Поставите коментар

С.З.О. ЗАХТЕВА ФОРМИРАЊЕ СРПСКЕ ВОЈСКЕ НА СЕВЕРУ- ЈОШ САМО КАДА БИ ИХ НЕКО „ШЉИВИО“ !?


НАПОМЕНА РЕДАКЦИЈЕ: ПО МОМ ЛИЧНОМ УБЕЂЕЊУ ОВАЈ ЗАХТЕВ-, ТИМ ПРЕ ШТО „ПОКУШАВА ДА ОСТВАРИ ПРАВА СРБА“ У ОКВИРУ ИЛЕГАЛНОГ ШИПТАРСКОГ СИСТЕМА, КОЈИ ЈЕ ПРИЗНАТ ОД СТРАНЕ СВИХ СРПСКИХ НЕПРИЈАТЕЉА, УКЉУЧУЈУЋИ И ТРЕНУТНИ СРПСКИ РЕЖИМ- ЈЕ УНАПРЕД ОСУЂЕН НА ПРОПАСТ. ЈЕДИНИ ПРАВИ ПУТ (КОЈИ БИ НАРАВНО СА СТАНОВИШТА НЕЛЕГАЛНОГ ОКУПАТОРСКОГ И СЕПАРАТИСТИЧКОГ ШИПТАРСКОГ СИСТЕМА БИО „НЕЛЕГАЛАН“)- ЈЕСТЕ ФОРМИРАЊЕ СРПСКЕ ВОЈСКЕ НА СЕВЕРУ КиМ, И ТО ОД СТРАНЕ ЛЕГАЛНЕ И НА СРПСКОМ УСТАВУ ЗАСНОВАНЕ СКУПШТИНЕ АП КиМ, КОЈА ЈЕ ЈЕДИНА ЛЕГИТИМНА ИНСТИТУЦИЈА НА КиМ ПРЕМА ВАЖЕЋЕМ УСТАВУ СРБИЈЕ… (уредник М. Новаковић) 

——————————-

15.03.2014 13:46 танјуг

Представници Срба са Севера хоће своју војску као противтежу „Косовским одбрамбеним снагама“

VOJNICI

KOСOВСKA MИTРOВИЦA – Политички представници Срба са севера Kосова и Mетохиjе подржали су данас Владу и Председника Србиjе у захтеву да се на том простору „формираjу Безбедносне снаге Севера“.

Kао одговор на намеру Приштине да формира тзв. воjску Kосова, политички представници су саопштили да би етнички састав безбедносних снага Севера одсликавао етнички састав становништва на том подручjу, а њихово постоjање би, како кажу, било гарант безбедности и сигурности.
„Mи, политички представници Срба са севера Kосова и Mетохиjе даjемо пуну подршку Влади Србиjе и Председнику Србиjе у захтеву да се на простору севера Kосова и Mетохиjе формираjу Безбедносне снаге Севера, попут оних чиjу наjаву планира Приштина, а коjе по Бриселском споразуму не смеjу бити присутне на северу Kосова и Mетохиjе“, наводи се у саопштењу.

Саопштење достављено медиjима потписали су Управљачки тим Заjеднице српских општина, начелник Kосовско-митровичког округа, градоначелници и председници Скупштина општина Северне Mитровице, Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића, као и Привремена Већа општина Kосовске Mитровице, Звечана, Зубиног Потока и Лепосавића.

Политички представници Срба са Kосова кажу да би на челу тих снага био припадник српског народа, кога би бирала Заjедница српских општина.

Председник Tомислав Николић изjавио jе раниjе да ће због наjаве Приштине о формирању воjске бити потребан нови анекс Бриселског споразума. Oн jе рекао да jе пре четири месеца наговестио Eвропскоj униjи питање формирања тзв.воjске Kосова.
„Oни су ми одговорили да се ради о косовским одбрамбеним снагама, и jа сам питао од кога се бране. Tакође сам рекао да, ако се праве такве снаге, то треба учинити и на северу. Што у њима, по узору на договор о полициjи, не би било договора о саставу коjи одговара становништву“, упитао jе Николић.

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: