35 коментара

Двери- Отворено писмо Мили Алечковић… И пратећи коментар фбр уредника М. Новаковића…


Покрет Двери никада није био политичка организација у којој влада једноумље, већ национална организација слободних људи који имају право на сопствено мишљење.

Покрет Двери се захваљује Мили Алечковић на вишегодишњој сарадњи у заједничкој борби против Тадићеве, Дачићеве и Вучићеве власти.

Покрет Двери никада није био политичка организација у којој влада једноумље, већ национална организација слободних људи који имају право на сопствено мишљење. То што се понекад разилазимо у одабиру тактике којом се треба супротставити актуелној власти, не значи да се разликујемо у циљу: да ова власт мора пасти како би дошло до целовитог преображаја Србије.

Сматрамо неумесним да се те разлике у приступима износе у јавност, а не најпре у слободној размени мисли и аргумената унутар Покрета. Посебно некоректним сматрамо да се у овој ситуацији више нападају српски родољуби међусобно него актуелна власт. Овде нема места за сујете и надгорњавања, већ треба да се такмичимо у што већој опозиционој патриотској сарадњи против ове власти.

Разумемо и подржавамо социјалну револуционарност Миле Алечковић која је потребна нашем друштву, дубоко уверени да ћемо наставити заједничку борбу против ове власти у једној или више колона. Али, себи више не смемо дозволити никакве међусобне обрачуне на опозиционој патриотској сцени, а посебно не јавно прозивање наших партнера у Патриотском савезу. То одговара једино актуелној власти.

Још једном изражавамо пуну захвалност Мили Алечковић за све што је учинила за Покрет Двери.

Инфо служба Покрета Двери

ИЗДВОЈЕНИ КОМЕНТАР

„ПАРТНЕР“- ИЛИ „ДАВЉЕНИК“ КОЈИ ВУЧЕ НА ДНО И „СПАСИОЦА“!?

Хтео бих да укажем на спефичне делове овог саопштења (Двери о „партнерству“ са ДСС) који ми се свиђају: „Посебно некоректним сматрамо да се у овој ситуацији више нападају српски родољуби међусобно него актуелна власт… Али, себи више не смемо дозволити никакве међусобне обрачуне на опозиционој патриотској сцени, а посебно не јавно прозивање наших партнера у Патриотском савезу. То одговара једино актуелној власти.“…

…Али овде постоји недоследност у примени горњих принципа од стране Потписника овог саопштења. Рецимо ова доња изјава „партнера“ Потписника овог саопштења може такође да се квалификује као „међусобно нападање српских родољуба“:
„Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић рекла је агенцији Бета да Шешељеве изјаве попут оне да се радује што је Зоран Ђинђић убијен не квалификују ту странку за сарадњу с ДСС-ом… На питање о евентуалној сарадњи њиховог потенцијалног коалиционог партнера покрета Двери с радикалима, Рашковић Ивићева је рекла да мисли да ни Двери не би хтеле да сарађују са Шешељем након изјава које је дао.“

…Дакле „партнер“ Потписника овог саопштења, одмах по повратку Хашког победника из Хага, истог напада због наводног вербалног деликта- и потом дисквалификује њега и његову странку из било какве даље сарадње. Али тај „партнер“ иде чак и корак даље, и јавно сугерише да ни Потписник овог саопштења не би требао да сарађује са Хашким победником и његовом странком (што сугерише инфериорни однос „Потписника“ у том „стратешком партнерству“?).
Дакле овде се поставља оправдано питање- Ко у ствари, у овој ситуацији напада ДОКАЗАНЕ србске родољубе и ко их то јавно прозива (где се слажем- да то највише одговара актуелној власти и њиховим налогодавцима)?

И ако свему томе додамо неоспорну чињеницу да је тај исти „партнер“ свом србском народу, у јавно телевизованом наступу, недвосмислено, и „ладно и лежерно“ приписао наводни геноцид над муслиманима у Сребреници, онда се овде поставља друго логично питање- Ко то у ствари подстиче раздор, не само на нашој политичкој сцени, већ и у србском народу?

Нека „стратешка партнерства“ се раскидају, или бар јавно дебатују, и због много безазленијих „преступа“ брзоплетих (можда чак и злонамерних) „партнера“, него што је то јавно приписивање непостојећег геноцида властитом народу, и давање легитимитета нео-усташкој јурисдикцији над Книном (и самим тим и хрватском геноциду и етничком чишћењу србског народа са својих вековних простора)…

И на крају- овакво „партнерство“ је веома дискутабилно и због паушалног и јавног дискредитовања Хашког победника, са кога се још није ни отресла прашина мемљиве хашке ћелије, након 12 година робијања. Који је тамо робијао само зато што му је (НАТО успостављени) Хашки трибунал судио по принципу „Невин- све док се не установи да је Србин“-
Док је за то време, тај исти „партнер“ чак и након „испадања“ властите партије из режимске коалиције, наставио лагодни дипломатски живот о трошку свог „геноцидног народа“- да би потом напрасно „васкрснуо“ на србској политичкој сцени у време повратка Хашког победника, са очигледно приоритетним задатком елиминације тог Хашког Победника, не само из самопроглашене (партнерске) „интелектуалне патриотске коалиције“, већ и са србске политичке сцене…

Ако је и од „партнера“, много је…

Миодраг Новаковић

35 comments on “Двери- Отворено писмо Мили Алечковић… И пратећи коментар фбр уредника М. Новаковића…

 1. За шаку сребрњака све се да купити, па и самог себе.
  Излаз постоји.
  Излаз увек постоји.
  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић

 2. Bravo gospodine Novakovicu. Vasem komentaru, nema sta ni da se doda, niti sta da se oduzme. Imao sam dosad neko svoje misljenje o svemu ovome koje je bilo nesto drugacije, ali to je bilo zbog toga sto ja nisam o svemu tome mnogo znao, vec u globalu smatrao prirodnom koalicijom patriotskih snaga. Vas duboko studiozan komentar mi je prosirio vidike u tom smislu da sad vidim poprilicne razlike medju ovim strankama i pokretima. Neko je zaista pokusao a i uspeo, da ubaci pometnju medju patriotske snage kako bi ih razbio i ucinio neznatnim. Nadam se skorom i ozbiljnom prestrojavanju i ujedinjenju onih najzdravijih i dokazanih patriota koji su i svoje zivote ugrozili boreci se za pravdu i oslobodjenje svog naroda.

 3. Очигледно како Двери, тако и попут саме Миле Алећковић па и сви високо школовани новинари а и сва јавност у Србији а и шире нису разумели нити сватили да:
  „Извршна власт Србије“ није нешто што постоји само за себе, већ, само и искључиво у овлашчењу „ЗАКОНОДАВНЕ ВЛАСТ СРБИЈЕ“. ТАЧКА?

  Комунистички систем вредност је дубоко уткан у бићу свих „Кумровачких ђака“, и та енергија се манифестује у сваком уздаху и савком издаху овог сјебаног и дезиорентисанг
  не пробуђеног народа на овом „Хелмском полуострву“.
  Поражавајуће.
  Крај се невиди а исход се јасно наслућује.
  У нашим живљењу, јасно изнедри фазе кад се рачун плаћа, према само себи-унутрашњим ломовима бола и самог живота, према својој породици или породица према нама, према пословном живљењу, спорту, хобију, јавном животу и оној не постојачој карики заједништва коју обједињује једну нацију.
  Егрегор представља окултну мисао, колективни ум!
  Ако Српски народ жели да одржи, очува и сачува „Е Г Р Е Г О Р -а „,
  “ Егрегор“ ће наставити да расте унутар Српског народа у снази заједништваи не измерљивог јединстав и трајаће вековима, што данас је непостојано!
  Све Српске наводно репрезентативне власти су репресивни режими јер су искључиви!
  Криза-е се проиводе, криза је направљена, јер је криза срество да се сви опљачкају.
  Кад моћ љубави надвлада љубав за моћи, свет ће упознати мир!
  Ако пажљиво , мирно и сталожено сагледамо да су „нада“ и „страх“ не пријатељи спокојства нашег бића, нашег ума јер:
  – “ Нада-е“ нас заваравају и остављају празним и разорачаним
  – Док нас “ Страхови“ паралишу у уску ћелију лажног идентитета,
  И коначно сватате да нас је све минулих и ових година заваравали су нас шемама,
  плановима, пројектима, као и не измерљивим и не сагледивим лажним обећањима
  која нису никад била стварна, реална, животном испуњена јер су само све нас
  довеле до тоталног осиромашења а већину до банкротства.

  Излаз постоји.
  Излаз увек постоји.
  Поздрав из Сунчаног Београда, ДРАГАНешковић.

 4. Имам на уму следећу слику: Наше камионче, претоварено дуговима и друговима, наша власт (у смислу: над нама владају и наше животе упропашћавају) заглибила на путу ка еуРОПСКОЈ унији (а Европа је нешто прво). Ми треба да га скренемо са тог пута и покренемо , и има нас све више, и уместо да га вучемо у смеру опстанка (физичког и биолошког) ми се расправљамо око тога ко шта прича, ко се чему „радује“, ко кога мирише, ???
  Поздрав и Мили и Сандри. И Бошку и Шешељу. Само ме занима да ли смо на истој страни описаног камиончета. И да ли гурамо или вучемо?

 5. ДЕШАВА СЕ УПРАВО СИТУАЦИЈА КОЈА ОДГОВАРА МЕНТОРИМА АКАДЕМИКА И МАИНХАУЗЕНА !

  Wed, 26 Nov 2014 06:27:05 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >Editor posted: “ Званичан став Покрета Двери поводом последњег иступа у јавности Миле Алечковић

  Двери, Објављено 25 новембар 2014

  Покрет Двери никада није био политичка организација у којој влада једноумље, већ национална организација слободних људи који имају п“ >

 6. Izjava gospođe Sande Rašković Ivić je brža od pameti. Šešeljevi lični stavovi i njegove izjave o nekim privatnim licima i prošlim vremenima nisu i ne mogu biti odraz globalne politike Srpske radikalne stranke. Naročito se ne može dovoditi u pitanje opozicioni stav Dr Vojislava šešelja, antievropski put Srbije i proruska orijentacija. Papagajsko ponavljanje na medijima Šešeljevih praroditeljskih grehova nije ništa drugo do strah režima i fašističkog zapada od grupisanja patriotskih snaga u Srbiji u jedan jak politički patriotski blok koji bi ubrzo mogao da sruši marionetsku vladu u Beogradu i na taj način spase Srbiju od daljeg materijalnog i moralnog propadanja. Kao jedan od osdnivača DSS dajem sebi za pravo da kažem šta mislim makar i dalje b io proglašavan za radikalnog demokratu, nacionalistu, rusofila, evroskeptika, antiunijatu . Rekoh i spasih dušu svoju

 7. Хтео бих да укажем на спефичне делове овог саопштења (Двери о „партнерству“ са ДСС) који ми се свиђају: „Посебно некоректним сматрамо да се у овој ситуацији више нападају српски родољуби међусобно него актуелна власт… Али, себи више не смемо дозволити никакве међусобне обрачуне на опозиционој патриотској сцени, а посебно не јавно прозивање наших партнера у Патриотском савезу. То одговара једино актуелној власти.“…
  ============================================================================

  Господине Новаковићу,
  уз сво поштовање које имам за Ваш дугогодишњи рад, о тим “ родољубима “ можете да се више упознате у прилогу ………………………………………………………………..

  http://www.eparhija-prizren.org/saopstenja/2011/258-dveri-kvazipatriotski-pokret.html

  Са вером и надом, да ћемо дочекати дан када ће овај јадни и опљачкани народ да и све те “ родољубе “ једном великом метлом почисти на ђубриште историје.
  И да пусти воду.

  Даће љубљени Господ да ће сви они са својим газдама да приме своју плату.
  С вером у васкрслог Господа, до ослобођења.

  • Свака вам част, СРБИ! Или то нисте! На овај начин нас терате да заборавимо Србију и да ћутимо док и по нас не дођу са ножем у устима. Нема нама спаса све док се овако понашамо и унапред осуђујемо све што би могло да нас спаси. И кад год се појави трачак наде, нађу се неки острашћени, није битно, али су најпре шешељовци, који све мрзе и свакоме замерају све. Па ко брани Шешељу да победи???? Eво ја ћу лично да гласам за њега, иако мислим да је највише крив за ову патњу, јер је оставио у Србији своје фотокопије када је отишао у Хаг. Па није он невин , јер је Вучић његово чедо, понаша се као он, луд је као он….ИЛИ МИСЛИТЕ ДА НЕМА ЊЕГОВЕ КРИВИЦЕ ШТО СУ НАМ ШИПТАРИ НА ВЛАСТИ?

 8. Поштовани господине Новаковићу препоручио бих вам на првом месту да порадите мало на свом правопису јер се хашки победник пише малим словима, а ако вас то буни једино се Хашки суд пише са великим словом Х јер је то званични назив те институције. На другом месту остаје заиста нејасно у ком својству се јављате ви уз ово саопштење покрета Двери или можда мислите да смо сви ми овде малоумни и неписмени па нам требате ви као преводилац са српског на српски а управо смо утврдили да вам ни самом у матерњем језику неке ствари нису јасне, далеко од тога ако смем да приметим.
  Нико вам поштовани господине Новаковићу не брани да имате своје политичке ставове али ово што радите, овај својеврсни лов на вештице, ово колективно лудило већ помало прелази границе доброг укуса. Можда нисте приметили али ово саопштење покрета Двери и после врло оштрих речи Миле Алечковић, бившег професора “ чувеног “ Мегатренд универзитета, је крајње помирљиво и позива на јединство патриотских снага и то да нам је ваљда свима ова издајничка власт највећи непријатељ. То што ви опет обожавате Војислава шешеља Хашког Победника ( како га ви крстите ) је ваш лични и приватни став али вам то не даје за право да се понашате на овакав начин придодајући своје коментаре нечијем туђем саопштењу, посебно ако претендујете на то да се ова ваша интернет страница бави објективним информисањем..

  • Хвала вам г. Спиридоне на указивање мојих „недоречености“, којих сигурно није мало ових дана…

   Што се тиче указивања на (зло)употребу израза Хашки победник, она није случајна. Наиме ми Срби ћемо морати да учимо, ових дана на овај начин (засада медијски паралелан и сајбер)…, док се та наука не појави у нашој званичној историји- Да су у граду Хагу почетком овог века, настале две институције: Хашки трибунал и Хашки победник, и да је потоња прерасла и надрасла ову претходну, у сваком погледу…

   Везано за примедбу да као „преводилац са српског на српски“ немам право да се јављам уз ово саопштење Двери, ту сте у криву- Баш уз овако трапаво срочено саопштење Двери, и „морам“ да се јавим у својству „Орвелијанског преводица“- да „прочитам између редова“ све оно што би неупућеном и „нефокусираном“ читаоцу промакло. Али то сам урадио, као што је то веома видљиво, у издвојеном делу текста- тако да нико не може да мој лични став доведе у везу са уваженим и добронамерним саопштењем браће и сестара из Двери.

   Иначе ту признајем да сам „лош“, и у прошлости сам качио своја издвојена мишљења уз разна званична саопштења (дакле, не само уз Двери), то је оно што нас из ФБР и чини посебним- за нас не постоје „политички свеци“.

   Идемо даље…

   Што се тиче информације да је Мила напустила Мићу „Мегатренда“, то ми је драго да сазнам и на овај начин. Шта ћете, некад треба мало више времена да схватимо „ко су“ они са којима „се дружимо“.

   На вашу примедбу (или можда похвалу?) да обожавам Хашког победника, то сте абсолутно у праву. Обожавам га као и огромна већина грађана Србије, али у мом личном и „маленкастом“ случају, ја такво „идолопоклонство“ изражавам искључиво према новнонасталој хашкој институцији „Хашког победника“ (која ће тек бити опевана у народним гуслама и званичној историји)…
   …Не према конкретној овоземељаској личности др Шешеља (већ према његовом „надземаљском делу“)- а кога у сваком случају изузетно ценим.

   Иначе да вам признам, суздржио сам се да у овој својој „коментарској вивисекцији“ одкоментаришем, можда „најтрапавије срочени“ део овог саопштења (вероватно је оно урађено „у журби и с ногу“, па његов творац није обратио пажњу на неке „ситнице“.

   Конкретно мислим на овај део: „…дубоко уверени да ћемо наставити заједничку борбу против ове власти у једној или више колона.„-
   Шта је овде спорно? Како можемо да наставимо „заједничку борбу“ „у више колона“? Познавајући нашу традиционалну србску неслогу (што сте иначе одлично приметили)- након овакве сугестије, на нашој „патриотској политичкој сцени“ може лако да се појави и више од, рецимо пет колона. Право питање ће тада бити- Ко ће марширати у Петој колони?

   П.С. Једини разлог зашто сам овако одреаговао медијски, управо јесте у томе да унапред иницирам јавну (па макар и сајбер) расправу, да се не нашој већ дубоко подељеној „опозиционој патриотској“ сцени не би изродио још неки, и још неприроднији политички савез- од овога између Двери и ДСС.
   Мада лично верујем да ће чланство и руководство Двери схватити на време, да немају шта да траже, са Сандиним (у најмањеу руку) „некомпетентним и компромитованим остатком“ ДСС- осим ако не желе да и реч „цензус“ за њих постане мисаона именица у блиској будућности.
   Да не говоримо о њиховом веома разочараном чланству, који ме приватно контактирају ових дана, са неверицом (у очима и ушима) да су сведоци свих ових „политичких акробација“ својих лидера, на нашој родољубивој сцени.
   Ја лично и даље имам велико поштовање за чланство и старешинство Двери, као у пракси доказани родољубиви покрет. Ово моје писаније је и срочено са једним јединим циљем, да их подржим да наставе са таквом праксом, а не да усвоје неку нову- „политиканску“ и политички погубну…

   С дужним поштовањем, аутор издвојеног коментара, М. Новаковић

   • Ево како је то требало да буде некада давно, а шта сад…

   • Господине Миле Новаковићу, мени Ваша граматика не смета, много ми се више свиђа Ваша брада још када бисте били слободни без обзира на граматику бих Вас запросила. За мене је код мушкарчине најмањи проблем мало слово, када је све остало грандиозно.Поздрав.

   • Уважена Слађана, није Миле, већ МиЈодраг (брез „Ј“)- хвала на комплименту, али надам се да моја лепша половина неће да види овај коментар, иначе ће да раде маказе (оне „цензорске“)… 😉

   • Поштовани господине Новаковићу не заборавите да стара изрека уме рећи како је пут у пакао поплочан добрим намерама. Не сумњам у ваше добре и родољубиве намере али ми се ипак чини да у овом лудилу, како на вашој интернет страници тако и на неким другим родољубивим сајтовима, има неког система као што то рече Шекспир. Потпуно ми је искрен да вам будем невероватно како одрасли људи не виде да су само плод нечије изузетно веште манипулације а све при томе све најозбиљније мислећи да се боре против некаквих издајника у нашим редовима. Чисто за вашу информацију оно петооктобарско превртљиво крило ДСС које је све време било под јаким утицајем енглеских интереса је поражено на страначким изборима а странку су преузели између осталих и људи као што су Марко Јакшић и Славиша Ристић са КиМ као и Душан Пророковић, односно сви они који су за Русију на првом месту. Такође инкриминисану Санду Рашковић Ивић је наговорио да се уопште кандидује нико други до Ненад Поповић кога како вама драги Војислав Шешељ тако и Мира Алечковић изузетно цене и поштују, као и да је кључну улогу одиграо управо део странке са КиМ. Уместо да се бавимо нечим позитивним какво је ово окупљање родољубивих снага ми се као по нечијем налогу свађамо и губимо огромну енергију око једне једине особе и неких њених изјава које се баш некако случајно тек ето сада однекле појављују и које извините молим вас доказују тачно шта ?!? Тренутно је колико примећујем потпуно небитно да ДСС није само Санда Рашковић већ и сви они горе наведени, да у том окупљању учествују између осталих и један Коста Чавошки или Мило Ломпар, већ се сва енергија фокусира на расправу pro et contra нове председнице ДСС и то све на неки потпуно необјашњиви начин помаже да све родољубиве снаге крену против издајничког режима Александра Вучића !?!

  • Замолио бих те да не држиш предавање о граматици и да се правиш паметан.
   Иди код С.Р.И. и код ДСС па тамо причај бајке, напусти овај сајт.

   Новаковић је у својим ставовима реалан и правичан ! А ти можеш да се љутиш колико хоћеш, пукни ! Истина је једна !

   П.С. Шешељ, се пише почетним великим словом !

   • Приликом великог слова Ш у Шешељ је у питању очигледан lapsus clavis или можда мислите да бих лична имена и презимена написао правилно десет пута а онда тек тако из незнања направио грешку једанаести. Немам намере да напуштам ову интернет страницу, жао ми је ако ћу вас тиме разочарати а колико примећујем ни вама писање није баш јача страна мада више по питању стила и употребљеног вокабулара него правописа.

  • smeta ti tudja gramatika a sam si napravio par gramatickih gresaka u postu…i ako si nasao ovde da moralises ovakvim moralnim gromadama od ljudi poput gospodina Novakovica i gospodje Aleckovic…neka ti je na cast!

 9. Што се покрета Двери и њихове нове сараднице тиче, о томе сам већ доста говорио у коментарима на раније чланке објављене на овом цењеном порталу, тако да ћу се сада осврнути на нешто друго а опет везано за покрет Двери. Слушао сам јуче на радио Снага Народа гостовање господина Бошка Обрадовића. На питање једног од слушалаца о његовом личном ставу о прогону Епископа Артемија, Бошко Обрадовић почиње свој одговор износећи истину, коју онда полако почиње да претвара у голему и непристојну лаж и подвалу да би је на крају покушао зачинити „дверјанским слаткоговором“ и на тај начин понудити неинформисанима како би је лако прогутали. Одговор је почео истинитом причом како постоје индиције да је страни фактор преко Тадића утицао на уклањање Владике Артемија са Косова и Метохије. Врло лукаво, подло и срамно, Господин Бошко Обрадовић нити једном речју не спомиње и не окривљује главне актере без којих Тадић и странци ништа не би могли да ураде, а то су патријарх и сабор. На крају завршава свој одговор да је за њега, Бошка, „Србенду и великог Правосавца“, неприхватљиво да ученици Св. Јустина Ћелијског међусобно ратују, и на тај начин стрпа Бошко жртву (Епископа Артемија) и џелате (Амфилохија, Атанасија…) у исти кош. Кад свему овоме додамо благослов који је госпођа Санда Рашковић Ивић узела од Саве Јањићија, шиптарског игунама српског манастира Високи Дечани, онда је све јасно.

 10. Vecina patriota je izabrala vlast i dolare umesto Srbije….to je i slepcu jasno….Seselj recimo kaze:podrzat cu Vucica ako se okrene Rusiji“…..a Kosovo i Metohija ga ne interesuju…Kako uopste moze neko da podrzi izdajnike koji su nam toliko zla naneli?…Kako onda da podrzim radikale?….Videli smo od vremena Vuka Draskovica,kako patriote postaju Nato sluge….a danas skoro da ih i nema….ostao je patriota samo jos narod i Pokret Zavetnici…http://zlj13051967.wordpress.com/2014/11/20/ko-su-prave-patriote-u-srbiji/

 11. Dragi nasi borci za slobodu, molim vas, da spustite loptu na zemlju, kad ste krenuli imli ste ideju i postavljen cilj. Ne bitno kakvi komentari padaju, idite ka svojemu cilju, ne trosite dragocenu energiju, da dokazujete, da je belo belo i da je noc noc. Ako poznajete cilj onda nije vazno nista drugo….. stisnite redove i pomolite se, univerzum je radodaran samo izrucite molbu…

 12. Ако се у Хашком трибуналу суди по систему,“Невин је док се не докаже да је Србин“,да ли то значи да нису могли да докажу да је Шешељ Србин,па не могу да му изрекну пресудуу.
  Хвала г.Новаковићу на свим обавештењима о Санди и покрету Двери и треба да знамо какав нам је ко на политичкој сцени Србије. Волео би само да знам како је Воја постао Хашки Победник,после 11.5г проведених у притвору.
  Очигледно да неко жели да још више разједини већ разједињене патриотске странке и покрете. Превише је случајности и у ДСС-у и у Радикалима. Баш када је Санда преузела ДСС,Хашки суд, који ради све по налогу американаца, изненада пуста Шешеља на слободу.

  • e jeste i vi jadni. Prvo sta ima Dveri da obrazlazu javno sta je ko rekao iz DSS-a. Vi kao neki novinai treba da imate u vidu da Dveri nisu potparoli DSS vec stranka za sebe, pa samim tim nema oni sta da opravdavaju Sandu. Nije se Sanda udala za Dveri pa da mora da je pravdaju.

   Seselj je sa druge strane dokazao svoje prave vrednosti u Hagu ali i svoje prave mane 90ih, a da ne pomijem da SRS nije samo Seselj do skora je to bio i Vucic i Toma. Toma je poznat po tome sto je sa zenom pravio razne malverzacije ili kako se god vec kaze na Kosovu, i to dok je bio blizak saradnik Seselju, pa je malo verovatno da on nije znao kakav je ovaj sljam. Da ne pominjem cuveni Vucicev zakon o informisanju koji je doneo kao clan SRS , sto naravno nije bez Seseljevog odobrenja.. I mozemo tako do sutra.
   mogu ja jos sto sta da vam napisem ali dovoljno je da vam napisem to da radite protivno interesu svog naroda. Do vidjenja!

 13. Господо, зашто ова ваша коалиција ДСС-Покрет Двери има пред(не)укус издаје,
  а од патриотизма у вас нема ни П!?

  Како то да Двери сада не само тако олако прелазе преко изјаве госпође Санде Рашковић Ивић о Сребреници као геноциду, већ устају и у њену одбрану?!
  Таква изјава се не може толерисати пошто није ни истинита, а ни патриотска!
  Јесу ли вам вране-попиле-мозгове или је шта-друго-било-заносно?

  Што се тиче поменуте госпође Санде,
  свима би нам било боље да нас она убудуће поштеди свог мишљења!

  А ви господо дверјани:
  – Да ли сте заборавили да сте 2009 издали посебан број часописа „Двери српске“ (43, 3), СРЕБРЕНИЦА – У потрази за истином.
  – Да ли сте ви били истинити онда или сада?
  – Где вам се поред Двери изгуби српске?
  Ко има очи – нека види.
  Издали сте Истину!

  • Trosite prazne prica, da nam nije Dveri i narocito Miroslava Zivkovica sada bi jeli GMO i pitali ima li jos? Da nam nije Dveri ne bi imala onu predivnu enciklopediju Catena Mundi koja mi vise znaci od knjige picopevac zak sirak. Da nije Dveri ne bi ni isla na izbore 😛
   a to sto vi pristalice Seselja se trudite da pljujete po Dverima umesto po Tomi i Vucicu me uveliko plasi, obzirom da su oni svojevremno bili najbolji prijatelji.
   Pitam se da li ste komentarisali izjavu Seselja da bi oprostio Vucicu I Tomi ako bi se odrekli evropskog puta i vratili pravom?

 14. ЗАДАЦИ СВИХ РОДОЉУБА

  Господине Новаковићу,
  ценим да радите у српском националном интересу врло добар посао, али од пре петнаестак дана ваши ставови и коментари благо клизе у пристрасност а тиме и у одређену штету родољубивој десници која је била у оснивању.
  Мислим да је задатак сваког родољуба да у сваком тренутку даје својој отаџбини највише што може у том тренутку. Доказано је да Ви, господине Новаковићу, можете да дајете много и баш зато ме чуди да сте искочили из орбите грађења заједништва десно орјентисаних патриотских снага у пристрасно коментарисање које руши и оно мало што је зачето. Никако не желим да кажем да је то Ваша првенствена намера, јер, за сада, нема доказа. До неких чињеница може се доћи непристрасном анализом.

  Ко је пратио политичко ангажовање господина Шешеља од деведесетих на овамо морао би да се сети да је тада, не питајући уста шта ће рећи, нападао Српски покрет обнове, тада искрену антикомунистичку странку, која је задала тежак ударац комунизму у Србији, која је све до данас једина озбиљна монархистичка странка која је организовала први долазак престолонаследника Александра у Србију и која је васкрсла равногорски покрет и нашег Дражу Михаиловића.
  Доказ бр.1: Шешељева Српска радикална странка је републиканска а не монархистичка странка. Сетите се да је г. Шешељ изјављивао за престолонаследниково симболично љубљење родне груде при првом доласку у Србију да престолонаследник Александар пасе траву. Сетите се да је г. Шешељ уместо нашег престолонаследника Александра доводио неког Долгоруког, чиме је омаловажавао саму идеју повратка монархије у Србији као и наследника српског престола Александра. Ово је недопустиво, колико год да се неком не допада престолонаследник Александар.
  Доказ бр. 2: Када су на изборима, мислим 1997. године, СПО и СРС победиле СПС, тј. када су у збиру имали више посланика од комунистичких социјалиста, и могле да формирају заједничку некомунистичку владу, г. Шешељ и СРС су у задњем тренутку напустили СПО и подржали СПС и омогућили да комунисти владају и наредних двадесетак година, тј. до ових дана.
  Доказ бр. 3: Иако се на неким предизборним митинзима СРС чују равногорске песме, СРС и г. Шешељ никада нису отворено и до краја подржали Равногорски покрет и Дражу Михаиловића. Колико год и да су били за четништво, увек су радили све контра Српском покрету обнове и тиме рушили већи део онога што би СПО с муком радио.
  По одласку у Хаг господин Шешељ је овде придобио много симпатизера и заиста је морални победник, или бар то тако изгледа у овом тренутку. Како и зашто је он пуштен из Хага, сазнаће се, али његова одбрана у Хагу морала би да макар импонује сваком српском родољубу. Историјско је његово питање хашком експерту тужилаштва да ли је забележено да су четници било где направили масакр над цивилним становништвом и одговор експерта да тако нешто није забележено.
  Његова изјава о штеточини Ђинђићу је искрена и уопште ме не чуди, колико год да се то жутајцима не допада. Ево дигла се жгадија да га српски непријатељи врате у Хаг, али је Шешељ смогао снагу да народу каже истину у очи о битанги Ђинђићу који је тражио да зликовци бомбардују Србију и који је шестог октобра одлетео за Лондон у потрази за новцем са Кипра.
  Међутим, оно што је штетно је Шешељева изјава о председници ДСС Санди Рашковић Ивић. Та изјава ме подсећа на изјаве против Српског покрета обнове, које су увек имале за циљ да само нанесу штету СПО-у. Тако и сада. Каква жестока критика опозиције која није још ни настала, а никаква критика власти. Не да нема критике, већ има сигнала СНС-у о помирењу. Немам ништа против да се и помире, али имам против ако се руши нешто што у садашњој Србији не постоји, а то је десно и национално опредељена опозиција. Критиковати ту и такву опозицију је исто што и измлатити дете које је направило први корак што не настави да хода.
  Молим за мало стрпљења. Прво да јасније видимо ко је ко. Нема потребе да, као госпођа Мила Алечковић, одмах жестоко ударимо на, како она много пута рече, крњи ДСС. Можда је г. С. Рашковић негде и погрешила, али је свих ових година била на националној линији. Како је могуће да се страсти толико узбуне и све новине и све телевизије брује, ако је г. С. Рашковић толико небитна, а ДСС маргинална крња странка. Како је могуће да се и г. М. Алечковић која је један добар српски националиста, радо виђена и слушана, баш толико острви на баш г. С. Рашковић. Откуд одједном толика журба и толика брзина? Није ли критика толико оштра и убитачна да човека уплаши да једна фина и веома културна и образована српкиња може толико да удара без заустављања и узимања ваздуха. Да ли је могуће да таква српкиња толико замери Дверима на најфинијој идеји и труду на обједињавању свих српских снага како би се нешто учинило на заустављању губитка Србије. Можда им тренутна идеја и није најоригиналнија, али зашто није г. М. Алечковић дала неку бољу и оригиналнију? Ух, како ме све ово подсећа на деведесете, када је УДБА радила пуном паром на рушењу свега што мирише на национално. И још нешто: како то да је г. М. Алечковић одабрала комунисту Симоновића да се са њим ортачи? Зашто нагла промена курса с десна на лево? Као да је мало комунизма међу Србима. Ако је то враћање породичној традицији онда још могу и да је разумем.
  Ето, господине Новаковићу, разочарање до разочарања. Уместо уједињени одмах разједињени. Ништа од српских домаћих непријатеља нисмо научили. Како су досманлије (ДОС) успеле да уједине 24 странке којима је једино заједничко било да су скоро све биле антисрпски орјентисане? Како су они успели да све њих удоме и владају? Како тада, док су били на власти, скоро нико није смео да каже истину о пљачки и распродаји земље, а камо ли да их критикује? А како сада сви смеју да бију из најтежег оружја?

  Много поздрава свима.
  Мића из Ниша

  • Могу да се сложим са свиме што сте изрекли, и слажем се да сачекамо да видимо „конкретне плодове“ тих свих необичних патриотских активности- на крају волео би да сам био „у криву“!? Ипак остајем при свим својим примедбама на ово саопштење у горњем коментару, које сам детаљно образложио. Што се тиче др Шешеља, скидам му капу као Хашком победнику, али ни њему, нити било коме другом у политици не дајем бланко чек… Сачекајмо да „падне први снег“, па ће све зверке да покажу своје трагове… М. Новаковић

   • Ваши ставови и логика на којој их заснивате су ми блиски и ја их подржавам.

    Никада ми веза између Двери и поглаварског врха СПЦ није била јасна.

    Мила Алечковић је доказани родољуб србски.

    Сандра Рашковић јесте ћерка покојног часног Србина Јована Рашковића, али она није њему дорасла.

    Војислав Шешељ је управо Хашки победник, за разлику од хашког суда (адског трабуњала).

    Наставите тако, господине Новаковићу!

  • Врло је интересантно када неко да за право себи да напише у коментару читаву књигу а да је при том мало шта прочитао. Коментар, то јест књига од коментара врло добро срочена, као нека кула од карата, коју једним пухом човек може да сруши и распири у парам парчад. Могло би се написати хиљаде страница и свака од твојих тврдњи разобличити са импозантним бројем доказа. Али нема потребе за тим. Свако, ко је и мало информисан, начитан и образован, види сву твоју површност и незнање. Овде ћу се осврнути само на неке делове твога коментара и твојих тврдњи:
   1. Вук Драшковић и СПО истинска антикомунистичка странка!?! Да ли је човек чији су родитељи били комунисти, који је и сам био члан партије и писар високог комунистичког функционера Мике Шпиљка могао бити истински српски антикомуниста, родољуб и националиста? Вука као човека и отпор који је он наводно предводио, у потпуности је разобличио господин Јован Оташевић у неколико својих наступа. Снимци од неких се могу наћи на youtube-u. О томе какав је човек Вук Драшковић говори чињеница да се одрекао свих они који су му омогућили да створи СПО, као што су покојни Ђорђе Божовић Гишка и Бранислав Матић Бели. У некима од својих наступа, Вук Драшковић је говорио да са тим људима никада ништа није имао иако постоје хиљаде слика и видео снимака где се види да је са њима био, седео….
   2. Монархија па монархија…. Човече, па на челу монархије мора да буде православни краљ а не масночина која је пре пар година изјављивала како је добро што је Генерал Ратко Младић испоручен Хагу и који је том приликом издао званично саопштење подржавајући издајнички Тадићев режим и хапшење генерала.

   Остатак твоје књиге/кометара је просто сулуди и коментарисат. Да си пажљиво прочитао добро документован текст који је господин Новаковић написао о Санди Рашковић Ивић пре неки дан, казало би ти се само.

   За оне који су заинтерсовани нека прочитају и погледају:

   Престолонаследник Александар честитао Председнику и Влади Србије поводом хапшења Младића

   Београд, 26. мај 2011 – Њ.К.В. Престолонаследник Александар II честитао је данас председнику Србије Борису Тадићу, премијеру Мирку Цветковићу и Влади Србије на хапшењу најтраженијег Хашког бегунца генерала Ратка Младића. Престолонаследник је нагласио значај овог догађаја за европску перспективу Србије, јер је ово хапшење било један од главних услова које је Европска комисија поставила за наше чланство у Европској унији. Престолонаследник се нада да ће сада чланство Србије у Европској унији бити брже и да ће тај процес бити далеко једноставнији.
   http://www.nspm.rs/politicki-zivot/otvoreno-pismo-aleksandru-ii-karadjordjevicu.html

   Господин Јован Оташевић о Вуку, СПО, 9 Марту и још по нечему:

 15. Разлог што је Србија пропала није у америчкој сили, већ у дефекту нације, вероватно генетском.
  Погледајте коментаре: одвојени од стварности, навијачки, детињасти…
  Не можеш да играш шах ако не разумеш зашто и када твој противник вуче потез.
  У случају овог „блока“ ствари су јасне.

 16. Браћо Срби одбаците сујете и сабирајте се ако смо род. У памет се море.

 17. Gospodin Seselj nije u stanju da za kratko vreme koliko je van izolacije bude upucen u ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi Srbski narod pa i ostatak sveta. Druga stvar koja gos. Seselju ne ide u korist je njegov izbor najblizih saradnika. Covek pored sve inteligencije nije u stanju da proceni ko je izdajica, izdali su ga gotovo svi najblizi saradnici. Licno bi to svatio kao najveci poraz i bas kao i on dosao bi da se svetim. Treci problem je sto gos. Seselj je pragmatican pa izjavljuje da ce stati iza Vucica i Tome ako podrze put Rusije ce ih podrzati. Covek ocigledno samo zeli da se zabavi pred kraj zivota. Zavidim mu jer nema lepse stvari nego biti politicki zatvorenik koji samostalno pretvori svoj proces u farsu i sramotu i zato ce ostati istoriska licnost. Na zalost iza gos. Seselja nikada do kraja nece stati kreativni i dobri ljudi Srbije oni i dalje cekaju.

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: