да се мешају у црквене послове, који за себе говоре да су верници. Само, будите искрени, пред Богом и народом. Дајте једноставне и прецизне одговоре да народ зна ко пише о вери, цркви, свештенику и ко оптужује и расправља шта о. Пантелејмон и Црквени Одбор треба да раде и како да се ради у нашој парохији…. Господ Бог зна истину и старешина храма зна и верујући народ зна. Ово је само за посетиоце сајта фејсбук репортер да виде ко то пише против српског православног свештенства.

   1. На колико сте светих литургија присуствовали последњих 11 година и уопште у животу Јоханесбургу?
   2. Да ли поштујете пост Православне Цркве?
   3. Да ли сте се некада у животу исповедили и причестили?
   4. Славите ли крсну славу (благосиља ли свештеник Ваш колач и жито ако их уопште имате)?
   5. Да ли сте у последњих 11 година и уопште учествовали у било каквој црквеној активности у једином српском храму где живите у Јоханесбургу?
   6. Да ли сте и ако сте како и колико помагали Вашу једину цркву коју имате у Вашем месту боравка (Јоханесбургу)?
   7. Да ли сте крштени?
   8. Да ли сте венчани у цркви?
   9. Имате ли у свом дому и читате ли свето писмо, православни молитвеник и православну духовну литературу?

   архим. Пантелејмон
   Црквени Одбор

 30. Brkate me sa nekim, sigurno. Ja nemam nikakve veze sa crkvenim odborom niti sam ikad bio vezan za njega. Ja sam parohijanin kao i ostali i ponavljam pitanje:

  Ima li iko dokaze da podrži optužbe protiv Pantlejmona?

  P.S. Ime je moje i ne krijem se iza pseudonima i tuđih imena a ne krijem ga jer nemam razlog za to.

 31. Puna podrska nasem kamermanu Milancetu, velikom Srbinu i borcu za pravdu!

 32. Al je ovaj O. Pantelejmon ne umoran u pisanju, verovatno ne stize sve sam nego mu pomazu neke „doticne sekretarice“, i na svaki komentar ima odgovor-STRASNO!

 33. @@@@ Ево упитника за све, а нарошито оне који би да отерају попа,

  Moze li se reci bivseg kaludjera koji postaje pop samo se jos nije javio da se ozenio.

  @@@@ да се мешају у црквене послове,

  Mesanje u crkvene poslove je ako traze salu za zabavu za njihovu decu da vezbaju folklor,
  a vi koji je izgradio tu svojim sredstvima salu nedate , mora da plate kao sto placaju za
  ucionicu
  KOLIKO STE CASOVA VERONAUKE ODRZALI SRBSKOJ DECI I KADA
  AKO NISTE ZASTO NISTE ,
  I KO VAM JE REKAO DA TO NERADITE . ILI STE TO SAMI ODLUCILI .

  @@који за себе говоре да су верници.

  mozete li da prihvatite da postoje pocetnici vernici .
  AKO KRSTITE CRNCE KOJI VAS NERAZUMEJU NISTA
  ZASTO NEKRSTITE SRBE .

  1 IMATE LI EVIDENCIJU KOLIKO STE SRBSKE DECE KRSTILI
  2 ZNATE LI KOLIKO SE DECE KRSTI U SRBIJI ILI U GRCKIM I RUSKOJ CRKVI
  3 ZASTO NEKRSTAVATE SVAKO SRBSKO DETE .
  4 DA LI VI ZELITE DA KRSTAVATE SRBSKU DECU ,AKO NEZELITE ZASTO NE , AKO NEMOZETE ZASTO NEMOZETE .
  5 KO TREBA DA KRSTAVA SRBSKU DECU .
  6 DALI NEKO TREBA DA NADJE NACIN KAKO BI VI KRSTAVALI SRBSKU DECU , I KO JE TO
  7 IMATE LI NAMERU DA IKADA PRONADJETE NACIN KAKO BI SVI SRBI DOSLI KOD VAS DA IM KRSTITE DECU
  DA NJIHOVU DECU UCITE VERONAUCI , PA DA IH NAUCITE STA JE TO SLAVA kao sto je vas vas otac naucio

  @@@@Само, будите искрени, пред Богом и народом.
  NARAVNO I VI TREBA TO SEBI DA PREPORUCITE

  @@@@ Дајте једноставне и прецизне одговоре да народ зна ко пише о вери, цркви, свештенику и ко оптужује и расправља шта о. Пантелејмон и Црквени Одбор треба да раде и како да се ради у нашој парохији

  JELI MOGUCE DA VI DATE ISTI ODGOVOR .. DA POZOVETE SKUPSTINU … I DA KAZETE NARODU STA STE DOSAD RADILI
  STA CETE DA RADITE UBUDUCE… I DA MU OBJASNITE DA NEMA RAZLOGA DA RASPRAVLJA STA VI TREBA DA RADITE
  DA NAUCITE NAROD DA POCNE DA VERUJE .NARAVNO AKO VAM JE TO CILJ
  KAKO DA POSTUJE SVESTENIKA . KOJI RADI ODLICNO I KOJI IMA NAMERU DA RADI U INTERESU NARODA
  KAKO I ZASTO TREBA DA POSTUJE CRKVENI ODBOR JER ON RADI ODLICNO I SA PONOSOM MOZE DA IZVESTI SKUPSTINU
  O SVIM USPESIMA
  I NARAVNO DA U VASIM PISMIMA U KOJIM REDOVO IZVESTAVATE POSLJETE SLIKE TOG NARODA KOJI POCINJE DA VAS SLEDI I DA GA ZAMOLITE DA SE SLIKA SA VAMA TE DA SE BROJ 10 PREDJE KOJI JE MAKSIMUM NA LITURGIJAMA
  VAS 5 I NEKI STO ZALUTAJU ILI DOLAZE KAKO VI KAZETE FORMALNO DODJU
  ETO KAKO TI BEZBOZNICI ODLUCISE DA DODJU NA LITURGIJU

  Господ Бог зна истину и старешина храма зна и верујући народ зна. Ово је само за посетиоце сајта фејсбук репортер да виде ко то пише против српског православног свештенства.
  NEMOGUCE JE DA JE SRBSKA CRKVA SPALA DA PANTELEJMON BUDE CELO SVESTENSTVO

  1. На колико сте светих литургија присуствовали последњих 11 година и уопште у животу Јоханесбургу?

  KALUDJERU DALI STE SE ZAPITALI ZASTO VAM NEDOLAZE LJUDI NA LITURGIJE ,jeli vam bio cilj da se poveca broj ljudi
  ili obrnuto . dali vam neko rekao da dovodite (uz svo postovanje ) crnce kako biste zamenili Srbe , I zasto treba to da uradite ,
  imate li cilj koliko je srba je dovoljno kod vas na liturgiji . dali je sadasnji broj od 5 kojim ste okruzeni zacrtan zauvek .

  2. Да ли поштујете пост Православне Цркве?
  KOLIKO PUTA STE POZVALI PAROHIJANE DA IM OBJASNITE ZNACAJ POSTA . I ZASTO NISTE….
  AKO JESTE OBJASNJAVALI PITATE LI SE ZASTO VAS NESLUSAJU ILI NESLEDE .

  3. Да ли сте се некада у животу исповедили и причестили?
  PITAJTE SE ZASTO NEMOZETE DA UBEDITE PAROHIJANE DA TO URADE POGOTOVU KOD VAS

  4. Славите ли крсну славу (благосиља ли свештеник Ваш колач и жито ако их уопште имате)?
  KOLIKO STE KRSNIH SLAVA BLAGOSILJALI OVE GODINE U JOHANESBURGU MOZETE LI SAOPSTITI BROJ
  JELI TO DOVOLJNO U ODNOSU NA BROJ PAROHIJANA KOJIM RASPOLAZETE 5000 10000 20000

  5. Да ли сте у последњих 11 година и уопште учествовали у било каквој црквеној активности у једином српском храму где живите у Јоханесбургу?
  DALI STE VI ZADOVOLJNI UCESCEM VASIH PAROHIJANA U CRKVENIM AKTIVNOSTIMA AKO NISTE ZASTO NISTE
  DALI STE RESILI DA POKRENETE NEKE AKTIVNOSTI I KOJE , ILI CE TO URADITI CRKVENI ODBOR , ILI OCEKUJETE DA TO
  URADI NAROD DA SE SAMOORGANIZUJE .
  HOCETE LI USKORO POZVATI NA TE AKTIVNOSTI I AKO NAROD NEDODJE STA CETE URADITI DA SE OTKRIJE RAZLOG
  6. Да ли сте и ако сте како и колико помагали Вашу једину цркву коју имате у Вашем месту боравка (Јоханесбургу)?
  DA LI STE VI ZADOVOLJNI FINANSIJSKIM DONACIJAMA PAROHIJANA I DALI JE TO DOVOLJNO
  AKO NIJE KAKO CETE POVECATI TAJ PRIHOD
  DALI STE VI FINANSIJSKI POMOGLI IJEDNOG SRBINA KOJI JE BIO U INEVOLJI IKADA…

  7. Да ли сте крштени?
  DALI STE VI POZVALI NAROD DA DODJE DA SE KRSTI I ZASTO JE TO VAZNO DA MU OBJASNITE
  ZNATE LI RAZLOG AKO EVENTUALNO NECE DA VAS POSLUSAJU

  8. Да ли сте венчани у цркви?
  KOLIKO STE VI MLADIH VENCALI ZA 11 GODINA I JESTE LI VI OBJASNILI DECI I RODITELJIMA DA DO TREBA DA RADE
  AKO JESTE A ONI NECE DALI STE SIGURNI DA STE DOBRO OBJASNILI I DALI IMATE SPOSOBNOSTI DA TO RADITE

  9. Имате ли у свом дому и читате ли свето писмо, православни молитвеник и православну духовну литературу?
  KOLIKO STE LITERATURE NABAVILI DA DATE NARODU I KOLIKO JE TO KOSTALO
  KOLIKO STE AKCIJA POKRENULI DA SE TO NABAVI I DA PODELI NARODU
  ILI ZASTO NEUBEDITE NAROD DA TO KUPI , ODNOSNO ZASTO KAO USPESAN DUHOVNIK
  NESAOPSTITE KOLIKO DUHOVNIH KNJIGA IMA MEDJU VASIM PAROHIJANIMA
  KOLIKO STE DOMOVA OBISLI DA VIDITE IMAJU LI LITERATURU
  AKO NISTE ZASTO NISTE I ZASTO NAROD NECE DA VAS ZOVE U SVOJ DOM

  VI BISTE TREBALI OVDE DA SAOPSTITE KAKO STE ZBOG TOGA STO DOBRO RADITE SVOJ POSAO
  I STO STE IZUZETNO SPOSOBNI USPELI DA UPUTITE NAROD DA SE VRATI SVOJOJ VERI PRADEDOVSKOJ
  DA STE USPELI DA U SIRENJU PRAVOSLAVJA PRVO MEDJU SRBIMA PA POSLE PREMA DRUGIMA
  DALI STE MLADE LJUDE PRIVUKLI DA DODJU U CRKVU DA DODJU KOD VAS PO SAVET
  DALI SMATRATE DA USPESNO RADTE SVOJ POSAO
  DALI VASI PRETPOSTAVLJENI KONTROLISU STA VI OVDE RADITE
  DALI VASI PRETPOSTAVLJENI MISLE DA DOBRO RADITE
  TESKO DA SE MOZE BITI ZADOVOLJNO VASIM RADOM INACE NEBI OVAJ NAROD
  OVDE TRACIO VREME KAO NI VI

  !!!!! E SAD GLAVNO DA SAOPSTIM NEPISEM JA OVO ZBOG VAS NITI MISLIM DA CE OVO
  MOJE GUBLJENJE VREMENA I PISANJE NESTO PROMENITI U VASOJ GLAVI ARHIMANDRITE
  SIGURNO JE DA NECE

  JA REKOH I DUSU SPASIH

  NEGO SE NADAM DA CE NJEGOVO PRAVOSVESTENSTVO ILI NEKO IZ VRHA CRKVE KO ISKRENO I POSTENO RAZMISLJA
  PROCITATI OVO SLUCAJNO TE SE ZAINTERESOVATI DA OVO STANJE U JOHANESBURGU RESI , DA SE POSALJE NEKO
  KO CE DATI NARODU ODGOVOR NA PITANJA I ISPITATI PRIVREMENU UPRAVU I STANJE U NASOJ PAROHIJI

  !!!!!!!!!!!!!! NEGO SE PLASIM DA NEKO OD VASIH PREDPOSTAVLJENIH NERADI OVO STO SE RADI NAMERNO
  NEBI LI SE NAPRAVIO NEKI VELIKI POSAO ,
  TESKO JE OVO IZGOVORITI ALI SVE UKAZUJE NA ZLE SLUTNJE I NEZGODNO PITANJE

  DALI JE CILJ DA PRODA CRKVENO IMANJE I OBJEKTI SA OBRAZLOZENJEM KOJE VI NEPREKIDNO
  SALJETE U VASIM MEJLOVIMA DA SU SRBI OVDE NAOPAKI NIKAKAVI VERNICI I SAMI KOMUNISTI , UDBASI
  ANTICRKVENJACI I KLEVETNICI

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEKA JE BOG UPOMOC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  архим. Пантелејмон
  Црквени Одбор

 34. КОМЕНТАРИ ЗА ОВАЈ ЧЛАНАК СУ ЗАТВОРЕНИ!
  РЕДАКЦИЈА

  НАПОМЕНА, У СКЛАДУ СА СВОЈИМ ОБЕЋАЊЕМ ДА ЋУ ОБЕЛОДАНИТИ ПОДАТКЕ ЛИЦА КОЈА СУ СВОЈЕ КОМЕНТАРЕ ПОТПИСИВАЛИ КАО ЧЛАНОВИ „ПРИВРЕМЕНОГ ЦРКВЕНОГ ОДБОРА“, У СЛУЧАЈУ ДА УСТАНОВИМ ДА СУ ЊИХОВИ ПРОФИЛИ ЛАЖНИ- ЈА САМ ТО ОБЕЋАЊЕ И ИСПУНИО, И ПОДАТКЕ О ТИМ ПРОФИЛИМА (ДВА ПРОФИЛА КОЈИ СУ ПОТПИСИВАНИ КАО: „PREDRAG SAROVIC & Igor Marinkovic“) ОБЕЛОДАНИО ЛИЧНО ОЦУ ПАНТЕЛЕЈМОНУ 11 ЈАНУАРА, И ПОТОМ УКЛОНИО СА САЈТА ТЕ „ЛАЖНЕ КОМЕНТАРЕ“.
  Аутор М. Новаковић


  ———————-
  From: redakcija@facebookreporter.org [mailto:redakcija@facebookreporter.org]
  Sent: 11 January 2014 11:26 AM
  To: Arhimandrit Pantelejmon
  Subject: Re: Миодраг Новаковић (обелодањивање „имејла“ лажних профила)
  Importance: High

  ДОДАТНО ОБЈАШЊЕЊЕ, НА ОВУ ГОРЊУ АДРЕСУ О. ПАНТЕЛЕЈМОНА СУ ПОСЛАТИ (ЊЕМУ ОБЕЛОДАЊЕНИ ПОДАЦИ) И НАКОН ТОГА МОЈ КОМЕНТАР ОД 10 ЈАНУАРА (ГДЕ САМ ИНИЦИЈАЛНО ОБЕЋАО О.П. ОБЕЛОДАЊИВАЊЕ ПОДАТАКА О ЛАЖНИМ КОМЕНТАТОРИМА), ПОШТО ВИШЕ НИЈЕ БИО РЕЛЕВАНТАН ЈЕ УКЛОЊЕН. РАДИ ТРАНСПАРЕНТНОСТИ И РАЗЈАШЊЕЊА ОВЕ ГОРЊЕ ИНФОРМАЦИЈЕ, ЈА ЋУ ОВДЕ ПОНОВИТИ САДРЖАЈ ТОГ КОМЕНТАРА ОД 10 ЈАНУАРА:

  “Уважени Оче Пантелејмоне,

  У овом делу се слажем са Вама, да нико не би смео да се лажно представља, нарочито ако то ради у име неког “легалног тела”, а што не представља фактичко стање. Лично немам никаквих проблема да за ове особе за које кажете да нису чланови Вашег привременог црквеног одбора обелоданим пуну имејл (и раутер ИП адресу). Наравно ја, ни остали чланови редакције немамо намеру да се упуштамо у идентификовање свих коментатора, али у овом случају сматрам да пошто је могуће да је у питању намерно довођење у заблуду и читалаца и наше редакције- обелодањивање “интернет адресе” ових особа би онда било оправдано (као што је то био и случај са Вама, када сте са свог личног имејла слали саопштења у име Црквеног одбора, што сте ви наравно касније и лично потврдили)…

  У ту сврху ја ћу пробати да контактирам ове особе за које Ви тврдите да су “фиктивни чланови” Ц.О путем легалних имејлова који су оставили у нашој редакцијској архиви (у Вашем случају то нисам морао да радим, јер је већ постојала редакцијска преписка са Вама путем Вашег личног имејла) и у случају да ми не одговоре, или њихове имејл адресе буду “недоступне”, ја ћу овде јавно обелоданити њихове “И.П. адресе”…

  Истовремено упозоравамо наше читаоце- коментаторе, да у својим коментарима где наводно документују стварно фактичко стање и себе представљају као чланове неких “легалних тела”, своје коментаре потписују пуним именом и презименом и фактичком имејл адресом. Јер моја намера приликом објављивања овог чланка јесте била да се јавности презентује, по мом убеђењу веома оправдана петиција велике групе верника из Јоханесбурга.

  Мото нашег медија јесте “разбијање медијског мрака- и право јавности да зна истину”. Да би то постигли, обе стране у овом “медијском спору” ће добити равноправни третман на нашем сајту…

  Уредник М. Новаковић”

Затворено за коментаре.

%d bloggers like this: