7 коментара

КОМЕНТАР УРЕДНИКА НА „ЛОБИРАЊЕ“ РТС-а ДА СЕ КРИВИЧНО ГОНЕ ОНИ КОЈИ „ЛАЈКУЈУ И ШЕРУЈУ“ ЗАБРАЊЕНЕ САДРЖАЈЕ


ЛАЈКовачком пругом у Цензуру…

Пише Миодраг Новаковић, ФБР 10 април 2014

prot1

Није довољно само прогањати кривично грађане (сајбер патриоте) због „лајковања и шеровања“ садржаја који нападају разне „србољубеће НВО“ и „домаће јунаке свих боја“ (мада већина ни не разуме шта то значи- „лајковање и шеровање“?)… 

…Оваква „тешка кривична дела“, која су по карактеру „опаснија“ и од велеиздаје „Дувачког квартета на власти у Страдији“- треба третирати као дечју порнографију, те сходно томе сваког грађанина за кога се установи да је „само“ читао „инкриминисане“ садржаје, или чак и да је само гланцнуо неки Анти-Страдијски наслов (у пролазу поред рачунара, док је ишао да пишки) , попут оног на нашем ФБР порталу: „“КУЧКЕ У ЦРНОМ” ОСКРНАВИЛЕ ГОДИШЊИЦУ НАТО АГРЕСИЈЕ- ГДЕ СУ “СРПСКИ КОЗАЦИ СА БИЧЕВИМА” !?

…Треба на лицу места ухапсити, те одмах препустити- „Женама у црном, Женама у шаховницима, и Женама са мушким хормонима (из неких нехуманитарних „фондова“),али посебно Женскобањастим режимским иследницима (типа- а ла Вестервеле…идемо на Кацина) на даљу обраду, и „транжирање“ у духу јевропејских вредности, у које се „ми“  данас кунемо да са њих никад не скренемо…

Грађанин покорни државе Страдије

(П.С. ОВАЈ ТЕКСТ ЈЕ ОСТАВЉЕН ЈУЧЕ НА САЈТУ РТС У ВИДУ КОМЕНТАРА- АЛИ ТАМО ЈОШ УВЕК  НИЈЕ УГЛЕДАО „СВЕТЛО ДАНА“…)

——————————–

РТС ЧЛАНАК КОЈИ НАЈАВЉУЈЕ ВРЕМЕНА СТРАДАЊА ЗБОГ „ПОГРЕШНОГ ГЛЕДАЊА“ У ЗЕМЉИ СТРАДИЈИ (ЧИТАЈ СРБИЈИ)…

среда, 09. апр 2014, 23:00 -> 23:23 РТС

На клик од сукоба са законом

 Због објава на интернету пре два дана приведени су Радомир Почуча и Иван Ивановић. Треба ли да се брину и они који на интернету отворено подржавају, лајкују и шерују садржаје због којих је неко позван на кривичну одговорност?

Два човека су у притвору због списка „србомрзаца“ и позива на насиље. Међутим, било је многих који су на интернету подржали садржаје због којих су портпарол посебних јединица полиције Радомир Почуча и припадник организације „Наши“ Иван Ивановић приведени.

cf4f91fec6a5bab38cb6a8130deПрипремила Јелена Бркић
„Уколико сте то лајковали, изразили сте своје мишљење, дакле, говорили сте. Тај говор подједнако подлеже ограничењима као и сваки други који се огреши о Кривични законик“, каже Владимир Водинелић са Правног факултета Универзитета Унион.

Међутим, није ни свако шеровање и лајковање кривично дело, иако је у вези с њим. Правници истичу да би у обзир требало узети шири контекст и истражити однос који је неко имао према одеђеном садржају.

„Ако је неко шеровао тај статус и рекао ‘Ово је неприхватљиво’, онда контекст у којем је то шеровао указује да он то осуђује, а не да подржава“, рекао је Ђорђе Кривокапић са Факултета организационих наука.

Ако је подршка недвосмислена, ни правници немају дилему. Одговорност се не смањује ни ако се број учесника у делу повећава. Уколико је изражени став против правног поретка, број људи који га подржава не игра никакву улогу. Одговорни су.

„Знате да када се ради о насиљу на фудбалским утакмицама, где редовно учествује велики број лица, реч је само о томе да ли можете све привести правди. Међутим, то је техничко питање, али правно уопште није“, каже Владимир Водинелић.

Могућа кривична пријава због подршке говору мржње није настала са вирутелним светом. Да је позив на насиље одштампан на плакату, одговорност би једнако сносили и они који га деле. Тако је и са петицијама. Ако је њена сврха спорна, одговорни су и иницијатори и потписници. Али ако судско кажњавање великог броја људи није реално, могућа је макар друштвена осуда.

„То значи да јавност и појединци могу прикупити податке и направити листу свих који су лајковали и шеровали Почучин статус, па онда то претворити у апликацију која би могла да покаже ко су ваши пријатељи на Фејсбуку или Твитеру који су лајковали или шеровали тај статус“, објашњава Кривокапић.

Слободу говора у Србији гарантују и Устав и Европска конвенција о људским правима. Али, као било где другде у свету тако и овде, слобода говора није неограничена. Лајкујте одговорно или будите спремни да и сами одговарате.

 

7 comments on “КОМЕНТАР УРЕДНИКА НА „ЛОБИРАЊЕ“ РТС-а ДА СЕ КРИВИЧНО ГОНЕ ОНИ КОЈИ „ЛАЈКУЈУ И ШЕРУЈУ“ ЗАБРАЊЕНЕ САДРЖАЈЕ

  1. Ako ovako nastave, ima od Srbije kao drzave da naprave konc logor mada su to vec i uradili, samo sto jos nisu napravili gasne komore u kojima ce nas humanitarno zauvek uspavati. Sacuvaj nas Boze…

  2. Било би далеко корисније ако би г.Водинелић просипао своју памет и правничко знање у његовој Хрватској. Тамо би за њега било далеко више посла. Нашао се паметан да се изјашњава поводом „лајковања“ на Интернету а ћути као мула на отворене нацистичке и фашистичке антисрпске активности у његовој Хрватској. Или нека реагује увек или нека запуши своју помијару за сва времена.

  3. Диктатура jахача апокалипсе на делу. Србиjа jе потонула у хаос и мрак. Србиjом владаjу лудаци.

  4. Да ја подржавам да се протерају све ове жене које су Србију завиле у црном , да подржавам све оне који воле Србију и који су национално свесни и савесни , да подржавам НАШИ , да подржавам и овај инфо портал ,да треба уклонити Алексндра Музичка будићег премијера екстремно десног центраа фашистичко-нацистичке владе Страдије, коју је подржала и поставила ЕУ .

  5. Krivično djelo je uvijek bilo rovarenje protiv države, a ne pojedinaca. Pojedinci nisu država, tako kad neko spomene Dačića i koferće, on je spomenuo njega, a ne funkcju i državu na kojoj je sad. Ja ne kaljam niti ugrožavam interes države i NVO, ako kažem da sve one direktno rade i rovare protiv države, što su i dokazale uvijek do sada, te da bude veća ironija, čak uzimaju novac od države protiv koje rade. Ako napadam krivoustog i njegov rad, kao i druge političare, ja njih napadam a ne narod i tu državu. Ako ste se borili da uvedete demokratiju, pa čemu ide ova diktatura pojedinaca, kad vam je smetala diktatura proleterijata. Znam ako ko prostitutku nazove pravim imenom- prostitutka ili kurva, biva odmah tužen i proganjan. Ako se takav neotesanac obrati ženi-dami tim riječima,neće ga ni pogledati jer zna da sa njim ne treba uludo trošiti vremena i novca. Ako Hrvati ruše zakonitog predsjednika Srbije, Miloševića (kog je i trebalo mijenjati) sa NVO i tim sadašnjim „demokratskim“ partijskim vladarima je u redu i o tome se piše i hvale se, onaj ko je pokušao da zaštiti tog predsjednika je zločinac, kriminalac … Koliko su bili u pravu braniti svoju zemlju to su pokazali ovi demokrati sad, sa svojim radom. Zato, ukinite internet, podržavajte i dalje finansirajte novcima poreznika, štampu privatnika, koji su našim novcem je otvorili i sad objavljuju samo ono što demokratski nadglednici tj “ GUVERNER“ od Vašingtona, Lord od Saksonije, Ditrich Fon od Šlezije odobri. Nisam siguran hoće li na udar opet doći Radoje Domanović, Petar Kočić, Radičević, a možda i Čika Jova Jovanović, zbog lijepih pjesmica dijeci i nakaradnog učenja djece lijepom.

  6. + диктатура масона у свим облицима и загревање за даље СТРАДАЊЕ ово мало МОЗГА што им се противи у тзв…мирном “ раду “ и решавању “ НАШИХ “ НЕпроблема . Немају спокоја а неће га ни имати ( КАД САВЕСТ проради ) све погазише и попрљаше што почиње са СРБ ! Е , слепци не виде натписе на празним дућанима . КО им даје: децу за војску и полицију , порез , плаћа комуналије , храну …и друге наметееее ? Немају толико затвора да све похапсе !!! …можда запосле своје истомишљенике за фабрике арапана у изради бодљикаве жице и опашу нас „топлом“ жицом ово што остане СРБа у СРБадији ! Питам се кад “ нас“ све похапсе а ко ће им радити… Или све легнемо на путеве у подне Шта онда ? Кад устане “ РАЈА“ !?!?!?….да не буде касно … Порезе купе е па има да дају ОДГОВОРЕ за сваки : динар .дело-НЕдело, потпис , печат , реч… и овде а тек Горе на Суду БОЖЈЕМ +

  7. Мученици, мисле ако народ не буде смео да нешто лајкује, да је аутоматски сагласан са велеиздајом коју почињавају власти и њихове слугерање из медија… ц,ц,ц и комуњаре су биле у сличној врсти заблуде па ево где су.

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: