2 коментара

ЕСКАЛАЦИЈА КОНФЛИКТА У УКРАЈИНИ- ДОК ГУБИ НА ИСТОКУ, КИЈЕВ ПЛАНИРА РАТ СА РУСИЈОМ !? (фбр анализа)


Ситуација на истоку Украјине поприма нове размере и очигледно улази у завршну фазу. Према последњим извештајима је такође очигледно да „фашистичкој солдатески“ из Кијева на фронту иде доста лоше. Дешавања указују на то да је Кијев спреман да „компензује“ своју војну немоћ на истоку очајничком ескалацијом конфликта, која лако може да укључи и неиспровоцирани напад на, сада стратешки део руске државне територије, Кримско полуострво!?

***

ДРАМАТИЧНА ЕСКАЛАЦИЈА КОНФЛИКТА У УКРАЈИНИ- УПРКОС ВЕЛИКИМ ГУБИЦИМА НА ИСТОКУ, КИЈЕВ ГОМИЛА ТРУПЕ ЗА КОНФРОНТАЦИЈУ СА РУСИЈОМ У КРИМСКОМ ТЕАТРУ !?

11 јул 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

———————–

ДОБРО И ЗЛО

Ситуација на истоку Украјине поприма нове размере и очигледно улази у завршну фазу. Према последњим извештајима је такође очигледно да „фашистичкој солдатески“ из Кијева на фронту иде доста лоше. Дешавања указују на то да је Кијев спреман да „компензује“ своју војну немоћ на истоку очајничком ескалацијом конфликта, која лако може да укључи и неиспровоцирани напад на, сада стратешки део руске државне територије, Кримско полуострво!?

…Вероватно у нади да ће то присилити њихове западне покровитеље да се активно умешју у сукоб. Лавров је јуче оштро упозорио да би евентуални напад кијевске хунте на Крим имао „тешке последице“ по Кијев.

За разлику од НовоРуског дела Украјине који је препуштен „сам себи“ да се избори са техничко супериорнијом фашистичком хунтом из Кијева, и да „опстане или нестане“- прича са Кримом је много другачија. Ово полуострво које је недавно враћено у руски посед је данас највећа руска војна поморска база, од највећег стратешког интереса за РФ, и сваки напад на ту територију ће засигурно бити суочен са адекватном руском војном одмаздом.

——————–

Данашњи догађаји у Украјини су се одвијали следећим редоследом…

10:39- У току преподнева Кијевска хунта је признала да су у последња 24 сата на новоруском ратишту изгубили 3 војника, док су 12 рањена (двојица у критичном стању). Они су се нашли изложени све прецизнијој минобацачкој ватри новоруске Самоодбране код села Дјакова и села Стараја Краснјасанка у Луганск региону- и код села Мариновка у Доњецк региону.

11:24- „Крим Информ“ јавља да украјинске трупе на самој граници са РФ, на потезу Иштмус- Чонгар превлаке која повезује Кримско полуострво са украјинским копном, изграђују ланац ровова и утврђења по дубини, и у размаку од 100 до 200 метара, На те позиције пребацују људство и технику. Осмотрено је присуство неколико Т-64 тенка, пет пешадијских транспортера и други оклопних возила, уз увећано присуство украјиниски минобацачких посада и пешадијских трупа.

11:54- У међувремену Кијев је наставио редовне артиљеријске нападе на руске пограничне пунктове у Ростов региону, што је присилило руске власти да у том региону затворе три главна „моторизована“ гранична прелаза, како је данас изјавио представник руске граничне службе Василиј Малајев. Према његовим речима- са пограничних прелаза Доњецк, Гуково и Новошкатинск су евакуисани руски цариници и друга администрација, док су на њима, у практично борбеним условима, остали руски граничари који ће наставити да помажу избеглицама из Украјине који се одлуче да под условима опасности по живот, пређу у РФ. И у овом случају је руско министарство иностраних послова упозорило Украјину на могуће консеквенце оружаних напада на руску територију!? У међувремену је руски државни Истражни комитет отворио кривичну истрагу по питању ових инцидената.

12:25- У Луганску је аутобус пун рудара који су ишли на посао у рудник „Червонопартизанскаја“ погођен (у 06:40 по московском времену) са више артиљеријских пројектила од стране трупа Кијевске хунте. Неколико рудара је убијено, а најмање 16 је рањено.

12:49- У међувремену само у руском Ростовском региону број руских избеглица из Украјине је прешао 26,000, од којих су најмање једна трећина деца, како јавља руско министарство за внредне ситуације. Раније је у шест руских региона објављено ванредно стање због све већег прилива избеглица из Украјине. По проценама руског федералног бироа за избеглице у Русији се тренутно налази скоро пола милиона украјинаца.

13:22- Градско веће Луганска јавља да је у последњих 24 сата од стране трупа Кијевске хунте једно лице убијено и петоро рањено. Као најтежи случај описују ситуацију у дистрикту Шевченко, који се налази у југоисточном делу градског језгра Луганска. На тај део града припадници Кијевске паравојске пуцају на цивилне објекте из свог арсенала (артиљеријског и пешадијског) где поред убијања и рањавања цивила, намерно уништавају и комплетну инфраструктуру (струју и гасовод) овог града.

13:45- Да бесомучну војну офанзиву на новоруске регионе у Украјини прате и субверзивне активности и према самој Руској федерацији сведочи и данашњи инцидент у југоисточном дистрикту Москве, где је руска полиција ухапсила седам младих украјинаца који су били у поседу три комада, за сада неиндетификованог, оружја. Они су кретали ка центру Москве у Фолксваген комбију са украјинским таблицама. Тренутно налазе у руском полицијском истражном притвору.

13:54- Погранични прелаз Гуково у руском Ростовском региону је поново погођен артиљеријском гранатом испаљеном од стране трупа Кијевске хунте. Овај инцидент се десио у четвртак, у 17:30 по московском времену. Граната је погодила кров транспортне станице, направивши рупу у армираном стаклу које покрива зграду. До гранатирања је дошло у моменту када се већа група руских цариника кретала ка транспортној станици ради инспекције. Срећом нико није повређен. Након инцидента руски цариници су евакауисани са овог пункта.

14:14- У међувремену параноидни кијевски режим, поред Русије, на листу непријатеља очигледно ставља и Белорусију. Наиме, према заменику шефа кијевске службе безбедности Јурија Петрињака, украјинске трупе утврђују погранични појас (стратешки мост) са Белорусијом у области нуклеарне електране Ривно. На ту локацију су послали добровољачки батаљон „Горин“. Као разлог за ову меру наводе могуће убацивање саботера из Белорусије у Украјину!?

15:14- У току протеклог дана трупе Кијевске хунте су отворили масивну артиљеријску ватру на више зграда и индустријских комплекса у Луганску. Једна од погођених зграда је и Транспортна станица у центру града, где је погођена и једна од зграда Самоодбране Луганска. Према непотврђеним извештајим троје грађана је убијено а двоје рањено.

15:40- Снаге Самоодбране су данас у близини града Перевалска, у региону Луганска, обориле још један нисколетећи украјински авион– наводи прес центар Републике Луганск.

16:40- Више руских новинара, укључујући репортере Руске Газете се нашло данас на мети украјинске артиљеријске ватре у Луганску, наводи новинар Газете Јури Снегирјов. У време извештавања са локације железничке станице у Луганску, једна граната је пала на само десетак метара од новинара Руске Газете. За веома кратко време ту локацију је погодило између 8 и 10 пројектила. Срећом нико од новинара није страдао у овом инциденту, изјавио је Снегирјов за руску ТВ „Русија 24“.

16:41- У данашњим борбама у селу Зеленопоље у региону Доњецка трупе Кијевске хунте су претрпеле тешке губитке. Ово признање долази од стране представника украјинског министарства унутрашњих послова Зоријана Шкирјака, на данашњој конференцији за штампу његовог министарства. Према његовом признању у сукобима са снагама Самоодбране најмање 30 украјинских војника је убијено, али се он прибојава да је број жртава већи. Истовремено украјинске новинске агенције спомињу цифре о преко 50 мртвих и око 100 рањених војника Кијевске хунте на овој локацији.

16:47- У међувремену морал код (про)руских снага Самоодбране расте. Према наводима шефа одељења за мобилизацију Министарства одбране Републике Доњецк, Павела Губарева, у последњих недељу дана народној војсци се придружило преко хиљаду добровољаца. Он је изјавио да је попуњавање народне војске и даље на добровољној бази, али да ће ти добровољци бити плаћени у (еквивалентном) износу од 500 до 800 америчких долара месечно, ради егзистенцијалне сигурности бораца и чланова њихових породица…

—————

Најновији развој ситуације указује на то- да Москва, ако буде суочена са директном војном агресијом Кијевске хунте на Кримско полуострво, неће имати другог избора, осим да „адекватно одговори“ на ту претњу. Ова ескалација такође указује да на развој догађаја више ни сам Кијев нема знатан утицај, и да се све значајније одлуке доносе у америчком Пентагону и бриселској НАТО команди.

Наравно американци и НАТО неће директно интервенисати на страни острвљене Кијевске фашистичке хунте нити се сукобити војно са руском војном (нуклеарном) супер-силом, али ће се засигурно потрудити да забибере ову ситуацију, са крајњим циљем војног и економског исцрпљивања Руске федерације- очигледно у игри је и унутрашња политичка дестабилизација РФ, и дистракција Кремља од текућих геополитичких тектонских промена на Блиском Истоку…

Миодраг Новаковић

 

——————————————————–

(извор: руске новинске агенције)

Advertisements

2 comments on “ЕСКАЛАЦИЈА КОНФЛИКТА У УКРАЈИНИ- ДОК ГУБИ НА ИСТОКУ, КИЈЕВ ПЛАНИРА РАТ СА РУСИЈОМ !? (фбр анализа)

  1. Од самог почетка НАТО води игру у бившој Украјини.Путиново попуштање ће довести до геноцидних страдања и општег рата. Да је на време помогао руском народу у Ново Русији,сад би Крим и границе РФ биле безбедне,а Укри поражени.

  2. У РУСИЈИ НЕМА ПОЛИТИЧКЕ ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ,НЕКА СЕ НИКО НЕ ЗАНОСИ..!!!
    БРАЋО РУСИ-САМО СЛОЖНО-СВИ ЗА ЈЕДНОГА ЈЕДАН ЗА СВЕ,А СВИ ЗА ГЕНИЈАЛНОГ ВЛАДИМИРА ПУТИНА ВЕЛИКОГ СТРАТЕГА И ПОЛИТИЧАРА И НЕПРЕВАЗИЂЕНОГ ДИПЛОМАТЕ !!!

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: