Поставите коментар

Док „Сподобе у црном“ роваре и муте – Удружења несталих и побијених са КиМ мудро ћуте!?


.

Истовремено док се у срцу Српске престонице некажњено одвијају разни анти-српски и морално девијантни „перформанси“ разних страних плаћеника – мајкама погинулих српских ратника и невиних киднапованих младића и девојака се брутално спречава посета гробовима, богомољама и стратиштима на делу Српске државе под непријатељском НАТО и шиптарско-терористичком окупацијом!?

ZID_PLACHA

Док „Сподобе у црном“ роваре и муте – Удружења несталих и побијених са КиМ мудро ћуте!?

14 април 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

————————————–

snp-nasi-zeneucrnom

Пре пар седмица смо били сведоци једине јавне манифестације у срцу Српске престонице на 15 годишњицу варварског НАТО бомбардовања Србије. Али на жалост, та манифестација није била у организацији Српске државе да би се одала почаст хиљадама невиних жртава илегалног НАТО рата против наше отаџбине, већ је била наглашено анти-арпска и анти-државна, и у изведби страних плаћеника из редова НВО «Жене у црном», са очигледном намером омаловажавања и негирања српских жртава…

…И наравно све је то изведено уз благослов и импресивно полицијско обезбеђење «евроунијатске» и уштројене «државе» Србије.

Да зло буде веће, покушај младих српских родољуба из редова «Српског Сабора Заветника» да на миран и демократски начин демонстрирају испред седишта ових озлоглашенх «Сподоба у црном» је брутално спречен од стране јаких полицијских снага, уз образложење присутних полицајаца да страно-плаћеничка НВО «Сподобе у црном» има дефакто статус стране амбасаде у Србији и да су добили наређење да их «заштите» по сваку цену. Све ово наравно говори о правом степену демократије у Србији где се страни плаћеници и стране амбасаде штите «по сваку цену», чак и од неугодних ставова и речи неистомишљеника.

Да не говоримо да само помињање појединаца «србомрзаца» и страноплаћеничких НВО у пежоративном контексту, или само њихово «јавно набрајање» у Србији води у режимску «језиву одмазду», као што смо то видели на примеру новинара Радомира Бате Почуче и родољубивог лидера Ивана Ивановића који су због «ометања мирног сна» осведочених «српских непријатеља» били по кратком поступку процесуирани и смештени у режимске казамате.

Пар дана касније су «волшебно ослобођени». Зли језици помињу мистериозни утицај «спољног фактора»!?

—————————–

Али овај уводни коментар није главни повод овог мог писанија. Оно што ми је пало за око у време непријатељског наступа «Сподоба у црном» на Тргу републике у Београду 26. марта 2014. и у овом кратком периоду након те отворено анти-српске манифестације, јесте био потпуни недостатак било какве реакције наших домаћих и по јавном опредељењу родољубивих НВО, нарочито оних које представљају «Избегла лица- Киднаповане, убијене и нестале Србе са КиМ- Косовских страдалника- Удружења породица, родитеља… несталих» идр.

Отворено гледајући на све ово што се догађало ових дана, не само са провокативним наступима «Сподоба у црном», већ и других осведочених анти-српских «Сорошких» НВО попут Хуманитарног Фонда Наташе Кандић, или Хелсиншког Одбора Соње Бисерко (која док ужива гостопримство Српске државе, јавно ради у интересу неоусташке Хрватске) – било је за очекивати да ће се огласити бар неко од изворних и патриотских Српских НВО.

Кандићка са Сорошем

Наташа Кандић и Џорџ Сорош

…Јер истовремено док се у срцу Српске престонице некажњено одвијају разни анти-српски и морално девијантни „перформанси“ разних страних плаћеника – мајкама погинулих српских ратника и невиних киднапованих младића и девојака се брутално спречава посета гробовима, богомољама и стратиштима на делу Српске државе под непријатељском НАТО и шиптарско-терористичком окупацијом!?

Наравно, уштројена и «теледиригована» из западних амбасада, Српска држава ништа не чини по том питању, али је зато било за очекивати да ће се бар огласити неко од горе побројаних удружења српских страдалника (углавном са Косова и Метохије). Та удружења имају солидну унутрашњу организацију, логистику и примају редовна средства из буџета Србије за своје деловање.

http://www.kirs.gov.rs/articles/javpozns.php?type1=55&lang=SER&date=0
Решење Бр.553-180/9, 26.03.2014
1,350,000
340,000
—————————-
Решење Бр. 553-536/4, 18.09.2012
940,000
379,668
310,000
————————
Решење Бр.553-407/9, 27.09.2012
112,000
—————————
Решење Бр.553-35/4, 20.02.2013
1,600,000
600,000
600,000
400,000
—————————-
Решење Бр.553-180/2, 19.02.2014
1,350,000
340,000
500,000
340,000
400,000
————————————–
Од септембра 2012 до марта 2014 исплаћено 9.561.668 РСД (око 82.400 евра)

Мој увид у податке који су јавно доступни на сајту Владе Србије је резултирао документованим чињеницама да су та удружења само у периоду између септембра 2012. и марта 2014. из државног буџета примила суму од 9.561.668 динара. Наравно, пишући ово никако не желим да «критикујем» тај новчани износ. Лично сматрам да је та сума исувише скромна, и док никакав новац не може да надокнади изгубљену децу, очеве, синове, кћери… ипак адекватна материјална компензација може значајно да помогне и ублажи свакодневне животне тегобе преживелих чланова породица наших косметских мученика и младих српских хероја, који су несебично дали своје животе за отаџбину, и они такву компензацију свакако заслужују…

——————————

Ипак, моја дилема овде јесте – да ли је управо тај скромни новац који се уплаћује редовно (као ште се види у приложеним илустрацијама) горњим удружењима, један од разлога за њихово «ћутање».

… Можда су «брутално уцењени» од стране про-западних режимских институција, у стилу «Не таласајте, гледајте своја посла, и за вас ће бити пара» !?

Одговор на то питање могу једино да нам дају они сами – Очекујем да ће се овим поводом огласити бар господа Цуцић и Одаловић који су на челу поменутих удружења…

У овим временима када нам «спољни и унутрашњи окупатори» разарају отаџбину на све могуће начине, не сме да буде неопредељених и неутралних међу Србима који себе сматрају родољубима. Наш народ има једну изреку за такво (не)деловање – «Ћутање је одобравање»!

Искрено се надам се да то није случај овде…

 

Написао Миодраг Новаковић

 

 ПРИЛОЗИ:

ПРАВО ЛИЦЕ „ЖЕНА У ЦРНОМ“- НАПАД НА УСТАВНИ ПОРЕДАК СРБИЈЕ (ЈАВНО ПРИЗНАЊЕ ИЛЕГАЛНЕ ШИПТАРСКЕ ДРЖАВЕ У ЦЕНТРУ СРПСКЕ ПРЕСТОНИЦЕ) И ЈАВНИ ДОПРИНОС ФАЛСИФИКОВАЊУ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ…

snp-nasi-zeneucrnom

ОСВЕДОЧЕНИ „СРБОМРЗАЦ“ НАТАША КАНДИЋ, ПОТПУНО НЕИСПРОВОЦИРАНА ШАМАРА СРПСКОГ СТАРЦА СА КОСМЕТА:

ДРУГИ ОСВЕДОЧЕНИ „СРБОМРЗАЦ“ СОЊА БИСЕРКО У ОДБРАНИ И НЕГИРАЊУ ХРВАТСКИХ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА:

biserko

БИСЕРКО ПРИМА „НЕОУСТАШКО ОДЛИКОВАЊЕ“ ЗА СВОЈЕ ЗАСЛУГЕ ЗА ХРВАТСКУ ДРЖАВУ !?

———————————

КОПИЈЕ УПЛАТА УДРУЖЕЊИМА НЕСТАЛИХ, УБИЈЕНИХ И КИДНАПОВАНИХ ГРАЂАНА И ВОЈНИКА СРБИЈЕ, ИЗ ДРЖАВНОГ БУЏЕТА:

Advertisements

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: