6 коментара

СЛУЧАЈ ВУЛИН, ИЛИ- ДВОРСКА ЛУДА ЈЕ ГОЛА… М. Новаковић


10392424_373313182838305_4479853832926515732_n

Наша режимска дика „Друг Црни“ а.к.а. Вулин након „напорног радног дана“, троши још „напорније стечене евриће“ у бањи хотела Хајат… И после Тита, Титов мали..

Овде се одмах поставља логично питање- ако је Вулин „одбацио критике поводом конкурса о додели средстава…“, зашто је онда „обуставио тај исти конкурс и вратио средства у буџет“!? Ако сте рецимо у трговини купили неку робу, и за исту уредно платили, за шта наравно поседујете рачун- након што вас неко прозвао да сте лопов, ви никада нећете „добровољно вратити“ ту робу, већ ћете само презентовати надлежнима рачун, односно доказ да ви нисте учинили ништа илегално?

***

СЛУЧАЈ ВУЛИН, ИЛИ- ДВОРСКА ЛУДА ЈЕ ГОЛА… М. Новаковић

1 децембар 2014, СРБски ФБРепортер

Пише Миодраг Новаковић

 

aleksandar-vulin

…Ако знамо да након скоро 12 година про-западног фантомског судског процеса против др Војислава Шешеља, његове бриљантне правне вивисекције, нису преживели многи хашки тужиоци и разни асистенти, као ни многи судски вештаци, да не спомињемо приношење главе судије Харкофа на „олтар истине“- онда је већ на почетку ове приче јасно откуда толики режимски страх од повратка „Хашког победника“ на србску политичку сцену.

Можда би неко помислио да је главна тема (финансијске малверзације „Вучићеве најпрљавије руке“, друга у црном А. Вулина) Шешељеве конференције за штампу од 27 новембра ове године (четвртак), била пренаглашена и сензационалистичка- али пратећи развој догађаја, који су кулминирали само-инкриминишућим реакцијама, не баш интелигентног „друга у црном“, потврђују управо супротно.

Др Шешељ је гађао право у мету, и погодио…

—————–

Одмах на почетку свог анти-корупцијског излагања, др Шешељ је указао на две крупне финансијске афере у влади Србије, иза којих по њему стоји Вучићев „човек од највећег поверења и главни протагониста његове политике“– Александар Вулин. Шешељ је наравно нагласио да за своје тврдње поседује доказе и документацију.

Председник СРС је као прву финансијску малверазацију навео намеру Вулиног министарства да преко „пријатељских фирми“ списка милион и по евра на „куповину намештаја“, према „унапред припремљеној спецификацији“.

По лидеру радикала, друга још крупнија и скандалознија афера, јесте намера „друга у црном“ да списка два милиона евра на (про-западне?) НВО ради наводног „унапређивања социјалне политике у Србији“!? Шешељ је своју тврдњу зацементирао подацима да су неке од тих (фантомских) НВО на брзину склепане свега месец дана пре расписивања конкурса (што очигледно указује на спрегу Вулиновог министарства и тих фантомских НВО), а неке чак и након расписивања конкурса.

Иако је ова сензационална, и конкретно документована, оптужница др Шешеља, била медијски игнорисана од водећих режимских и тајкунских медија у Србији, она је спремно прихваћена од стране свих алтернативних, локалних, али и већих суседних балканских, па чак и неких светских медија…

———–

Након што је „дух пуштен из боце, у коју више није могао да се врати“, не баш много интелигентом другу у црном А. Вулину није требало пуно времена да истрчи на брисани медијски простор, и потом сам себе додатно (очигледно нехотично) инкриминише.

Пошто се у „луткарској влади“ абсолутистичког владара Србије А. Вучића, ништа не дешава случајно, а нарочито не без аминовања истог, онда је јасно да господар Вучић наредио својој „дворској луди у црном“ да спашава шта се спасти може.

Чињеница да се „министар за рад“ А. Вулин по овим оптужбама огласио у суботу (29 новембра), дакле у току викенда [док је очигледно у четвртак и петак „преживао“ (и преживљавао) Шешељеву вивисекцију, надајући се да ће медијско невреме да прође само од себе], дакле у време када се режимски (не)радници његовог калибра одмарају, сведочи о томе да је аргументација др Шешеља свакако била веома аргументована, и да је неког (или неке) погодила у право у живац.

—————–

У том свом првом обраћању јавности, преко водећих режимских медија (оних истих који су одбили да пренесу редовну конференцију за штампу србских радикала и њиховог лидера др Шешеља) друг у црном А. Вулин је дао веома амбивалентну изјаву у којој је по наводима режимског РТС-а „одбацио критике поводом конкурса о додели средстава за пројекте НВО“ да би одмах потом истакао „да је тај конкурс обустављен, а да ће средства бити враћена у буџет“!?

Овде се одмах поставља логично питање- ако је Вулин „одбацио критике поводом конкурса о додели средстава…“, зашто је онда „обуставио тај исти конкурс и вратио средства у буџет“!?

 • Ако сте рецимо у трговини купили неку робу, и за исту уредно платили, за шта наравно поседујете рачун- након што вас неко прозвао да сте лопов, ви никада нећете „добровољно вратити“ ту робу, већ ћете само презентовати надлежнима рачун, односно доказ да ви нисте учинили ништа илегално?

Ми овде имамо случај „друга у црном“ који покушава да „кришом врати украдену робу на полицу“. Неки би на то приметили- „да нешто смрди у држави Данској“!?

Наравно, на овој првој конференцији за штампу, Вучићева „дворска луда“ наставља своју жалапојку (на којој би му чак и Срећко Шојић позавидео) речима да је „против њега и министарства покренута хајка“.

Да је „Вулин Вулину Вук“ показује даља реакција „друга у црном“ који свој гнев сада окреће против оних истих НВО, које је управо „заврнуо“ за обећана средства- оптужујући их јавно „да су се обогатили у пљачкашким приватизацијама и од државних субвенција“ . Наравно, овде Вулин, врло неуко, врши замену теза, и за раскринкавање ове афере, чији је он сам главни актер (читај „лопов“), даје кредит сам себи, заборављајући да је лидер Радикала, др Војислав Шешељ, тај који је њега раскринкао!?

Да није трагично, било би смешно…

Неинтелигентни Вулин овде наставља са „само-инкриминацијама“ обзњанујући јавности да он сада демонстративно одбија да потпише, онај исти конкурс који је сам и расписао. То своје „саморањавање“ цементира следећим (мело)драматичним речима „Конкурса неће бити- јер то је сада упрљано и погажено“.

О салто о мортале…

Ако је неко и помислио да је „друг у црном“ завршио своју јавну медијску кукумавку, због тога „што је уваћен у крађу“, грдно се вара. Он поново апострофира, пред „забезекнутим новинарима“, да поништава властити конкурс „да би се избегла мрља на Влади Србије“, иако је по његовим речима та намена (да списка два милиона евра на брзосклепане НВО) „добра и племенита“.

За кога (и за чији џеп) „добра и племенита“ друже у црном А. Вулине?

Искусни криминолози ће вам рећи да приликом саслушања „оптуженог“, први знак који указује на то да лажу, јесте када на конкретна и директна питања (оптужбе) одговарају компликовано, непотребно износећи детаље које нико од њих није ни тражио, док на директно питање одбијају да дају конкретан одговор. Управо тако се у овој афери и понаша наш „друг у црном“. Ако је његов режимски ментор господар Вучић искрено посвећен борби против корупције, како он то стално (и хронично) наглашава, онда би требало да своју „најпрљавију десну руку“ А. Вулина подвргне (јавном) полиграф тесту!? Све у духу оне народне „ако лаже коза не лаже рог“.

На овој првој (изнуђеној) конференцији за „јавно прање својих грехова“, друг у црном А. Вулин наставља своју јавну медијску кукиумавку у стилу „напад је најбоља одбрана“. Иако га ни др Шешељ није за то конкретно прозвао, нити му је неко од присутних новинара поставио питање на тему претходних „дилова са сумњивим НВО“, Вулин театрално најављује „истрагу републичких фондова и покретања питања како се узима новац за један пројекат од два различита донатора“!?

Овде наравно треба поставити директно питање г. Вулину- Каква он то има сазнања о „узимању новца за један пројекат од два различита донатора“? Ако је таква сазнања поседовао раније (а то је очигледно из ове његове изјаве)- зашто онда није покренуо истрагу одмах, а не чекао да га др Шешељ прозове (за ову последњу конкретну финансијку малверзацију)?

—————–

Очиглено је да Вучићева „најпрљавија десна рука“ протеклог викенда није имала миран сан- Тако да се друг у црном А. Вулин „медијски оглашава“(у Шојићевом стилу) поново у недељу, 30 новембра….

Његов следећи потез, не само да отвара питање његове „стручности“, већ и јасно указује на сав „кабадахијски карактер“ србског режима. Очигледно притиснут, саслушаван, и вероватно „изударан“ од стране свог режимског ментора господара Вучића, Вулин наставља свој „шојићевски дамиџ контрол“(контролу штете) јавно обзнањујући своју деспотску одлуку“ да новац (за који га је управо др Шешељ спречио да списка на своје „пајтошке НВО“) самовољно, и што је најважније, очигледно незаконито (фантомски НВО конкурс је још увек легално отворен- јер није прошао законски рок за жалбу „његових НВО кандидата“) удели Фонду за лечење ретких болести деце!?

Да се разумемо, овакву одлуку, која би под другим околностима могла да се сматра мотивисаном племенетим побудама, свакако поздрављам- када иста не би била „изнуђена“, и потом болесно политизована од стране А. Вулина и његовог режимског ментора.

Доказе да је ова одлука дубоко политизована, мотивисана искључиво „поправљањем штете“, противзаконита, и на крају крајева веома арогантна и деспотска- нам у току ове друге конференције за медије, пружа сам друг Вулин…

Одмах на почетку своје „деспотске одлуке“ друг у црном А. Вулин политизује тај чин, што се јасно огледа у његовим речима „Сигуран сам да ће родитељи бити захвални Влади Србије“. Зашто родитељи треба да буду захвални Влади Србије, ако она само ради свој посао? Да ли се од њих можда очекује да „своју захвалност“ покажу на следећим изборима?

Ако овакав иступ друга у црном А. Вулина није политичка злоупотреба државног положаја, онда шта јесте?

Да је ова одлука против-законита, Вулин веома јасно указује у следећој реченици: „Влада је уплатила један милион, е ми ћемо сад дати два милиона, они који нису могли да сачекају ни жалбени поступак сигурно ће разумети и подржати нашу одлуку“. Вулин овде јасно указује да „жалбени поступак“ (по питању конкурса за НВО) још није окончан, и он овде очекује „разумевање“ за своју незакониту одлуку!?

Ова „Вулиновско-Шојићевска“ медијска мелодрама не би била комплетна без његовог финалног „самоупуцавања у стопало“, када у завршници конференције за штампу (дела који се тиче „НВО мућки“) друг у црном А. Вулин усхићено саопштава србској јавности да је приликом доношење ове „незаконите“ одлуке „поступио као човек, а не као министар“– тако што је „поклонио“ два милиона еврића (која на властиту жалост није успео „да мазне“) Фонду за лечење деце!?

Наравно да овакву одлуку (иако политички изнуђену) поздрављам и подржавам, јер деца у Србији, нарочито она која су тешко болесна, ускраћена су за много ствари- али овде морају да се поставе нека врло разумна питања…

Да ли је допустиво да један министар у Влади Србије (који је по властитим речима надлежан за „огроман буџет“) овако крупне одлуке, попут „преусмеривања“ два милиона евра из једног фонда у други, доноси емотивно „као човек“ (читај деспотски), а не као одговорни (према широј јавности) државни чиновник!?

——————-

Да се овде изгледа ипак ради о крају деспотске владавине друга у црном А. Вулина, упућује његов закључни коментар по овом питању. На новинарско питање и сугестију- да ће оваква његова самовоља вероватно изазвати негативне реакције у земљи и иностранству- Вулин је одговорио „да је он још увек министар у Србији“.

Из ове последње тврдње „друга у црном“ види се да је он свестан (како је то сликовито описао др Шешељ) своје улоге (прозападног) „тоалет папира“, и да је његова употребна вредност при крају…

…Ако га господар Вучић под хитно не пусти низ воду, могли би ускоро обојица да се нађу у истом чучавцу!? Но, познавајући аутократски карактер А. Вучића, можемо да будемо прилично сигурни, да је друг у цронм А. Вулин већ отишао у историју, и то ону најмрачнију.

Јер како нагласих на почетку ове приче- „Вулин Вулину је Вук“, и већи непријатељ од њега самог му изгледа није потребан…

Advertisements

6 comments on “СЛУЧАЈ ВУЛИН, ИЛИ- ДВОРСКА ЛУДА ЈЕ ГОЛА… М. Новаковић

 1. Право у чело ! Тако треба са јајарама!!!

 2. Зашто „друг у црном“, када може „друг Црни“.
  Сећамо ли се једног од главних ликова у Кустуричином „Подземљу“, оне комунистичке, лоповске битанге.
  Овај перверзни превртач управо одговара тој сподоби, скоро па по свим „параметрима“.

  Одушевљен сам анализом, свака част господине Новаковићу!
  Сјајно.
  Поздрав од пуковника.

 3. Svi znamo da je Vulin „чудно обојен“ i „латентно склон“ . On je neuracunljiv Gospodine Novakovicu pogledajte ovo http://www.vaseljenska.com/vesti-dana/ocajna-majka-moja-beba-je-ukradena/ Isti slucaj kao sto sam vam pisao za prijatelje iz Floride da su ukrali bebu u Leskovackoj bolnici i poslali u Tirsinoj ulici u Beograd . Isti slucaj bas isti

 4. Коментар на крађу беба у Србији, поштоване будуће мајке….направите нешто по том питању, као прво знате за крађу…ако не онда је проблем. Направите удружење ширите овај проблем, не рађајте у болници, организирајте бабицу каја ће помоћ продиљи нудити на дому. Мислим да је то много лакше него тражити своје рођенче кад се деси крађа. А да не говорим о одговорности у белим мантилима треба јих извести на највиши суд ПРАВДЕ. То је тероризам!!! Притискајте на све аларме на свету. О том се неее сме чутати.

 5. ПОДАНИЧКО НОВИНАРСТВО ПРЕОВЛАДАВА

  Веома добар коментар г. Новаковића.
  Замислите шта би било када би овај коментар пренела нека телевизија са националном фреквенцијом или нека дневна новина која би на насловној страни ставила бомбасти наслов и то крупним словима.
  На жалост, поданичко новинарство преовладава и код нас и у свету.
  Мића из Ниша

  • Волео бих да посматрам вучића и вулина у чучамцу пуном рупа. Да видим ко весла ако избацује говна из чучамца. Колико дуго ће издржати пре него што се нађу на дну септичке јаме.

ВАШ КОМЕНТАР...

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

%d bloggers like this: