1 коментар

Нови уџбеник за средњошколце: „Драга децо, ако вам је тата ловац, онда је он вероватно педер“ !?


*ОНО ШТО БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ МНОГО ВИШЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋУЕ ЗА СВЕ НАС, ЈЕСТЕ НАЈАВА УВОЂЕЊА ОВОГ (ХОМО)СЕКСУАЛНОГ УЏБЕНИКА У СВЕ ШКОЛЕ У СРБИЈИ, И ТО ПО РЕЧИМА ВОЈВОЂАНСКЕ СЕКРЕТАРКЕ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ, МАРИНИКЕ ЧОБАНУ, ЧАК И У ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Секретарка Чобану најављује иницијативу свога секретаријата и Владе Војводине да предмет буде део редовне наставе у свим школама у Србији и по могућству већ за основношколце. Предмет Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу заступљен је тренутно у десет војвођанских школа, односно четрдесет одељења са 1200 ђака.“

ОВДЕ ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ДА СЕ РАДИ О ПЛАНИРАНОМ „ДУХОВНОМ ГЕНОЦИДУ“ НАД НАШИМ НАЈМЛАЂИМ НАРАШТАЈИМА- ДА ЛИ СМО СПРЕМНИ И ТО ДА ДОЗВОЛИМО, КАО ШТО СМО ДОЗВОЛИЛИ НЕСАНКЦИОНИСАНО КОМАДАЊЕ НАШЕ ОТАЏБИНЕ ОД СТРАНЕ ПЕТОКОЛОНАШКОГ РЕЖИМА У БЕОГРАДУ, А СВЕ У ИМЕ ИМАГИНАРНИХ ЕВРОУНИЈСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА !?

…СА ЈЕДНОМ „МАЛОМ РАЗЛИКОМ“, ОВАЈ ПУТ СЕ РАДИ О ВАШОЈ, А НЕ О „НЕКОЈ ТУЂОЈ ДЕЦИ“… *

———————

Скандалозан уџбеник из здравственог васпитања пласира младима изопачене вредности!

Скандалозан уџбеник из здравственог васпитања пласира младима изопачене вредности!

Прва Србија, Фејсбук, СРБски ФБРепортер

Обрада, превод, и коментари: Миодраг Новаковић

———————————-

Пред сам почетка реализације огледног пројекта „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“, Покрајински секретаријат за спорт и омладину издао је приручник „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“ из кога ће 1200 ђака у 40 одељења током школске 2013/14 у десет средњих војвођанских школа (пет гимназија и пет стручних средних школа) имати прилику да уче о свом репродуктивном здрављу.На овом јединственом приручнику радило се неколико месеци, а ауторке су: проф др. Александра Капамаџија, проф сци. Марија Зотовић, доц. Др Снежана Укропина, проф. др Душанка Добановачки и др. Лидиа Туро, за графичко уређење и дизајн целокупног приручника урадила је Дуња Шашић, а илустровала га је Марина Милановић.
———————————————–
——————————————————
Из програма АП Војводине Репродуктивно образовање
Из описа пројекта „о репродуктивном здрављу“ (читај промоцији хомосексуализма) АП Војводине (http://izjzv.org.rs/uploads/images/extra/2023_konkurs_za_edukatore_finalno.pdf ) фбр
———————————————————
——————————-

Овај уџбеник је убачен у наставу преко покрајинских власти, без знања и одобрења републичког министра просвете, надлежних и стручних институција и савета родитеља. Тренутно из њега уче млади из Вршца, Алибунара, Панчева, Новог Сада, Сремских Карловаца, Ирига, Старе Пазове, Зрењанина, Бечеја и Кикинде.

Како портал Прва Србија сазнаје, спорни уџбеник нема одобрење републичког министарства али је и поред тога уведен у наставу у чак десет школа а план је да од следеће школске године све гимназије и стручне школе у покрајини користе ову књигу у настави здравственог васпитања.

Austria-black-vulture1- gay Austrian-Slovenian men

Аустријско-словеначки ловци хомексуалци из 1914- Настраност нам је увек стизала и наметана из Еуропе…

Прочитајте скандалозне цитате из уџбеника „Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу“ и запитајте се има ли покрајинска власт право да, под утицајем ЛГБТ лобија, пласира нашој деци овакве изопачене ставове:

 1. „Планирање породице у ужем смислу: – Право људи да имају жељени број деце (не више од 4)“ (стр. 107)
 2. „Дуготрајним истраживањима и проучавањима дошло се до закључка да је хомосексуалност нормална и позитивна варијација људске сексуалности.“ (стр. 105)
 3. „Нема доказа да родитељи утичу на сексуалну оријентацију деце, јер има примера и хомо и хетеро сексуалне деце из хомо и хетеро сексуалних бракова“ (105. стр)
 4. На питање од када настаје хомосексуалност књига децу подучава: „Да би међу групама људи које су имале заједнички задатак као нпр. ићи у лов, опстао добар однос и циљ био извршен, развила се хомосексуалност с циљем учвршћивања пријатељства, односно боље емоционалне повезаности.“ (стр. 104) Напомена: није наведена ниједна фус нота нити извор одакле се црпи ова чињеница.
 5. Поглавље шта то није нормално у сексу: „Некада су у ово били укључени хомосексуалност и трансвеститизам, али је ово одбачено и сада се сматра да су то варијанте нормалне сексуалне оријентације – идентитета.“ (стр. 93)
 6. Не постоје препоруке ни границе када се може најраније (или када треба најкасније) почети са сексуалним односима“ (стр. 83)
 7. Шта је абортус: „Појам „абортус“ означава прекид трудноће у периоду живота када је беба сувише мала да би била способна за живот у спољној средини (лакша од 500г)“ (стр. 120)
 8. Забраном абортуса се не повећава наталитет и рађање, већ само број криминалних абортуса и њихових компликација“ (стр. 122) – наравно поново без икаквог навода извора истраживања.
 9. Родне улоге се уче. Оне нису урођене или „природне“. Тачније, готово све што могу мушкарци да ураде – могу и жене. И готово све што жене могу да ураде – могу и мушкарци“
 10. Пoродице, заједнице, религије и државе често регулишу и кажњавају понашање које се не подудара са очекивањима која се тичу родних улога. Такве казне могу варирати по обиму: на пример, људи могу: … – Покретати кривичне процесе и злостављати сексуалне раднице …“

У прилогу је слика из књиге …

Хомосексуалност се јавља због бриге за потомство!

Предмет из репродуктивног здравља изучаваће се у гимназијама у Зрењанину и Сремским Карловцима, Гимназији „Исидора Секулић„ у Новом Саду, Гимназији „Урош Предић„ у Панчеву, Гимназији „Бранко Радичевић„ у Старој Пазови. Пројектом су обуваћени и Средњошколски центар „Никола Тесла„ у Вршцу, економско-трговачке школе у Кикинди, Бечеју и Алибунару, као и Средња стручна школа „Борислав Михаиловић Михиз„ из Ирига. Уџбеници у издању ресорног секретаријата су бесплатни, а предаваче су високостручни млади људи, студенти (ово значи да нису квалификовани педагози, већ су бирани по „неком кључу“?) завршне године медицине и психологије.

Извор: Фејсбук

———————

—————————————

КОМЕНТАР ФБР УРЕДНИКА…

ОВАЈ ПРИЛОГ, КАО И ОСТАЛИ НА ДОЊЕМ ЛИНКУ ПОКАЗУЈУ ДА (ХОМО)СЕКСУЛНИ „ПРОЈЕКАТ“ У ФОРМИ УЏБЕНИКА ЗА „ЗДРАВСТВЕНО ВАСПИТАЊЕ О РЕПРОДУКТИВНОМ ЗДРАВЉУ“, (ИН)ДИРЕКТНО ФИНАНСИРА АП ВОЈВОДИНА- АЛИ НИГДЕ НЕ УКАЗУЈУ НА ПРАВИ ИЗВОР СРЕДСТАВА, КОЈА ВЕРОВАТНО ДОЛАЗЕ ИЗ ЕУ, И ПРЕКО НЕКИХ ДРУГИХ (ПРО)ЗАПАДНИХ НВО. ТАКОЂЕ, ОВДЕ ТРЕБА НАГЛАСИТИ ДА АП ВОЈВОДИНА (ПАЈТИЋЕВА ВЛАДА) ЗАКУПЉУЈЕ ЕМИСИЈУ У УДАРНОМ ТЕРМИНУ РТВ, РАДИ ПРОПАГИРАЊА (ХОМО)СЕКСУАЛНОГ УЏБЕНИКА (У ОВОЈ ФАЗИ- САМО) ЗА УЧЕНИКЕ ДРУГОГ РАЗРЕДА СРЕДЊИХ ШКОЛА У ВОЈВОДИНИ.

ДА СЕ ОВДЕ РАДИ О ЗАПАДНОМ СПОНЗОРСТВУ, УПУЋУЈЕ И ПРИЛОЖЕНА ФОТОКОПИЈА ПАСУСА ИЗ ПРОЈЕКТА ПУБЛИКОВАНОГ НА САЈТУ АП ВОЈВОДИНА: „ПРОГРАМ СЕ РЕАЛИЗУЈЕ У СКЛАДУ СА САВРЕМЕНИМ ЕВРОПСКИМ ТЕОРИЈАМА ОБРАЗОВАЊА“.

НИЈЕ ТЕШКО ЗАКЉУЧИТИ ДА СУ АГРЕСИВНА КОМПАЊА ПРОМОЦИЈЕ ХОМОСЕКСУАЛНОСТИ, КРОЗ НАМЕТНУТЕ „ПЕДЕРСКЕ ПАРАДЕ“, (БРАЧНУ) ЛЕГАЛИЗАЦИЈУ „ХОМОСЕКСУАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА“ ДВА ИСТОПОЛНА ЛИЦА, ПРИЗНАВАЊЕ „СТАТУСА МИНОРНЕ ГРУПЕ“ ХОМОСЕКСУАЛЦИМА- И САБСЕКВЕНТНО ОМОГУЋАВАЊЕ ПРИОРИТЕТА ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ (ПО „МИНОРНОМ КЉУЧУ“– НАРАВНО СВЕ ТО ЛЕГАЛИЗОВАНО КРОЗ „НАРОДНУ СКУПШТИНУ“ СРБИЈЕ У ФОРМИ НОВИХ ЗАКОНА, ПРИЛАГОЂЕНИХ ДЕВИЈАНТНОМ ЕУ ЗАКОНОДАВСТВУ, КАКО СЕ ТО ВЕЋ ИНАЧЕ УВЕЛИКО РАДИ НА ЗАПАДУ), НАРОЧИТО У ДРЖАВНИМ И ЈАВНИМ УСТАНОВАМА, ПОПУТ ШКОЛА, ПОЛИЦИЈЕ, ОБДАНИШТА, БОЛНИЦА, ИСЛ.- ДЕО ПЛАНСКОГ И СИСТЕМАТСКОГ ДУХОВНОГ И КУЛТУРНОГ ГЕНОЦИДА НАД ЦЕЛОМ НАЦИЈОМ…

ДАКЛЕ, АКО НАШ НАРОД И ЈАВНОСТ САДА ДОЗВОЛЕ ДА СЕ ОВАКВИ „ПРОЈЕКТИ“ СПРОВЕДУ У ДЕЛО, ТИМЕ ЋЕ СЕ ОТВОРИТИ ВРАТА ЗА ПОСТЕПЕНУ „ХОМОСЕКСУАЛИЗАЦИЈУ“, И ПОСЛЕДИЧНУ ДЕПОПУЛИЗАЦИЈУ (УСЛЕД ДРАСТИЧНОГ ПАДА НАТАЛИТЕТА ЗБОГ УСВАЈАЊА ХОМОСЕКСУАЛНИХ „ВРЕДНОСТИ“ КОД МЛАДИХ, И МАСОВНЕ АПЛИКАЦИЈЕ АБОРТУСА- КАКО ТО СВЕ ОТВОРЕНО ПРОПАГИРА ОВАЈ „УЏБЕНИК“) НАШЕ ДРЖАВЕ- ШТО ВЕРОВАТНО И ЈЕСТЕ ЦИЉ ЕВРОУНИЈСКИХ КОЛОНИЗАТОРА КОЈИ ДАНАС ВЛАДАЈУ СРБИЈОМ У ФОРМИ „ДЕЛЕГИРАНЕ ОКУПАЦИЈЕ“…

…А ТАЈ ЦИЉ (ПО МЕНИ) ЈЕСТЕ ПОСЕДОВАЊЕ „СРБИЈЕ БЕЗ СРБА“ !?

ОНО ШТО БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ МНОГО ВИШЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋУЕ ЗА СВЕ НАС, ЈЕСТЕ НАЈАВА УВОЂЕЊА ОВОГ (ХОМО)СЕКСУАЛНОГ УЏБЕНИКА У СВЕ ШКОЛЕ У СРБИЈИ, И ТО ПО РЕЧИМА ВОЈВОЂАНСКЕ СЕКРЕТАРКЕ ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ, МАРИНИКЕ ЧОБАНУ, ЧАК И У ОСНОВНЕ ШКОЛЕ: Секретарка Чобану најављује иницијативу свога секретаријата и Владе Војводине да предмет буде део редовне наставе у свим школама у Србији и по могућству већ за основношколце. Предмет Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу заступљен је тренутно у десет војвођанских школа, односно четрдесет одељења са 1200 ђака.“

ОВДЕ ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ДА СЕ РАДИ О ПЛАНИРАНОМ „ДУХОВНОМ ГЕНОЦИДУ“ НАД НАШИМ НАЈМЛАЂИМ НАРАШТАЈИМА- ДА ЛИ СМО СПРЕМНИ И ТО ДА ДОЗВОЛИМО, КАО ШТО СМО ДОЗВОЛИЛИ НЕСАНКЦИОНИСАНО КОМАДАЊЕ НАШЕ ОТАЏБИНЕ ОД СТРАНЕ ПЕТОКОЛОНАШКОГ РЕЖИМА У БЕОГРАДУ, А СВЕ У ИМЕ ИМАГИНАРНИХ ЕВРОУНИЈСКИХ ИНТЕГРАЦИЈА !?

…СА ЈЕДНОМ „МАЛОМ РАЗЛИКОМ“, ОВАЈ ПУТ СЕ РАДИ О ВАШОЈ, А НЕ О „НЕКОЈ ТУЂОЈ ДЕЦИ“…

М. Новаковић

**************

See More

www.vojvodina.gov.rsУ понедељак, 9. септембра 2013. године у 11.50 сати, председник Владе АП Војводине др Бојан Пајтић и покрајинска секретарка за спорт и омладину Мариника Чобану, присуствоваће првом часу здравственог васпитања о репродуктивном здрављу у средњој Економско трговинској школи у Бечеју (ул. Браће Тан 1).…

————————-

ФБР- Шта се крије иза Западне „обавештајно-субверзивне“ промоције хомосексуализма у Србији…

На крају се поставља једно логично питање, зашто је (про)западном фактору толико важно да се у Србији промовише ( и наметне ) хомосексуализам? Да ли је у питању само заштита наводно угрожених права хомосексуалаца, које све до петооктобарског (западно спонзорисаног) пуча и доласка на власт евроунијских полтрона, у Србији нико практично није ни примећивао ни узнемиравао.

Како објаснисти бриселско-вашингтонске притиске да се у Србији организује хомосексулна парада (комплекснија и скупља од било које војне или полицијске параде) чак и по цену крвопролића, и ризика избијања грађанског рата? Да ли то не би требао свима нама да буде озбиљни индикатор да нам Запад (читај ЕУ) не жели ништа добро?

Зашто је 2009 чак и званични представник УН прекршио правилник Уједињених нација, и промовисао у Српсокој престоници јавно хомосексуализамм, наводно на своју руку, агитујући за пропалу „геј параду“. Који су то мотиви били иза таквог преседана у понашању једног УН званичника, питају се и данас многи светски аналитичари. Вероватно једно, још важније питање, зашто се таквом грубом мешању у унутрашње послове наше земље и кршењу правилника УН није супротставио ниједан Српски званичник !?

По мом дубоком убеђењу, ово што се ради данас Српској нацији у име евроунијских вредности, чији су највећи промотери ЕУ званичници, јавно декларисани хомосексуалци: немац Вестервеле и словенац Кацин, није ништа мање од спровођења духовног и културног геноцида над нашом нацијом.

——————————-

У прилогу, као илустрација овог закључка, је оригиналан текст на енглеском (са линком извора) УН ПРОМОВИШЕ ХОМОСЕКСУАЛНОСТ У СРБИЈИ…

Овде се нећу упуштати у превођење целог текста реномиране ауторке из Њујорка, Сузан Јошихаре, вице-председника Католичког института за заштиту породице и људских права, али ћу нагласити њену обзервацију да је у најмању руку чудно да се један званичник УН, попут Виљама Инфантеа, који је био УН координатор у Београду 2009, отворено укључи у кампању промовисања хомосексуализма у Србији. Сузан Јошихара наглашава да је његов поступак био у потпуној супротности са Декларацијом које су потписале све УН чланице, и која експлицитно наводи- да су УН чланице већином гласова одбиле да уврсте у декларацију о заштити људских праваправа по основу сексуалне оријентације и сексуалног изражавања!!!

Овде треба напоменути да је те 2009 паралелно са илегалним лобирањем представника УН на промоцији хомосексуализма у Србији, у ту акцију био отворено укључен и ОЕБС. Ако додамо у тај списак страних „агената“ и Западне обавештајне службе које су такође радиле отворено (у форми легалних дипломатско-конзуларних) представништва у Београду- онда добијамо слику, из које видимо да је промоција хомосексуализма у Србији од стране Западних сила, попримил размере обавештајно-субверзивног зарад остварења тог циља…

А за тако нешто мора да постоји много јачи разлог, осим наводно угрожених људских права шачице српских хомосексуалаца…

М. Новаковић

************

UN Promoting Homosexuality In Serbia
Posted by Robert Ransdell on: 2009-09-27 03:39:15
The head of the United Nations (UN) mission in Serbia recently promoted a highly controversial homosexual rights demonstration in Belgrade against public opposition and beyond his mandate to work “closely with national governments” to “advocate the interests and mandates of the UN.”UN Resident Coordinator William Infante backed a “gay pride” parade scheduled for September 20th, an event that Serbs have rejected since the last time it was orchestrated in 2001. According to the Associated Press (AP), the organizers canceled the march rather than accept the government’s offer of an alternative route, which was a response to concerns about its ability to provide adequate security due to rising public opposition to the event. Infante’s advocacy for the ill-fated event has angered groups which are concerned about the increasing pressure on Serbia from the UN and European institutions to adopt a radical homosexual agenda that goes well beyond justifiable protections against discrimination.Conservative UN watchers were also alarmed that the resident coordinator, who is “the designated representative of the Secretary-General for development operations” according to the UN, took an official position contrary to the consensus of UN member states which have repeatedly rejected inclusion of “sexual orientation and gender identity” among accepted categories of anti-discrimination in any binding UN human rights document.Despite the fact that UN members have rejected the idea, Infante nonetheless suggested that the special category already exists when advocated for the event along with his counterpart from the Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE). Infante stated: „It is very important for all nations to protect all people from discrimination. Human rights are universal and inalienable to all, and these two principles of universality and non-discrimination must be upheld.“ at a recent meeting Infante has also cited a recent poll backed by the EU and UN Development Program (UNDP) to suggest that Serbs were willing to embrace a broad view of “anti-discrimination,” but close examination of the poll reveals that nearly forty percent of Serbs are concerned about the protection of their children and the “bad example” that may be set by promoting homosexuality in Serbian society.Author> Susan Yoshihara, Ph.D., is executive vice president of the Catholic Family and Human Rights Institute (C-FAM) in New York.http://www.lifesitenews.com/ldn/2009/sep/09092411.html

One comment on “Нови уџбеник за средњошколце: „Драга децо, ако вам је тата ловац, онда је он вероватно педер“ !?

 1. Па да будемо практични. Школе у којима се промовише дотични „уџбеник“ су (према резултатима конкурса са линка http://www.sio.vojvodina.gov.rs/images/Dokumenta/Omladina/Konkursi/2014/Reproduktivno/RezultatiReproduktivno2014.doc
  школе које су у пројекту су:
  1. Медицинска школа „Стевица Јовановић“ ПАНЧЕВО
  2. Гимназија “Стеван Пузић” РУМА
  3. Гимназија “Борислав Петров Браца” ВРШАЦ
  4. Средња стручна школа ЦРВЕНКА
  5. Хемијско – прехрамбена средња школа, ЧОКА
  6. Средња техничка школа СОМБОР
  7. Средња пољопривредно прехрамбрена школа “Стеван Петровић Бриле” РУМА
  8. Средња техничка школа “Михајло Пупин” КУЛА
  9. Гимназија Исидора Секулић НОВИ САД
  10. Политехничка школа СУБОТИЦА
  11. Средња школа Нови Бечеј
  12. Техничка школа ОЏАЦИ
  13. Школски центар Никола Тесла ВРШАЦ
  14. Техничка школа АДА
  15. Средња економска школа; СОМБОР
  16. Сенћанска гимназија; СЕНТА
  17. Гимназија са домом ученика за талентоване ученике „Бољаи“ СЕНТА
  18. Средња пољопривредно – прехрамбена; СОМБОР
  19. Гимназија “Јован Јовановић Змај” НОВИ САД
  20. Гимназија; ИНЂИЈА
  21 Техничка школа Милева Марић Ајнштајн
  22 Пољопривредна школа “Вршац” ВРШАЦ
  23 Митровачка гимназија; СРЕМСКА ГИМНАЗИЈА
  24 Техничка школа; СТАРА ПАЗОВА
  25. Техничка школа “Михајло Пупин”; ИНЂИЈА
  26 Економско-трговинска школа “Паја Маргановић” ПАНЧЕВО
  27 Средња стручна школа “Борислав Михајловић Михиз” ИРИГ
  28 Средња стручна школа „Милош Црњански“ КИКИНДА
  29 Гимназија “Душан Васиљев” КИКИНДА
  30 Гимназија “Јан Колар” са домом ученика; БАЧКИ ПЕТРОВАЦ
  31 Средња техничка школа “Милева Марић” ТИТЕЛ
  32 Техничка школа “23 мај” ПАНЧЕВО
  33 Економско трговинска школа КУЛА
  34 Техничка школа “Никола Тесла” ШИД
  35 Средња пољопривредна школа ЗРЕЊАНИН
  36 Средња техничка школа “Шинковић Јожеф” БАЧКА ТОПОЛА
  37 Гимназија “Михајло Пупин” КОВАЧИЦА
  38 Гимназија “Сава Шумановић” ШИД
  39 Средња школа “Вук Караџић” СЕЧАЊ
  40 Гимназија “Светозар Марковић” НОВИ САД
  41 Средња техничка школа “Миленко Брзак – Уча” РУМА
  42 Електротехничка школа “Никола Тесла” ПАНЧЕВО
  43 Гимназија “Урош Предић” ПАНЧЕВО
  44 Гимназија БЕЧЕЈ
  45 Техничка школа БЕЧЕЈ
  46 Гимназија и економска школа “Светорзар Милетић” СРБОБРАН
  47 Средња стручна школа “Др Радивој Увалић” БАЧКА ПАЛАНКА
  48 Електортехничка школа “Михајло Пупин” НОВИ САД
  49 Економско-трговинска школа БЕЧЕЈ
  50 Гимназија Лаза Костић НОВИ САД
  51 Гимназија и економска школа “Јован Јовановић Змај” ОЏАЦИ
  52 Техничка школа “Миленко Веркић Неша” ПЕЋИНЦИ
  53 Гимназија “Бранко Радичевић” СТАРА ПАЗОВА
  54 Техничка школа “Сава Мунћан” БЕЛА ЦРКВА
  55 Пољопривредна школа “Јосиф Панчић” ПАНЧЕВО
  56 Гимназија “Никола Тесла” и средња грађевинско дрво-прерађивачка стручна школа АПАТИН
  57 Економско трговинска школа КИКИНДА
  59 Средња школа “Др Ђорђе Натошевић” ИНЂИЈА
  60 Техничка школа “Павле Савић” НОВИ САД
  61 Медицинка школа “7. Април” НОВИ САД
  62 Средња школа “Лукијан Мушицки” ТЕМЕРИН
  63 Средња медицинска школа; СУБОТИЦА
  64 Гимназија и средња школа”Доситеј Обрадовић” Нови Кнежевац
  65 Пољопривредна школа БАЧКА ТОПОЛА
  66 Гимназија и економска школа “Доситеј Обрадовић” БАЧКА ТОПОЛА

  Сада када су ствари мало јасније како им доскочити. Па постоји пар легалних начина како им барем загорчати живот и то толико да одустану од целе приче.
  Од наведених школа затражи барем следеће:
  – Информатор о раду школе
  – Школски развојни план(важећи)
  – Школски програм (важећи)
  – Извештај о раду у школској 2013/2014.
  – Годишњи план рада за школску 2014/2015.
  – Одлуке Наставничког већа, Савета родитеља, Ученичког парламента и Школског одбора о учешћу на овом пројекту
  – Конкурсна документа са којом се учествовало на овом пројекту
  Ово је начин за свакога заинтересованог да врло лако погледа шта се дешава и да после уочених неправилности одреагује.
  У противном имамо празно испирање устију и никакве акције а то у пракси значи да се фолирамо и у суштини слажемо са учињеним.
  Формулари за тражење информација су на следећем линку http://www.poverenik.rs/sr/formulari.html

  Треба реаговати јер нереаговање значи сагласност са оваквим активностима на овакав начин.

  Приручник који се користи у вом програму је на адреси http://www.sio.vojvodina.gov.rs/images/ReproduktivnoZdravlje/ReproduktivnoNET_1-10.pdf

  Ако немају наведене документе (посебно одлуке Наставничког већа, Савета родитеља, Ученичког парламента, Школског одбора и сагласности родитеља) онда су школе и промотери наведеног у великом проблему.

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: