7 коментара

Москва НовоРуским сузама не верује- Или Путинова последња партија шаха !?


Можда из комфора хладног Кремаљског дворца, северо-исток Европе изгледа као једна велика шаховска табла, на којој „западно-источни“ (црно-бели) веле-мајстори вуку добро промишљене и споре потезе- Али из подрумских склоништа Славјанска и Краматорска то сигурно није случај.

Из перспективе опкољених, израњављених и престрашених руских цивила, пре свега жена и деце, та шаховска табла изгледа као крваво поље смрти, на коме они представљају унапред жртвоване пионе…

***

Москва НовоРуским сузама не верује- Или Путинова последња партија шаха !?

17 јун 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

 

ОВИХ ДАНА СЕ ОДЛУЧУЈЕ И ПУТИНОВА СУДБИНА, САМО ОН ТО ИЗГЛЕДА „НЕ ЗНА“…

 d0bcd0bed0bbd0b8d182d0b2d0b0-d0bdd0b0d180d0bed0b4d0b0-d183-d183d0bad180d0b0d198d0b8d0bdd0b8

Можда из комфора хладног Кремаљског дворца, северо-исток Европе изгледа као једна велика шаховска табла, на којој „западно-источни“ (црно-бели) веле-мајстори вуку добро промишљене и споре потезе- Али из подрумских склоништа Славјанска и Краматорска то сигурно није случај.

Из перспективе опкољених, израњављених и престрашених руских цивила, пре свега жена и деце, та шаховска табла изгледа као крваво поље смрти, на коме они представљају унапред жртвоване пионе…

Широм НовоРусије (Луганска, Доњецка…) цивили сада више не гину у десетинама дневно, већ у стотинама. Распомамљена Кијевска фашистичка хунта и њене плаћенићке фаланге, туку руски народ свим недозвољеним средствима (које Женевска конвенција изричито брани) нарочито, и са нескривеним апетитом, их користе против цивилних урбаних подручја.

Украјински фашисти управо то и раде- туку (про)руске градове и села из авиона, ракетних система, хаубица и тешких топова, минобацача, тенкова,спаљују их живе фосфорним бомбама и напалмом, касапе касетним бомбама- а када им се укаже прилика и стрељају их на гомили, или кољу сваког ко им падне под нож…

————–

Крвава епопеја источно-украјинског народа, чија је највећа „кривица“ то што говоре руски и не воле нацизам (који је себе против-уставно устоличио у Кијеву, уз свесрдну Западну помоћ) траје већ месецима. Толико дуго траје и нада тог поносног и срчаног народа, који упире свој поглед ка „Мајци Русији“, да ће се она одазвати и испунити своју свету дужност, помоћи им на једини могући начин, и примити их у своје окриље…

…Али та помоћ не стиже, Кремљ и даље мудро ћути, Владимир Владимирович Путин још увек пиљи у велику шаховску таблу, неспреман или невољан, да повуче прави потез. За то време његове „ситне фигуре“ падају једна за другом- а кад попадају „ситне“ онда ће неминовно доћи на ред и „крупније“. Не верујем да Владимир то не зна!?

Сада се више не поставља питање да ли ће Владимир својом шаховском „статиком“, или безазленим рокадама, обезбедити победу, или евентуалну пат позицију. Сада је све више очигледно да таква тактика може да доведе до пада његовог Краљ(а)евства.

Јер ако падне НовоРусија, готово је сигурно, пашће и Русија…

—————–

…Исто тако као што је, не тако давно, падом Книнске крајине отпочео и пад Србије, а падом Косова Србија ће дефакто престати и да постоји- у игри је сада готово идентичан сценарио за Русију. Уосталом већина руских стратега се одавно сложила да је Југославија (читај Србија) била пробни балон за Русију.

Сада је тај пробни балон замењен нечим много озбиљнијим, и убитачнијим.

Ако „кијевски крвави мајдан“ ових дана успешно заокружи свој марш смрти на исток, онда убрзо након њега следи и „московски мајдан“. Свима је јасно да је то, сада већ отворена и потпуно јавна, Западна агенда, уосталом врховни командат НАТО је јуче пред светским медијима званично „унапредио“ Русију- из статуса „партнера“ у статус „непријатеља“…

…Једино ће „московски мајдан“ (по писцу ових редова) у мултиетничкој и мултиконфесионалној Русији бити много крвавији, а гнев народа опијеног култом личности (након западно индуцираног „трежњења“) биће стравичнији, и вероватно прави мачји кашаљ у односу на гнев кијевских про-западних комформиста према несрећном Јануковичу.

Јанукович није имао харизму, и око њега није постојао „култ личности“- а из историје знамо да народ најтеже опрашта (не)чињење својим „култним лидерима“, тако да ће и гнев руског народа према „култном“ Путину у тренутку када на шаховској табли попадају све беле (руске) фигуре, бити неупоредиво већи…

—————-

…Дакле, Владимире Владимировичу Путине, време је или да повучеш прави и одлучан потез, и сачуваш свој НовоРуски народ од страшне катастрофе, у виду геноцида и комплетног етничког чишћења- или да сам обориш своје преостале „крупне шаховске фигуре“, и замолиш непријатеља да се смилује твом народу.

Али пошто су нама Србима и вама Русима ти непријатељи одувек били заједнички, извесно је какву „милост“ од њих можемо да очекујемо. (Ново)Руски народ источне Украјине је сигурно заслужио безусловну војну и материјалну помоћ Мајке Русије, не само својим херојством и вековном стражом на бедему према „Ватиканској Европи“, већ и због тога, што су од самог почетка „кијевског крвавог мајдана“ били охрабривани из Москве да устану у одбрану своје слободе и својих права.

Москва зато сада нема право да им окрене леђа…

—–

Можда ће ми неки и замерити овакав тон према Владимиру Владимировичу Путину, чији лик и дело и даље изузетно поштујем, али га у последње време све теже разумем.

Зато сам сматрао да треба да јавно „изрекнем“ оно што је многима на уму.

Искрено се надам да ће ме наредни дани демантовати, и да ће величанствени Путин своје противнике матирати једним врхунским шаховским потезом а свој Ново-Руски народ спасити погубне судбине, али док се то не деси, задржавам право да будем скептик, па макар био проглашен и за „јеретика“!?

Ја ето рекох, и искупих своју душу…

 

Написао Миодраг Новаковић

————————————————–

НАПОМЕНА АУТОРА: Овај мој коментар је настао као (не)посредна реакција на текст у прилогу:

Ово је геноцид и етничка чистка! – Игор Стрелков затражио војну помоћ Русије

w590

 

4 Votes

Порошенко најавио наставак рата, Стрелков затражио војну помоћ Русије 17.06.2014. 00:20 Факти КИЈЕВСКА ХУНТА НУДИ РУСКИМ УСТАНИЦИМА: КАПИТУЛАЦИЈУ И – КОРИДОР КОЈИМ БИ ТРАЈНО НАПУСТИЛИ УКРАЈИНУ Украјински авиони ноћас ракетирају предграђе Горловке, […]

 

7 comments on “Москва НовоРуским сузама не верује- Или Путинова последња партија шаха !?

  1. Сви осећамо исто то, Господине Новаковићу. Све нас подилази језа, сваким даном све већа и све болнија. Бојим се да је ствар много тежа од онога што ми знамо. Не бих желео даље. Немам ни воље ни снаге. Американци се не повлаче ни на 15000 км од своје куће, а Путин тактизира на 500 км и повлачи војску. Нешто велико није у реду тамо.

  2. Подржавам у целости!

  3. VLADIMIRE VLADIMIROVIĆU PUTIN VI VIŠE NISTE U PRILICI DA BIRATE IZMEĐU RATA I MIRA.
    NATO je Rusiji nedvosmisleno objavio rat. Putin se pravi da tu vest nije čuo jer rat protiv Rusije se trenutno vodi na bivšoj teritoriji Sovjetskog saveza u nekada bratskoj republici Ukrajini, ili da se vratimo malo u prošlost, rat se vodi na tlu prve pravoslavne Rusije . Počeo je napadom na Rusko pravoslavlje , na Pečarsku Lavru, na sveslkovensko pravoslavlje..Napad na Rusiju je počeo preko Ukrajine, one „galicijsko fašističke divizije iz 1941.“, Nazovi te ih kako hoćete „desni sektor“, novi fašistički svetski poredak, američki hegemonizam, evoatlanski satanizam,Pošast koja dolazi sa Zapada se izjasnila preko svojih portparola Karla Bilta, Rasmunsena, Hilari Klinton, Dozefa Bajdena, DŽona Kerija i novog malog Hitlera Huseina Baraka Obame. Izgleda da Vladimir Vladimirovič Putin nije ozbiljno razumeo njihovu poruku „Komuinizam je gotov na redu je Rusija (rusko pravoslavlje.) Za Zapadne satrape u jugoistočnoj Ukrajini ukrajinska hunta ne sprovodi genocid na svojim narodom ruske nacionalnosti. Spaljivanje živih Rusa u Odesi nije bio zločin već kolateralna šteta. Putin nema prava da brani ugrožen , obespravljen i masakriran svoj narod u Ukrajini. Marhgaret Tačer je svojevremeno uništila argetinski ratnu mornarici zbog 50 svojih farmera na Foklanskim (Malvinskim) ostrvima nadomak argentiske granice. Dok Putin okleva, ili zazire od istopljene moći Amerike, Rashodovani NATO ponovo diže glavu i na svojoj ratnoj mapi precrtava Moskvu, Petrograd, a pre svih, čini se i Minsk. Na stotine mrtvih, ranjenih i izbeglih Rusa iz Ukrajine Putinu nisu dovoljna opomena da Srpski scenario besprekorno finkcioniše i da će Ukrajinsko – Ruski epilog biti isti kao i Srpsko- hrvatsko. bosanski a potom i kosovski. Ako Rusija hitno ne preduzme odlučnije korake i ne polomi zube nadolazećem evoatlanskom fašizmu Rusa neće biti dovoljno da nasele jednu guberniju kao što Srba neće biti ni za pod jednu šljivu.Rusija ne bi da plati cenu „izolacije“ koja je danas mnogo manja od one koju će plaćati novom fašističkom okupatoru. Zato braćo Rusi probudite ruskog medveda zima je davno prošla, Napoleon i Hitler ponovo jašu na Moskvu. Vladimire Vladimiroviču Putin velikog hazjajina DŽugašvilija je kašnjenje od nekoliko meseci koštalo 17 miliona ruskih života, nemojte dozvoliti da vam se njegova greška ponovi nestankom ruskog naroda sa geografske karte sveta. Ponekad nije loše poslušati savet Kutuzova.Vi više nemate vremena za mirotvorne razgovore sa ukrajinskim zločincima, neonacistima i anglosaksonskim fašistima koji su vam javno zapretili uništenjem. Kauboji bi prvi da potegnu. Pokažite im da ste brži, bolji i odlučniji. Mani te se časnih dvoboja, Ne činite čast belosvetskim hohštaplerima Devenportu, Biltu, Barozu , kameronu, Bajdenu, Rasmunsenu, i Obami i ostaloj fašističkoj zapadnoj menažeriji. Spašavajte Rusiju i pravoslavlje poslednju oazu hristoljubivog čovečanstva.

  4. Изгледа да се Путин понаша као Милошевић деведесетих. Крени, стани и на крају све предај. Ово у НовоРусији све више личи на дешавње у Крајини, једина разлика је што је из Крајине протерано око 250000 Срба Православаца, а из НовоРусије то ће бити милионски бројеви. Надам се да се ипак то неће десити, јер после тога долази и крај Русије, као што је пад Крајине довео до краја Србије!

  5. Pa mora se reći istina, bez obzira koliko nas to dovodi do očaja… Putin je izdao Rusiju! Putin je izdajom Malorusije, u konačnosti izdao Rusiju i ovu izdaju će Rusija u ne tako daljnjoj budućnosti platiti milionima žrtava! Putin je prodao Ruse u Malorusiji na isti način kako je sloba svojevremeno prodao Krajišnike i daće Bog, platiće za tu izdaju punu cenu, koju je i ono pijano đubre od cobeta platio. Srbija je ostala u potpunim ruševinama, što fizičkim, što moralnim samo zbog samovolje jedne pijane budaletine, koja je sebi preotela božanska ovlašćenja! Ovih dana Lukašenko javno pokazuje, ko se i kako igrao našim sudbinama skraja 90-tih i tvrdim da se Putin ponaša na isti način kao i sloba! Rusija mora podhitno da se obračuna sa putinom i njegovim neoliberalnim okruženjem po kratkom postupku, jer vrlo brzo će rat preći njene granice (pošto su Novorusijce ostavili na milost i nemilost unijatskim ustašama, nemam nikakve empatije za njih!) i na čelo Rusije postavi beskompromisno rodoljuba, kome će biti podjednako važna svaka ruska glava i koji će zbog pokušaja genocida nad Rusima Novorusije udariti svom silinom u to zmijsko leglo, bez imalo straha od reakcoije vašingtona i brisela i koji će na svaku provokaciju sa sankcijama odgovarati bez milosti, konfiskacijom celokupne imovuine svih zapadnih država, zavrtanjem gasno-naftne slavine momentalno, dok ne kapituliraju u potpunosti, vojnim istrebljenjem onog što se danas kolokvijalno naziva nacističkim leglom zapadne ukrajine (uništiti sve uslove života, bez okupacije, potpuna devastacija tog prostora) i na svaku provokaciju sa zapada slati strateške podmornice na bojeve položaje! Rusija mora da ima Državnika, a ne zapadnu slinu, što se ispostavilo da putin jeste i mora dase ponaša u skladu sa tim… pa ako neko hoće termonuklearni obračun, neka nešto pokuša! Rusija mora da prestane da savija kičmu, da ne bi bilo globalnog nuklearnog obračuna, jer jenkiji moraju da ustuknu! Moraju da ustuknu ili moraju da se suoče sa istrebljenjem! Vrlo je jednostavno, samo treba imati ljudkse i moralne čvrstine da se ovo ponižavanje više ne ponavlja! Kako god… završi li se kljanje Rusa u Novorusiji bez vojnog udara Putinovog, za mene više ne postoje! Neka se nose u pakao! Jer znali su nama da drže lekcije iz patriotizma, da nas prozivaju za kukavičluk, ali mi smo im se bar suprotstavljali skoro deceniju, a oni? Bedni puzavci…

  6. Putin cuti ali ne mudro

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: