8 коментара

ПОЗНАТИМА И НЕПОЗНАТИМА СА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА: НЕ ДОДАЈТЕ СО НА РАНУ СТРАДАЛНИЦИМА …


Овај текст је првобитно заживео у форми „фејсбук статуса“ на мом профилу, као реакција на неодговорно или злонамерно „мешетарање“ на тој и другим интернет друштвеним мрежама (поводом наше тренутне националне трагедије- „потопа Србије“) од стране многих неупућених или наивних корисника… Али и многих, веома добро упућених- али злонамерних, којима је циљ да изазивају страх, панику и очај, код  већ ионако сувише унесрећених жртава „мега-катастрофе“, која је задесила Србију ових дана. Пошто верујем да ће овај садржај бити интересантан и широј јавности, објављујем га овде у оригиналу. Напомена: Ширење проверених и корисних информација, као и документовано (конкретним чињеницама поткрепљено) раскринкавање свих режимских афера у вези ове катастрофе, свакако подржавам, на „друштвеним мрежама“, и наравно на овом сајту… Аутор и ФБР оснивач, М. Новаковић

***

ЛИЧНИ СТАВ: МОЈИМ ПРИЈАТЕЉИМА И ПОЗНАНИЦИМА СА „ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА“….

20 мај 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

М Новаковић

Ових дана је нашу отаџбину погодила временска катастрофа библијских размера, незабележена у модерној Српској историји… У сличним историјским околностима наш народ је увек смогао снаге, да кроз самопожртвовање и слогу, али пре свега повратком својој вери и традицији- из таквих тешкоћа изађе оснажен и обновљен, у сваком погледу. Сви ми имамо прилике ових дана да видимо на делу баш такву солидарност, несебичност и пожртвованост, не само од стране одговорних српских домаћина, већ и наше храбре и пожртвоване омладине. Желим овде да укажем на те позитивне примере, и да Вас замолим да се на такве примере и фокусирате и њима водите у Вашим „социјалним интеракцијама“.

Нама је сада, више него икада пре, преко потребна позитивна енергија и непоколебљива вера у Васкрс Србије. Зато бих замолио све оне који прате мој ауторски и аматерски медијски рад, да се фокусирају у том правцу, и да не одмажу (већина несвесно) у овој ситуацији- ширећи полуистине, или вешто прикривене дезинформације- а таквих је ових дана много у оптицају.

Поред оних који у најбољој намери (али брзоплето и наивно) преносе непроверене гласине, такве информације нам вешто потурају и наши „дежурни непријатељи“, углавном тајне службе „предаторских суседа“ Србије, и наравно крупних играча из редова земаља које су пре непуних четврт века водиле агресивни и атроцијски рат против Србије.

Њима је наравно у интересу, ослабљена и подељена Србија, која би потом постала лак плен њихових територијалних и политичких аспирација… Сигурно је да водећу улогу у таквом деловању, поред западних, имају: хрватска, албанска и бошњачка, обавештајна мрежа (чији пипци се наравно простиру и на овој друштвеној мрежи)…

Зато Вас поново молим да не прихватате све „информације“ са ове, и других друштвених мрежа, „здраво за готово“ (нарочито не оне из којих се јасно не види извор информације и прецизни подаци о локацији и наводним жртвама- наравно уз могућност верификације директним контактом, бар са особом која је непосредни извор)…

——————————————
Такође, порука мојим пријатељима који ову, и друге друштвене мреже користе за своје политичко (или медијско) опозиционо деловање...

…Вас бих замолио- да без обзира што (верујем) делимо готово идентичне ставове и „осећања“ према издајничком режиму који се п(р)одао Западним интересима, ову незабележену катастрофу која је погодила нашу отаџбину, и о чијим ћемо страховитим размерама, нажалост тек сазнати нешто више у наредним седмицама (и месецима) пред нама- не (зло)употребљавате у политичке (или медијске) сврхе, како то ових дана безочно чине неки челници из редова владајућег режима.

Разлог зашто вам упућујем овај апел, је веома једноставан- без обзира ко (и какви) су данас на челу Србије, они су на челу пирамиде организованог државног напора (у који су укључене хиљаде грађана волонтера- родољуба), и „торпедовање“ њихових напора (овде говорим о целој државној организацији) може да има погубне последице, не само по напоре на санацији Србије, већ и по (још увек угрожене поплавама) животе хиљада грађана.
Наравно да на режимске очигледне пропусте треба указати и јавно медијски, али треба понудити и конструктивна решења- док би (наш) медијски фокус требао да буде на позитивним примерима...

…Као што су наш народ и омладина ових дана показали способност да се уједине (без обзира на могуће идеолошке разлике) у својим напорима- у спашавању живота и имовине угрожених породица- верујем да је код политичких лидера, активиста и медијских радника, још већа одговорност (и обавеза) да данас закопају „ратне секире“, и у овим „библијским (не)временима, посвете сву своју енергију спасу Србије.

Данас се Србија брани пре свега на насипима, али и организовањем свих других хуманитарних напора, и у ту сврху треба превасходно користити ову, и друге, друштвене интернет мреже.
——————–

Одбранимо и обновимо Србију, Спасимо што више можемо живота и имовине угрожених људи… па се тек онда обрачунавајмо са „издајницима из наших редова“.

Све друго, историја и наш народ, нам неће опростити...


———————————————————
ФБР уредник и аутор М. Новаковић
На „Фејсу“, 20 маја 2014…

Advertisements

8 comments on “ПОЗНАТИМА И НЕПОЗНАТИМА СА ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА: НЕ ДОДАЈТЕ СО НА РАНУ СТРАДАЛНИЦИМА …

 1. Поштовање, Господине Новаковићу. Иако ја нисам идеалиста, јесам потајно и понекад маштар, па ми је схватање идеализма веома блиско. Морам признати да сте веома интелигентан човек, али ме не оставља утисак, читајући овај ваш текст, да сте помало напети и не-убедљиви. Која вас је мука натерала да нам се обратите? Да ли стварно тако снажно делују коментатори(гле чуда), па се организатори одбране Србије осећају торпедовани, а то може, по вашим речима, кобно да се заврши по Србију???
  Где то коментатори имају тако значајан утицај?
  У влади?
  Шта се то, пре овог потопа, није десило катастрофално по Србију, али сада, ето, може да се деси?
  Шта да се деси катастрофално, што већ није?
  На страну порука да треба „спашавати што се спасити може“, кад сам ја дубоко убеђен да се не може ништа спасити торпедовањем једне бране и уништења мање корисног насеља и људи, да би се спасило неко друго насеље које је у опасности исто због бране. Или можда грешим?
  Ко је тај да бира шта сме умрети, а шта не сме?
  Ипак, насупрот мојем убеђењу, тај ми је део јасан и јесте базиран на економско-политичком интересу Србије, иако је немилосрдан.
  Али шта са тим „Србија се данас брани на насипима“ имају везе они са врха пирамиде?
  Јесте ли слушали људе кад причају где су послати након јављања као добровољци и да су се смрзавали и киснули целу ноћ без икаквих алатки, а још мање су имали „место“ где ће да волонтирају?
  Зар је то тај врх пирамиде одлучио?
  Послао их у недођију и мрак.
  Није врх помогао, него народ.
  Колико ја видим, њих ће тек погодити поплава.
  Сигурно не због коментатора, јер коментатори нису ни потопили Србију, нити је одбранили својим коментарима, нити претстављају икакву силу или претњу.
  Обратили сте се погрешном делу коментатора у јавним гласилима. Заборавили сте оне који се сликају, причају, осмехују, оне који се налазе на врху пирамиде за одбрану Србије на насипима, оне чија пирамида уопште не постоји. Они су седели на врху тела народа и пре и сада седе и зову данас себе врх пирамиде.
  Нема пирамиде. Сабили су је у земљу. Само они вире изнад.
  Њима се обратите, осим ако ово ваше обраћање није неки „узгредни“ савет који сте добили са врха пирамиде.
  Ја вам не замерам, само желим да вам кажем – 99% коментатора, (а доста их је још мокро од радова на насипима), неће хтети да прогутају ово ваше обраћање.
  Да поновим – не кривим вас уопште.
  Уопште нисам писао овај коментар да би други коментатори читали како сам ја „паметан“. Мени је сасвим довољно да га ви прочитате. Вама је упућено.

  • Господине „Није јавни коментар“, слажем се са вама у готово свему изреченом- осим што мислим да прецењујете моју интелигенцију. Могао бих опширно да одговорим на ваш мудро срочени „није коментар“, али сматрам да за то нема потребе, зато ћу бити релативно „кратак“. У свом горњем „коментару“ сам (надам се) био довољно јасан и разумљив за већину читалаца…

   Мој текст је иначе на Фејсбуку доста добро прихваћен и „схваћен“, јер и јесте настао као реакција на све оно што се дешава ових дана на тој друштвеној мрежи, и већина оних који су га тамо прочитали, разумеју веома добро о чему причам…

   У свом тексту (нарочито у уводном коментару) сам направио јасну дистинкцију између српске државе- и „политичког режима“, који је тренутно на челу наше државе. Они који прате моје ауторско деловање последњих година, знају веома добро какво мишљење имам о овом (и претходним) издајничком режиму. И једина „мука која ме натерала“ (како ви кажете) да објавим овај чланак јесу јавни (али готово искључиво анонимни) позиви да се „торпедира“ рад државне структуре на одбрани од поплава- под тим мислим пре свега на организовани напор наше војске, полиције, специјализованих државних спасилачких и других служби, које у овом тренутку спашавају људе и материјална добра.

   Ако се сећате, пре неколико година режимски спонзорисане хомосексуалне параде у центру Београда- тада је један од педера на челу те поворке срама, носио јасно истакнуту паролу „Смрт држави“… И тада су сви српски родољуби устали у одбрану српске државе, као што уосталом то чинимо свих ових година бранећи српску државу на Косову. Дакле, тада смо могли јасно да направимо дистинкцију измеђе наше државе и издајничког „пирамидалног врха“ !?

   Не слажем се са вашом сугестијом да „пирамида организованог државног спасилачког напора“ не постоји, и да се свела само на режимски врх те пирамиде, али се слажем да она јесте на веома климавим темељима, и да свакако треба срамни и издајнички врх пирамиде уклонити са власти, јер што дуже о(п)стају, све нам више штете наносе- али сам категорично против тога да се то ради у тренутку када се таласи нових поплава крећу ка Србији, и да се у ту сврху игра на емоције (и гнев) унесрећених људи, нарочито из комфорне „фотељашке“ позиције анонимних „сајбер патриота“. Мислим да се у овом пасусу садржи одговор на вашу „добронамерну сугестију“ да је ово текст настао као резултат „узгредног савета који сам добио са врха пирамиде„. Таква „добронамерна сугестија“ од вас г. „Није коментар“ не држи воду, јер увид у садржаје овог портала (чији сам ја власник и оснивач) јасно говори о томе шта ја и други чланови редакције мислимо о том „врху пирамиде“.

   Иначе ваш анонимни коментар би имао много већу тежину да сте се овде потписали својим пуним именом и презименом, овако је тешко направити дистинкцију између вас и оних којима је овај мој ауторски текст био оригинално намењен…

   С дужним поштовањем, ФБР оснивач и аутор М. Новаковић

   • Господине Едитор, и ја се слажем са вама, готово у целости. Али, молим вас, немојте ме сврставати у „анонимне“ сајбер антисрпске ратнике зато што нисам написао Пера Перић или нешто слично. Ја нисам јуче рођен па да не знам да моје име може да зна свако кога то занима. Бар нам је то јасно свима који понегде нешто напишемо. Ја немам намеру да „ратујем“ против ФБР, нити против иједног листа или фејсбука и твитера. Ја нисам револуционар нити сајбер ратник, нити сам против свога народа, нити имам намеру да „торпедујем“ спасавање српског народа, јер и ја сам тај, из истог тела, из исте пропасти.
    Не знам где сте добили подршку јер се не бавим ни фејсбуком, ни твитером. То су сајтови за нешто друго, а не за оно за чега их употребљавају људи који то раде из неких својих убеђења, већином помало искривљених, и ја га можда, и не знајући користим преко вашег сајта, али никако као неки фејсбуковац.
    Није то важно, али јесте нешто друго, а ви ако се осетите прозваним, одговорите, иако сам вам већ рекао да неверујем у ваш одједном пробуђени и чудни осећај одговорности и моћи( што нажалост немамо ни ви ни ја) –
    Зашто, како , откуд то и због чега ти моћни сајбер анти-српски ратници нису до сада ни један једини пут, никад у своме постојању, низашта и ни за кога успели да торпедују било какве одлуке српске власти, нису могли да спрече гурање у мрак КиМ трагедије, о којој се више готово и не пише баш у тим истим новинама врха пирамиде, зашто нису успели да пробију мрак у медијима око КиМ, зашто нису могли да спрече пропаст српске привреде, а на првом месту српског сељака, зашто нису могли да торпедују СПП са ЕУ, који нас из дана у дан торпедује и као народ и као државу, зашто нису успели да спрече вешто манипулисање српском јавношћу када је почело, малте не сваких 6 месеци, пљување по српским рибама које су у водама србије, него су те рибе одједном добиле црве и више нису имале прођу на пијацама, српско млеко које је на кратко било „затровано на смрт“ по српским медијима, српско месо које је одједном проглашено за месо од цркнутих животиња и шта све не још, а све тако искрено и коректно згађено српском потрошачу, да не верујем ни дан данас да је српски народ имао шансе да схвати какву су му намештаљку сместили медији, јер ја као „сајбер ратник“ нисам успео да објавим ни један коментар у вези тога у „утицајним“ српским медијима.
    А сада нам ви потурате снагу „торпедирања“ српског врха пирамиде, а то ће торпедирати напоре никог другог, него баш тог врха, да ослободи српски народ од потопа, који су између осталог врло хаотични, нестручни, а највише закаснели.
    Не видим ни на вашем сајту да пршти од подршке вашем пробуђеном осећају солидарности са врхом пирамиде. Не залазим у то како је тај осећај пробуђен.
    Иначе, има и старих људи, далеких и помало физички не баш искористивих, па је боље да не иду да се гурају и помажу физички, јер могу само сметати и на крају би се и њима морала указати помоћ, а међу такве и ја спадам. Зато ја не спадам у сајбер ратнике, нити сам неко ко само пискара из удобне фотеље, које имам, само не пишем из ње.
    Али вас разумем у потпуности.
    А такође разумем, јер баш толико стар нисам, да ови од данас непожељни коментари неће РАСПАЛИТИ српски настрадали народ, неће умањити напоре српског народа да помогне све што је у његовој моћи, неће торпедовати ништа што је искрено и добро, али неће торпедовати ни „српски“ врх пирамиде.
    Коментари немају тај значај нити снагу, али већина њих указује на болне истине. Слажем се да неки баш и нису коректни, али ни такви коментари неће торпедовати демократски врх српке пирамиде.
    Али им хоће помало сметати, а они баш не могу да живе са сметњама које долазе из њиног народа.
    Једино што су ту моћни је да нешто забране.
    Укину, на пример ФБР, „и тачка“ – како зна да каже врх врха српске пирамиде власти.
    Да вам кажем на крају, ви нисте имали разлога да се забринете због торпедовања помоћи српском народу, јер то нико није ни учинио. Српски народ је устао као један, сви који су могли, док смо ми стари немо посматрали непрекидна појављивања врха пирамиде по медијима, тако да неке таласе поплава нисмо ни видели, јер су ови са својим изјавама и сликама били већа поплава по медијима, него вода која нас дави по нашим градовима и селима.
    Ипак, подржавам ваш рад и ваше деловање, али не морамо да се у свему и баш увек сложимо. Ја нисам желео јавну полемику, јер ја нисам баш неки који то воли, а нисам ни неко коме то треба, нити сам довољно образован за такве наступе и сучељавања.
    А ФБР веома ценим, што значи да ценим и вас, као човека који на овакав начин храбро и са много воље, а мени је јасно – и са много проблема, уређује овај сајт. Надам се да се слажете са таквим ставом.
    Надам се да ћете издржати и да вас неће однети ове мутне воде које нас притискају са свих страна.

    ——————————
    ОДГОВОР „едитора“:
    Хвала вам на отвореној пордшци нашем раду, и овом додатном исцрпном и искреном одговору- Који потпуно разумем и генерално одобравам, без икакве намере да додатно полемишем, јер сам се у претходним текстовима јасно одредио према горњим питањима… Могуће је да овај мој текст испао мало „збуњујићи“ и непрецизан, када се издвоји из „фејсбук контекста“ за који је иначе оригинално и написан, и за то се извињавам, и вама и другим читаоцима који евентуално деле ваше ставове… Ваш срдачно, М. Новаковић

   • A dokle cete vi gajiti Rodoverce ovde?

 2. Поштовани г. Новаковић, у потпуности подржавам ваше виђење тренутне ситуације и позитиван став према јединству Србског народа у превазилажењу природне(?) катастрофе. Срдачно Вам се захваљујем на овом тексту који потврђује да милосрђе и јединство које је запљуснуло Србију треба да се негује и чува а не да се прља калом рекла-казала. Свако добро и искрени респект. С.Марјановић

 3. Заиста политичко-људски одговор и закључак. Добио сам политичку шансу да се повучем не поражен, а већ сам помало страховао од вашег одговора, али то није више важно. Подршка ФБР-у.
  Него, нисам знао да сте толико омиљени на неким местима, а осетио сам баш од мојих блиских. Данас су ми поново скували кафу, после бојкота од 24 сата. Није да се нису слагали самном, али…ето, оста ја без кафе цео дан. Мало прате моја реаговања, али подоста и ФБР, иако сам ја тек пре валда месец дана пронашао ваш сајт.
  Људски – Хвала.

 4. Pretvarati se da je Srbija slobodna drzava i time podsticati obmanu da vlast (u zadnjih 14 godina) radi u narodnom interesu, samo ide u prilog sadasnjoj okupaciji koja ukljucuje neprekidnoi masovno dezinformisanje i smucivanje stanovnistva.

  • Свака част, громе.
   Треба непрекидно понављати и будити овај народ, кога су српске власти и српски медији вођени сигурном руком ЦНН-а, Алгемајне Цајтунга и осталих западних власника српских медија, једноставно анестезирали. Наш народ је успаван. Нисмо више свесни да смо окупирани и властима је врло лако да нас гурну на ветрењаче, сакривајући стварност. Ништа нема од неког опоравка, све док народ не схвати да мора да се бори. Нема два начина за ту борбу, нажалост. Никад није ни било.

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: